![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2016
|
Kahveler büyüyor
Alt Tarafta geçen yıldan aldığım Tohumların elimde kalan fidanları |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Arkadaşlar kahveyi aşılarsak meyve verir mi yani aşılalayabilir miyiz Sayın shabe rica etsem bana birkaç tane (3-4 tane ) kahve kirazı gönderebilir misiniz ben tohum almaya korkuyorum tutmayacak diye 2-3 kere denedim olmadı belki bunlar olur Veya bir adet küçük fidanlarınızdan gönderebilir misiniz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
air layering :=? NE DEMEK ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Dalında köklendirme |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Kahveler olgunlaşıyor
Kahveler kızarmaya başladı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Topladım Çekirdekleri çıkarıp kurutmaya aldım Adreste isim ve tel yok bu yüzden kargoya veremiyorum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
4 adet gönderebileceğim tohum bekleyen başka arkadaşlarda var |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2018
|
1 Ekim Dünya Kahve Günü kutlu olsun! ![]() Benim kahvem bu yıl meyve vermedi ancak geçen yıla göre oldukça hızlı gelişti. Herhangi bir ilaç ya da özel bakım uygulamıyorum. Sağlıklı görünüyor ancak son çıkan yapraklarında biraz sarılık var. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2018
|
limon ağaçlarına yaprakları sararınca vitamin veriliyor ama kahve ağacına ne veriliyor bilmiyorum yurt dışı menşeili bir kitapta bolca yeşil mercümen verin yazıyor du ben verdim mercümek çimlendi. Bir faydası olmadı. Daha derin ekmek lazım sanırım. Ben yüzeyi kaplamıştım. Kahvede mineral eksikliği belirtileri adında İngilizce bir PDF dosyası var. Bol resimli, inceleyip ne eksikliği olduğunu belirleyebilirsiniz: https://www.ctahr.hawaii.edu/oc/free...df/RES-073.pdf Yardımcı olduğunuz içim teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Link açılmadı. Yinede zahmet ettiğiniz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
İndirme bağlantısı: https://we.tl/t-bdaFqg6OJj Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
birde size sormak isityoruom bendeki kahve bitkisinin gövdesinde dallar çıktı onları kesmek istiyorum nasıl yapıcağımı bilmiyorum. enerji üst dallara çıksın istiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2021
|
Abscisic asit kışın koruyormuş ancak fiyatı yüksek, nereden temin edilir o da muamma... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2021
|
Kesin bilgi yayalım ![]() Yahu o absisik asit türü farklı olan çeşit, insan bedeninde sentezleniyor, bitki ile insan bir mi? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Kahve yüksek rakım, yüksek sıcaklık ve nem ister. . |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
herkese selamlar, Fildişi Sahilleri'ne yaptığım bir seyehatte yaklaşık 2kg kahve tohumu hediye edilmişti.Cinsini bilmiyorum konuyla ilgisi olanlar yazabilir mi rica etsem? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2021
|
Hümik asit yeterli, kahve değil kakao bile yetişir akdeniz sahilinde. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2021
|
Hümik asit abartıldığı kadar etkili değil, bilmiyorum ben fayda görmedim, belkide uygulama metdodumda sorun var olabilir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2021
|
Toprak analizi için gittiğim yerde hocayla sohbet ettik, reklamlar çok arttı her şeye para saçmayın dedi, işin ehli bunu söylüyor. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
kahve bitkisine sürekli çay posası vermek te sakıncalı ben bu sakıncayı gördüm yeşil yaprağın rengi açık yeşile dönüyordu. bende pazar günü leonardit ve solcan gübreli yeni toprağa ekim yaptım. yaprağın rengi tekrar koyulaşır inşaallah. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2022
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2022
|
Örtüsüz kahve tarımı için; Sabit sıcaklık lazım, ne fazla ne az olacak ve sürekli olacak bu, beraberinde tabi daimi olarak minimum %60 nem oranı isteği, gece gündüz ısı dengesi aralığı çok uçurum olmamalı... Oksijen oranı düşük orta rakım yükseklikte ekseri yağışlı tepeler gerekli. Yani mi? Yani zahmetli iş, böyle bir iklim akdeniz havzasında yok sanırım, var ise de çok nadir bölgeler belki de, o da ticari anlamda üretime dayalı kahve tarımı için yeterli mi emin değilim. Denemek lazım, iklim isteği konusunda eğer ki farklılıkları tolere edebilecek türler mevcut ise şayet tespit edilip deneyip görmek gerekli. Son yıllarda himalayaların serin eteklerinde adapte edilen kahvelerin reklamı çok yapılmasa da nitelikli arabika tür kahve tarımının Nepal de yaygınlaşmaya başladığını duymuştum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2022
|
Facedeki bir tohum grubundan kahve tohumu gelmisti. Krem rengi gibi kabuk vardi ustunde. Internetten biraz arastirip. Ilk tohumu gecen yil ekmistim. Gec cimlenir falan yaziyordu. Bekle bekle aylar oldu. En son 3-4ay sonra biraz eseledim topragi curumus. Bu yil ozel fide karisim topragi aldim ustune dogal ve guzeldi; bi daha ektim kahve cekirdegini. Henuz 1 ay olmadi bekliyorum pek umidim olmasa da. Adanada yasiyorum bu arada. Yazan tum bilgleri de yaptim ama ilkinde niye olmadi anlamadim. Ikinciyi basarabilirim umarim. Yetistirebilenleri de tebrik ediyorum. Tohum alabildiginiz zamanlari da gorebiliriz umarim 🙋🍁 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2019
|
çiçeklerin açması haziranın 20 sini buldu. geçen yıl nisan sonu mayıs başı gibi açmışlardı. şu an yine kuzey cephede sadece sabah güneşi gören bir yerde duruyorlar. çiçeklerin çoğu dalların uç taraflarında açtı. daha homojen ve sık bekliyordum ama olmadı. asıl yoğunluk beklediğim daha eski odunsu dallarda açmadı. kışı haftada ya da 10 günde bir sulanarak geçirdiler. şu an 3 yaşındalar. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2019
|
çiçeklerin son halini paylaşıyorum. bahçede olduğu için dışarıdan kulak çöpü ya da boya fırçasıyla müdahale etmedim. tozlaşma ve kendi kendini dölleme başarılı görünüyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
3 yaşındayken çiçekleniyolar mı ? 5-6 yaş deniyordu sanki |
|