![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Mail sonucu ne oldu acaba? Güvenilirliği konusunda edindiğiniz bir intiba lütfen? Tohumların gümrük sorunu olmuyor anladığım kadarı ile, yanılıyormuyum? Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Ben bahsettiğiniz bitkilerden almadım ancak tohum için genel olarak pytosanitary sertifikası gerekiyor,ki bunun da fiyatı 50 lira;ben kendimi güvenceye almak için kullandım,çünkü o durumda gümrükte açmıyorlar,bakmıyorlar kısacası sorunsuz bir yolculuk geçiriyor Hani gerekliliğinden pek emin değilim de biliyorsunuz gümrükte çıkabilen sorunları;tohum iyisine de rastlayabiliriz kötüsüne de güvence almakta fayda var.Bir de tohum alırken özel poşetlere koyulmasını istemek çok önemli,benim aldığım tohumların taze olması gerekiyordu ve bu sayede 1 ay geçse bile tohumlarım taze bir şekilde ulaştılar,2 günde de çimlendiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Hic cevap gelmedi flora exoticadan. Almanyada Flora-toskana jaboticaba fideleri satiyormus fakat sadece EU ulkelere gonderiyorlarmis. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
EU ulkelerde guvenilir bir adres isterseniz, benim adresimi verebilirsiniz, 2-3 ayda bir istanbul`a geliyorum, gelirken getirebilirim,, (-: |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Ben jaboticaba fidanı getirtiyorum ( 3 tane ) ancak sağlık sertifikası veremiyor arkadaş.Neyse,ben express mail vs her türlü durumunu halettim ancak gümrük konusu beni çok korkutuyor.http://www.kkgm.gov.tr/yonetmelik/zir_kar_yon.html'den okuduğuma göre 1 kgın altında bitkilerde bu aranılmazken toprak olmaması isteniliyor.Sorularıma geçeyim, 1)Toprak olmadan arkadaş nasıl yollayacak ? (öğrendiğime göre bare root -çıplak kök olarak yollayacakmış da dayanır mı bu,maksimum ne kadar ) 2) 3 tane filize sorun çıkarırlar mı ? 3)Kendisinden nelere dikkat etmesini isteyebilirim Bir de gümrükte çalışan birisi varsa bana yardımcı olabilirse sevinirim. En kısa zamanda siz arkadaşlarımdan yanıt bekliyor olacağım.Şu an iş acilde olmasa araştırırım da buraya yazılması uygun değilse de özle mesajla ulaşırsanız beni çok sevindirirsiniz.Sevgiler |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amerika Florida'dan USPS Express'le gelecek, (express en hızlısıymış ) ancak beni endişelendiren kısım gümrük.Heat pack dediği birşey koyacakmış o da ne kadar dayanır bilmiyorum,3 tane filiz olacak içinde.USPS buraya gelince PTTye devrediyor,kendisi de başka opsiyon sunmayınca usps 'ye evet demek zorunda kaldım.Pyto sertifikası yok,ancak gümrükten kolay geçmesi için çıplak kökle yollayacakmış bir de gift olarak işaretleyecek,gümrükte nasıl olacak bu bitki maksimum ne kadar dayanır bilemiyorum. Düzenleyen Charlaux : 15-12-2011 saat 21:47 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
Alıntı: