agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni589Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-01-2019, 10:34   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-01-2019
Adaptasyon nedir tarifini tam yapında bilelim

Neden dış ülkelerden getirmiyorsun, seçebilirsin istediğin palmiyeyi; param var diye hava atıyodun ya, ama bu imkansız.

Tohum işi yaş iş, milyon yıl beklersin; Сеlаl Şеngör hoca bile buna güler; illa en az 15 metre boyunda palmiye şart, zaten imkansız olduğu aşikar.

Sahil dışında, boşuna bir külfet olur bu uğraş, sahil dedim; çünkü uyum sağlayabileceği tek yer orası olurdu, ora da bile risk varken, bu da imkansız.

Kısacası bu iş olamıyormuş.

Neyse, bahçede 20 yıl beklesenizde, sera ile filan kapasanızda, yapabileceği boy 2 metreye anca ulaşır.

Zaten meyve olayına, hatta meyve verse de, kalibresine ve niteliğine hiç girmiyorum bile.

'Bu dediklerimi de bir yana bırakıyorum, hayatta kalmayıp henüz ocak ayını atlatmadan cocos nuciferanız ölecektir'

Ekvatora yerleş daha mantıklı olur, hem bitkilere işkence çektirmiş olmazsın.

İstersen ağacı buraya ithal etmekle filan uğraşmayalım, en iyisi seni oraya ihraç edip, adapte edelim. Ha ne dersin? Sayın sütten çıkma ak kaşık

Düzenleyen coccoloba ağacı : 31-01-2019 saat 10:59 Neden: yanlış cümle
coccoloba ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2019, 10:51   #2
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coccoloba ağacı Mesajı Göster
Neden dış ülkelerden getirmiyorsun, seçebilirsin istediğin palmiyeyi; param var diye hava atıyodun ya.

Sahil dışında, boşuna bir külfet olur bu uğraş, sahil dedim; çünkü uyum sağlayabileceği tek yer orası olurdu, ora da bile risk varken...

Neyse, bahçede 20 yıl beklesenizde, sera ile filan kapasanızda, yapabileceği boy 2 metreye anca ulaşır.

Zaten meyve olayına, hatta meyve verse de, kalibresine ve niteliğine hiç girmiyorum bile.

'Bu dediklerimi de bir yana bırakıyorum, hayatta kalmayıp henüz ocak ayını atlatmadan cocos nuciferanız ölecektir'
Para benim değilmi ister buradan alırım istersemde dış ülkelerden ve sadece sahilde olur diyorsunuz o zaman bütün tropikal meyvelerin sahilde olması gerekirdi sonuçta orda don olmuyor Bahçemde isterse 2 metre olsun isterse 30 metre benim için adapte olması önemli boyu değil Buarada sizin sahil üzümüde ölecektir nede olsa oda soğuğa dayanamıyor
Bence sizi amerikaya yollayalım sizde sahil üzümüne daha fazla işkence etmemiş olursunuz hem amerikanın sizin gibi zeki insanlara ihtiyacı var Herşeyi çok bilen arkadaş
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025