![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Mantarı pazardan sabah kendi yetiştirdiği mantarları toplayıp satan yetiştiriciden alıyorum. Naylon torbayı öğrendim, artık kesekağıdımı yanımda götüreceğim. Merak ettiğim şu, mantarın o sabah toplandığından eminseniz, buzdolabında 1 gün beklese bile olmaz mı? Hiç bir zaman 1 günden fazla bekletmiyorum ama marketlerde satılanların üzerindeki etiketlere bakarsak, raf ömürleri 1 haftaya yakın görünüyor. Peki, son kullanım tarihini kim, neye göre belirliyor? Bu kadar tehlikeliyse, günlük sütler gibi satılması gerekmez mi? Hemen hepsi, köpük tabaklarda, streç filmle örtülü satılıyor, bunun da engellemesi gerekmez mi? Peki, yıkanıp, beyazlatılmış olanlara ne demeli? Kim koruyacak halkın sağlığını? Sevilay, yazdığın yazıdaki bilgiler bile çok enteresandı, kimbilir daha neler paylaşıldı? Saha toplantısını sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum. (O zamana kadar makinama macro objektif alabilirsem, çok sevineceğim) Jilber Bey'e hoşgeldiniz diyor ve çok teşekkür ediyorum. Düzenleyen limon : 16-11-2009 saat 12:03 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Alıntı:
'Balık alırken nasıl gözlerine, parlaklığına, solungacına bakarak veya dokunarak anlıyorsanız tazeliğini, mantarda da aynı şey söz konusudur. Kimisi bir metre öteden tanır taze balığı, kimisine bayat balığı taze diye kakalayıverirler.' Streç filmlerin delikli yapıya sahip olduğunu, naylon torba gibi olmadığını, beyazlatılmış mantarların da çamaşır suyuyla beyazlatıldığını ve bunun da ne kadar sağlıklı olabileceğine bizim karar vermemizi söyledi... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Çok faydalı bir toplantı oldu. Bildiklerimizin ne kadar az olduğunu farkettik. Meğer öldürücü mantarlar çok geç etki ediyormuş, Öncelikle Sevilay Hanıma ve Jilber Hocaya teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Selamlar, Sevgili doğa dostları, işimiz "mantar", ağaçlar.net, bana sizlerle tanışma ve bilgilerimizi paylaşma ortamı yarattı. Umarım ileride arazi çalışmalarında hep birlikte oluruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon; Jilber Bey, uygun olmayan koşullar da, mantar satışının İsviçre,Almanya gibi ülkelerde mümkün olmadığını söyledi. Ancak her şeyde olduğu gibi,Allaha emanet bir toplum olduğumuzdan,bizde her gıda her tür koşulda satılabilir. Sohbet sırasın da Jilber bey Almanya da Mantar denetimiyle ilgili hoş bir anektod aktardı. Bir Alman pazar günü ormana gidip mantarını toplar,pazartesi günü o gün görevli eczaneye gidip mantar uzmanına sepetini kontrol ettirir,varsa uygun olmayan mantarları ayıklatır ve gönül rahatlığıyla tüketirmiş. Bizim için ütopik bir olay. Avrupadan çok daha zengin ,mantar türüne ve bolluğuna sahib ol,ve yanına bile yaklaşma. Umarım,mantar uzmanları yetiştirmek için güzel bir başlangıç olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Hoş geldiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Jilber bey, Malesef bir çoğumuz çok istememize rağmen seminere katılamadık. Vereceğiniz değerli bilgileri merakla bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
agaclar.net
|
Toplantılar herkese açıktır... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çekinmeyin, mantarlar her yerde!
Mantarla ilgilenmeye yeni başlayan kişiler olarak, genelde çekingenlik geliştirenler de olduğunu düşünüyorum. Yani riski görüp de mantar konusunda bilgisini ilerletmek yerine uzak durmayı düşünenler için mantardan kaçış olmadığını belirtmek isterim. Jilber toplantıda her nefeste en azından 1.000.000.000 (bir milyar) mantar sporunu içimize çekip, tekrar dışarı üflediğimizi de söyledi. Onlar her yerde! Her ne kadar tanışma toplantımızda ilgi alanımız makro mantarlar olarak sınırlanmış olsa da mantarlar ailesi bitkiler aleminden çok daha fazla türe sahip olduğundan mantarları anlamak için diğerleri hakkında da biraz bilgi sahibi olmanın zararı olmaz diyerekten buraya da bakmanızı öneririm. Jilber'in yine toplantıda söylediği gibi bizim mantarın kendisi ve hepsi bu ,dediğimiz yapılar, aslında mantarların meyveleri. Mantarın kendisi ile tanışmak için sporları, hifleri de iyi tanımamız gerek sanırım. Jilber konuşmasının başında anlatmıştı. Hatırlatmak istedim. gece mantarla ve mantar dostları ile tanıştığına memnun, forum kişisi! Düzenleyen gece : 17-11-2009 saat 16:20 Neden: hif linki eklendi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Arkadaşlar toplantıda çekilen fotoları paylaşmadınız mı?Ayrıca 21 inde olcak gezimiz hakkında bir karara varıldımı nereye gidilceği ve saati hakkında? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevilay, son durum nedir? Yer olarak Belgrat Ormanı mı düşünülüyor acaba? |
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Detaylar belli olduktan sonra, 18 Kasım çarşamba günü, saha eğitimi duyurusu yapılacak, diye. ![]() Bu gün Jilber bey ile konuştum. Çok büyük ihtimal Belgrad ormanı olacak. Kendisi bize harita yollamaktan da bahsetti, buluşma yeri için. Bu gün bir tanıdıklarının vefatından dolayı, uygun olmayabilirler ama, yarına, saat ve buluşma yeri gibi detaylar netleşir. Sonuç olarak, 21 Kasım 2009 cumartesi sabahı olacağı kesin, sadece saat ve buluşma yeri detayı belirlenecek. ![]() Alıntı:
![]() Çünkü Jilber bey, pazar günleri, bir tur şirketinin ayarladığı program dahilinde ücretli mantar eğitimi veriyor. |
||
|
|
|
|
|
#17 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Saat, fiyat, toplanma yeri... Koşulları nedeniyle, pazar günü toplantısına katılmak isteyenler olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yarın, tur firması ile ilgili iletişim bilgilerini de verecek detaylarla birlikte. Duyurunun altına ekleyeceğim. ![]() Hatta; Üyelerimiz cumartesi günü kendi imkanları ile gidecek ancak, eğer isterlerse tur firmasını ararlar ve talep de çok olursa, cumartesi bile ücretli araç sağlanabilir, tur firması tarafından. Diye, fikir bile yürüttük. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Günaydın, Mantar toplantısına esimle birlikte katıldık ve yanlış bildiğimiz veya bilmediğimiz çok şey öğrendik. tekrar teşekkür ederiz. Bu cumartesi saha eğitimine de gelmek istiyoruz fakat maalesef kendi imkanlarımızla gelemiyoruz. Eğer bir araç organize edilebilirse biz de katılmayı çok isteriz. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gece |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
/
Giriş Tarihi: 22-11-2009
|
Arkadaşlar, Ben yeni üye oldum.Mantar toplama etkinliğinizi çok beyendim.Oğlumla birlikte yeni yapılacak diğer bir etkinliğe katılmak çok isterim.Resimler çok güzel.Bilgilenmekte.. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Sayın İERSASMAZ; Ağaçlar net ailesinin etkinlikleri ve toplantıları oldukça çok olur toplantılar ve eğitim sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. Sizden özel istirhamım hepimizin kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var ziyaret ederseniz sizi tanımış oluruz. Hoş geldiniz. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
/
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
1-Sevilay 2-bonsaisever 3-praecox 4-gece 5-Müjgan Yılmaz 6-Mihman 7-hisa 8-moksha 9-drmgunes 10-HititAjans 11-banuca 12-Nilufer Özaydın 13-Nihat Özaydın 17-Nevins 18-Cemal.S 19-Periilimerili 20-6cancan9 21-selay 22-mguzey 23-Pelus 24-didemd 25-hasavci 26-nyzyigit 27-daisypickers 28-selim güngör 29-ku$_gözlemci 30-küçük saksı 31-ceromaya 32-ceromaya'nın + 1 33-Meliha Güler 34-Volkan Ertan 35-papatya 36-kaktüs 37.çiğdem ünal 38-emrah zeren 39-Hatice Genc 40-Erol Genc 41-ihsano 42-Genç biyolog 43-Funda keskin 44-Serkan S. 45- Seçim A. 46-ebabil 47- Kadir Pirasoğlu 48- Sermin Girtten 49- Ajanse1978 50-Yurdaer Erdoğan 51-egeria80 52-Ajanse1978 'in + 1 53-mpurito 54-armenko 55-sait demirbag 56-tahsin saltık 57-idris şenol 58-melda keskin 59- ayşegül çetiner 60-demet akdoğan 61-yasemin çetiner 62-parentcat 63-dryesil 64-barış ünlü 65-hurgezer 66-hayrisahin 67-gece'nin + 1 68-querelle 69- canan 70- Korhan 71- Hasan 72- Şerife 73-Meşepalamudu 74-Selim Orhon 75-Elvan Engin 76-Gülizar 77-Gülizar'ın +1 78-Mine 79-Fatih 80-Funda İnan 81-Erkan Tankaya 82-Erkan Tankaya'nın +1 83-Neslişah 84-Hatice Kaya 85-Mennan Deveci 86-Tufan Kaya 87-Perilimerili'nin +1 88-Nusret A. 89- Lokman 90- Nrkrkmz 91-celal kara 92-ilkay dinsever 93- murat inkün 94- ayşe tiryaki 95- Alihan DAĞHAN 96-pupilla 97-sinyorita+1 98-sinyorita 99-Ayça Güven 100-Büşra Yılmaz 101-cmlysl 102-yasocan |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2008
|
Merhaba lütfen Yücel Mollaoğlunu da ekeleyebilirmisiniz? teşekkürler |
|