agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni79Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-07-2019, 23:10   #11
Ağaç Dostu
 
Eomer07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2018
Şehir: Alanya
Mesajlar: 116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karademirsuat Mesajı Göster
Sizlerden bir bilgi istirham ediyorum mümkünse. Bodrum’da yaşıyorum. Bahçemde bir adet Fuerte Avokado ağacım var, sertifikalı, aşılı. Henüz fidan bir metre civarında boyu var, 3-4 yaşında. Henüz meyve tutumunda değil, şu ana kadar hiç çiçeğini görmedim daha.

Avokado çiçeğinde “Senkronoiz Dikogami” olduğunu biliyorum. Tozlama için, A tipi, (mesela Hass) ikinci bir Avokado ağacı olmadan, tek başına bu Fuerte ileride ne kadar meyve tutar? Yani ticaretini yapmayacağız sonuçta. Bize yetecek kadar meyve vermez mi? Fuertenin böyle bir özelliğini duymuştum. Mümkünse, konuyu bilenler kısacık beni aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Selamlar; zamanla avokadonuz size yetecek kadar meyve verecektir. Yanına tozlayıcı dikmeniz verimi bir miktar arttırabilir ancak olmazsa olmaz değil. Meyve sayısını arttırmak için sulanmasına dikkat edin. Yine de bazen yıl seçebiliyor.

Eomer07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025