agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Türkiye Florası > Türkiye Florası > Ege Bölgesi
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2008, 22:04   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi calatli Mesajı Göster
Arkadaşlar tabiattan biraz lilium soğanı topladım . soğanın en dıştaki dişlerini kopardım. serin bir yerde beklettim ama soğan alma konusunda yine başarılı olamadım. Tohumlarından (meyve) da topladım. Kapsülün İçindeki tohumlardan elde etmek daha mı kolay. soğan yetiştirme konusunda hangi mettod daha etkin. Ekim sezonu yaklaşıyor,yaklaşık 25 dönüm araziyi kültive etmeye başladık ama soğan elde edemiyoruz.Yardımcı olursanız sevinirim

Sayın calatli;
mesajından pek bir şey anlıyamadım, hem doğadan topladım diyorsun, ama soğan alma konusunda başarılı olamadım diyorsun.
Soğan üretiminde en iyi metot pul yapraklardan üretim.
Siz 25 dölümde soğanmı üreteceksiniz? Birde soğan elde edemiyoruz demişsiniz, Almak mı istiyorsunuz üretmekmi?
Tam ne istediğinizi yazarsanız yardımcı olurum.

Düzenleyen Lilium : 17-08-2008 saat 22:41
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2008, 22:20   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2008
sayın lilium
tabiattan hem soğan hem de lilium un çiçeğinin meyveye dönüşmüş halinden topladım( bir kapsülde yaklaşık 200-300 tohumcuk var). soğanın en dış dişlerinden soğan ele edilebilir deniliyor. ama ben başaramadım. Ben de diyorum ki bu topladığım tohumları çimlendirebilir ve lilium üretebilir miyim? önce kurutmak mı gerekir yoksa yaş iken de çimlenir mi?
teşekkürler

calatli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2008, 00:34   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi calatli Mesajı Göster
sayın lilium
tabiattan hem soğan hem de lilium un çiçeğinin meyveye dönüşmüş halinden topladım( bir kapsülde yaklaşık 200-300 tohumcuk var). soğanın en dış dişlerinden soğan ele edilebilir deniliyor. ama ben başaramadım. Ben de diyorum ki bu topladığım tohumları çimlendirebilir ve lilium üretebilir miyim? önce kurutmak mı gerekir yoksa yaş iken de çimlenir mi?
teşekkürler
Sayın calatli;

Alıntı:
tabiattan hem soğan hem de lilium un çiçeğinin meyveye dönüşmüş halinden topladım
Bir kere lilium çiçeği meyveye dönüşmez, ama ne demek istediğinizi anladım.
Bu toğumların toplama zamanı şimdi değildir, şu an desem yalan olur, onların zamanlaması o kadar önemli'ki yıllardan beri uğraş verdiğimiz halde, bizler bile çok iyi gözlemleme ile toğum alma zamanlamasını ayarlıyoruz.

Alıntı:
soğanın en dış dişlerinden soğan ele edilebilir deniliyor. ama ben başaramadım.
Siz önce nasıl yaptınızda başaramadınız, onu bir anlatın. Başaramamak mümkün değil, soğan o kadar arsız ki kopar yere at yine soğan yapar.

Bu yılmı topladınız, geçen yılmı topladınız, topladıktan sonra ne yaptınız, sırası ile bir anlatırsanız, vereceğim bilgiler dahilinde üretememeniz mümkün değil.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025