agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Egzotik Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni308Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2018, 09:06   #271
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Auguste Mesajı Göster
Merhaba,
Kahve ağacını Anamur'da ektim, fakat 7 sene once kısa bir süreliğine 0'ın altına düşen sıcaklıktan donarak öldü. Kahve ağacının 0 altına sıcaklıklara hiç toleransı yok.
-Avakado,
-Mango,
-Hindstan cevizi
bu sıcaklıktan kurtulabildiler. Daha yüksek toleransları var.
soğuk çok sevmiyorlar bende evde kışın kaloriferin dibinde tuttum buna rağmen br kaç yaprak soldu ama büyümesi iyi. ayrıca aşırı suyu da hiç sevmiyorlar hemen yaprakları büzüyorlar.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2018, 16:40   #272
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2018
Tropikal iklimlerde toprak kışın sıcaktır; yani kökler serin toprağı sevmez.

Aksine tropik bir çok bitki, suyu yıl boyu sever ve ister, bu bağlamda akvaryum ısıtıcıları gibi yahut benzeri bir aparatla toprak sabit sıcaklıkta tutulabilirse kök hastalıkları olmayacaktır.

Buna ek olarak, yapraklarıda spreyle nemli tutmak gerekir...

Akdeniz iklimi görülen ülkelerde açık alanlarda yetiştirilen bazı tropik bitkilerde köklere ısıtıcı düzenekler yerleştirilir ve bitkiler nitelikli olarak yaşamını sürdürür.

Eukalyptus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2018, 09:53   #273
Ağaç Dostu

benim kahve bitkilerinde unlu bit oluşmuş bende oksijenli su ile bütün yapraklarını sildim you tobe da video da anlatıyordu. link atarım.
başka ne yapmalıyım.

Eski 22-07-2018, 21:17   #274
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2017
Kavrulmamis yeşil kahveyi tohum olarak kullanabilir miyim acaba

tubi00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2018, 17:33   #275
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-09-2016
Tohumluk olarak ayrılmış ve zarlarında(ince bir kabuk) hasar yoksa bir deneyin

shabe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2018, 18:48   #276
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2018
Arifoğlu isminde bir marka, aktarda vardı, yeşil kahve tohumları

Еukalyptus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2018, 22:31   #277
Ağaç Dostu

Kozanli's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2015
Nereden aldım bilmiyorum ama albümü karıştırırken buldum kahve ağacı.

Eklenen Resimler

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2018, 10:18   #278
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-11-2016
Henüz hiç göremedim... Bir gün büyütmek nasip olur belki

siflera12 beğendi.
Yeşilhayat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2018, 16:30   #279
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2018
Türk Kahvesi

Name:  20181203_171201.jpg
Views: 535
Size:  43.5 KB

Düzenleyen Eomer07 : 06-10-2019 saat 21:32 Neden: Resimler eklendi.
Eomer07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2018, 15:07   #280
Ağaç Dostu

benim 3 kahve bitkim de kaloriferin yanında zaten istanbul ikliminde dışarda yaşayacağını sanmıyorum.
3 günde bir su veriyorum.dalları kalınlaşsın diye haftada bir rüzgara çıkartıyorum 2-3 saat bazen almayı unutup gece de kalıyor bu sefer yaprakları büzüşüyor

siflera12 ve Tapatalk beğendi.
Eski 06-03-2019, 23:03   #281
/

Giriş Tarihi: 06-03-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evandevan5 Mesajı Göster
benim 3 kahve bitkim de kaloriferin yanında zaten istanbul ikliminde dışarda yaşayacağını sanmıyorum.
3 günde bir su veriyorum.dalları kalınlaşsın diye haftada bir rüzgara çıkartıyorum 2-3 saat bazen almayı unutup gece de kalıyor bu sefer yaprakları büzüşüyor
bunu denesek olurmuki?

Tapatalk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 06:49   #282
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 Mesajı Göster
Türk Kahvesi

Kahveniz ne durumda bir gelişme gösterdimi merak ettim

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 14:20   #283
/

Giriş Tarihi: 07-03-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster

Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?

Düzenleyen AcuzeHanımTeyze : 07-03-2019 saat 14:21 Neden: kelime eksikleri
AcuzeHanımTeyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 14:25   #284
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze Mesajı Göster
Nezamandan sonra tehlike geçiyor, direnç kazanması için kaç yaşını doldurması gerekli?
En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

Eski 07-03-2019, 14:48   #285
/

Giriş Tarihi: 07-03-2019
Alıntı:
En iyisi tohumdan yetiştirmektir çünkü tohumdan yetişen bitkiler daha iyi adapte olur , fidan içinse Akdeniz'de bir tehlike yok ama diğer bölgelerin sahil kesimlerinde kışın koruma altına alınabilir.

Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.

AcuzeHanımTeyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 15:03   #286
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AcuzeHanımTeyze Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkürler. Ben kauçuk ve fıstık çamı getirmiştim izmirden, eskişehirde biraz evde büyüsün bahçeye naklederim diye düşünmüştüm, mantık yanlış diyorsunuz sanırım? Belki biraz büyüyünce bitkinin savunma mekanizmalarıda kış mevsimine karşı direnç kazanabilir diyerek düşünmüştüm.
Kauçuk'u dışarda yetiştiremezsiniz ama fıstık çamı olur , hayır yanlış anladınız yabancï ülkeden getirdiğiniz bitkiler tohumdan yetiştiği zaman bölgeye daha iyi adapte olur ama büyük fidanlar o kadar kolay alışamaz tabi bitkinin kendinede bağlı kimisi daha dayanıklı olur

Eski 07-03-2019, 15:13   #287
/

Giriş Tarihi: 06-03-2019
Ülke sınırları içinde olması o bölgeye ait olduğu anlamını taşımaz, aradaki bariz fark önemlidir, tropikal iklim kuşağı ile akdeniz arasında kış mevsimleri açısından pek uçurum fark yoktur, o yüzden egzotik meyveleri akdenizde uyarlayabilirsiniz. Siz tutup akdeniz ikliminden karasal iklim kuşağına bitki nakli veya adaptasyonu yapmaya kalkışırsanız orada tökezlersiniz. Yabancısı yerlisi yok bu işin, eskişehir ile izmirin iklimi tamamen farklı, arada kaç kilometre daha yol var... Rakım yükseklik nem daha bir çok ölçütde var, mesela eskişehirde kışın biraz soğuk hava olsun tükrüğünüz daha yere düşmeden mıh gibi çakılır.

Τapatalk beğendi.
Tapatalk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 15:32   #288
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Alıntı:

Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

siflera12 ve Τapatalk beğendi.

Düzenleyen Eomer07 : 06-10-2019 saat 21:26 Neden: Yazım yanlışları düzelti.
Eski 07-03-2019, 15:35   #289
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak. Resim eklerim birazdan.
Bekliyorum , kahveniz 1-2 yıla o bölgeye alışabilir belki , alıştıktan sonra daha fazla ürün verecektir inşAllah

Τapatalk beğendi.

Düzenleyen siflera12 : 08-03-2019 saat 04:53
Eski 08-03-2019, 09:13   #290
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tapatalk Mesajı Göster
ben bu video ya akşam bakayım
yardım için teşekkürler.

Τapatalk beğendi.
Eski 08-03-2019, 09:16   #291
Ağaç Dostu

Alıntı:
Pek iyi durumda değil, daha önce zeytin ağacının dibindeydi ve 3-4 yıl geçmesine rağmen büyümemişti. Daha rahat büyüsün diye yerini değiştirmiştim. Eski yeri rüzgara karşı korunaklıydı. Bu kış rüzgarda zarar gördü ve yapraklarının büyük kısmını kaybetti. İnce dallarının uçları karardı. Ancak meyveleri irileşiyor ve taze yaprak çıkarmaya devam ediyor. Havalar ısınıyor bakalım ne olacak.

resimdeki kahve bitkisi mi dışarıya ekmişsiniz. iyi cesarat tebrik ederim.

Τapatalk beğendi.
Eski 08-03-2019, 13:57   #292
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.

Eski 08-03-2019, 17:18   #293
/

Giriş Tarihi: 08-03-2019
Alıntı:
Teşekkürler! İnşallah kahve ağacım önceki kışları atlattığı gibi bunu da atlatır. Alanya'da kahve yetiştirilebiliyor, yaşlı ağaçlar var.
Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.

evandevan5 beğendi.
АcuzeHanımTeyze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2019, 19:15   #294
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze Mesajı Göster
Vallahamı hani nerde? Allahını seversen bacım kahvenin resmini bi atıver çok merak ettim, tam neresinde peki tam olarak antalyanın? Ozaman muğlada falanda kesin yetişir, iklim benziyor biraz.
Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Name:  images (9).jpeg
Views: 497
Size:  34.8 KB

siflera12 beğendi.

Düzenleyen Eomer07 : 06-10-2019 saat 21:21 Neden: Resimler eklendi.
Eski 08-03-2019, 19:17   #295
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Tam adresini veriyorum. Alanya'nın Kestel mahallesinde Sayın Mehmet Ziya Görgün'ün bahçesinde. Ben kendi gözlerimle görmedim ancak yerel tv kanalında göstermişlerdi. İnternetten bulduğum bir resmini paylaşabilirim sadece. İnternette Mehmet Ziya Beyi araştırırsanız daha ilginç bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten

Eski 09-03-2019, 16:53   #296
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Alıntı:
Bence boşuna uğraşmayın bunların işleri dalga geçmek hesapta kendilerince eğleniyorlar , herşeye muhalefet olup ortalığı karıştırmayı çok seviyorlar siz doğru söylesenizde size inanmazlar zaten

Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.

Eski 09-03-2019, 17:56   #297
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Birisiyle uğraştığım yok. Ancak hergün binlerce kişi bilgi edinmek amacıyla bu forumda yazılanları okuyor. Ben sadece okurlara doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum.

Birisini birşeye inandırmak gibi bir niyetim de yok. Örneğin; şu forumda kivi yetiştirmeyeni döverler heralde. Türkiye'de de yetişmediği yer kalmadı. Buna rağmen hâlâ birisi çıkıp "Türkiye'de kivi yetiştirildiği iddia ediliyor ama sanmıyorum çünkü kivi Türkiye'ye uyum sağlayamaz." diye yorum yazabiliyor. Kivi yahu, kivi! Yaylada yetişiyor yaylada!

Keşke herkes sandıklarını değil bildiklerini yazsa da insanlar doğru bilgiye daha rahat ulaşabilse.
tabikii de herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor ancak bunların amacı sadece dalga geçmek , biz bunlara kalırsak Türkiye'de hiçbir şey yetişmiyor

Eomer07 beğendi.
Eski 14-03-2019, 10:27   #298
Ağaç Dostu

Alıntı:

alanya mersin tarafları kahve yetiştirme için uygun iklim var. da istanbul da pek o ortam yok.

Eski 14-03-2019, 10:32   #299
Ağaç Dostu

Alıntı:

kivi meselesine gelince ben istanbul da kivi yi daha dişi erkek olarak tutturamadım hep birisi ölüyor ya dişisi ya erkeği bahçede şimdi çözemedim ama erkek sağlam galiba.

Eski 14-03-2019, 10:37   #300
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi АcuzeHanımTeyze Mesajı Göster
muğla da muz ağaçları heryanda bence onların dibine ekilebilir kahve ağacları gölgesinden fayda sağlanabilir.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025