agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Eğitim Çalışmaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-02-2010, 10:54   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Ben bu toplantının adının neden "Ergene Nehri Temizlik Çalışmalarına Yönelik Toplantı" olduğunu anlamadım.

Ankara'nın ortasından, Ergene nehrini aratmayan Ankara çayı da akıyor.

Üstelik Ankara'da yapılacak toplantı yerinin tam karşısından akıp gidiyor

Toplantının adı "kirli akarsuların temizlik çalışmalarına yönelik toplantı" olamaz mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 11:11   #2
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben bu toplantının adının neden "Ergene Nehri Temizlik Çalışmalarına Yönelik Toplantı" olduğunu anlamadım.

Ankara'nın ortasından, Ergene nehrini aratmayan Ankara çayı da akıyor.

Üstelik Ankara'da yapılacak toplantı yerinin tam karşısından akıp gidiyor

Toplantının adı "kirli akarsuların temizlik çalışmalarına yönelik toplantı" olamaz mı?
Sn Deniz akvaryumu

Bu konuda cok haklisiniz! Toplantida genel olarak akarsu, gol ve denizlerin EM ile temizlenmesine yonelik calismalar da anlatilacak/ Ama özel olarak da böyle bir proje girişimimiz olduğu için amacımız Ergene için birşeyler yapmak.

Ama bu sakın Ankara Çayı için birşeyler yapma niyetimiz yok gibi anlaşılmasın. Çünkü Ankara Çayı'nın, Çubuk Çayı'nın ve havzasının temizlenmesi için de yaklaşık 3 yıldır uğraş veriyoruz. ASKI'nin kendi tesislerinde gerek kötü kokunun yok edilmesi gerekse kirlilik parametrelerinin düşürülmesi için birçok başarılı deneme yaptık. Aylarca uğraştık. Sonuçlar hemen hemen mükemmel. Ancak otoritelerden bir türlü "haydi gelin başlayalım" emri gelmedi.

Türkiye'de yapılabilirliğini gösteriyorsunuz. Dünyada yapılmış çalışmaları anlatıyorsunuz. Onlar "dünyadaki çalışmaları nereden bilelim" diyorlar. "Bize deney yapın bizzat gösterin" diyorlar. Deneyleri yapıp gösteriyorsunuz. Yine başka nedenler bularak kaçıyorlar. Bana sorarsanız Türkiyede birçok yetkili, her türlü yetkiyi almak istiyor ama küçücük bir sorumluluk almak istemiyor. Bu konuda yapılan çalışmaların detaylarını toplantıda Naturem'e sorabilirsiniz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 13:36   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Toplantida genel olarak akarsu, gol ve denizlerin EM ile temizlenmesine yonelik calismalar da anlatilacak.
EM ile kompost ve EM ile bitkilerin sulanması-ilaçlanması konuları da anlatılacak mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 13:54   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
EM ile kompost ve EM ile bitkilerin sulanması-ilaçlanması konuları da anlatılacak mı?
Sn Denizakvaryumu

Bu toplantı sırf kirli suların temizlenmesine yönelik olacak. Sanırım toplantının içeriği hakkında Naturem daha fazla bilgi verecektir.

Tarım konusunda daha sonra ayrıca bir toplantı daha yapabiliriz.

Eski 23-02-2010, 16:40   #5
Yeni Üye

genç biyolog's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2009
merhabalar

Bende bu proje de yer almak istiyorum ancak ankarada yapılacak olan toplantıya okul dolayısıyla katılmam imkansız.Çevre üzerine master yapıyorum ve bu tür kirlilik konularıyla alakadarım.Toplantıyla ilgili bilgileri bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Düzenleyen Sevilay : 23-02-2010 saat 19:22
genç biyolog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 17:56   #6
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi genç biyolog Mesajı Göster
Bende bu proje de yer almak istiyorum ancak ankarada yapılacak olan toplantıya okul dolayısıyla katılmam imkansız.Çevre üzerine master yapıyorum ve bu tür kirlilik konularıyla alakadarım.Toplantıyla ilgili bilgileri bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
Sn Genç Biyolog

Katılım isteğiniz için teşekkürler. sizler gibi gençlerin katılımı bizi daha da güçlendirecektir. Bu projede herkesin kendi çapında yapabileceği katkıya çok gereksinimimiz olacak. Toplantıdan sonra da bu başlığı izlemeye devam ederseniz, gerekli duyurular yapılacaktır.

Düzenleyen Sevilay : 23-02-2010 saat 19:22

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025