![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın calatli; mesajından pek bir şey anlıyamadım, hem doğadan topladım diyorsun, ama soğan alma konusunda başarılı olamadım diyorsun. Soğan üretiminde en iyi metot pul yapraklardan üretim. Siz 25 dölümde soğanmı üreteceksiniz? Birde soğan elde edemiyoruz demişsiniz, Almak mı istiyorsunuz üretmekmi? Tam ne istediğinizi yazarsanız yardımcı olurum. Düzenleyen Lilium : 17-08-2008 saat 22:41 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2008
|
sayın lilium tabiattan hem soğan hem de lilium un çiçeğinin meyveye dönüşmüş halinden topladım( bir kapsülde yaklaşık 200-300 tohumcuk var). soğanın en dış dişlerinden soğan ele edilebilir deniliyor. ama ben başaramadım. Ben de diyorum ki bu topladığım tohumları çimlendirebilir ve lilium üretebilir miyim? önce kurutmak mı gerekir yoksa yaş iken de çimlenir mi? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu toğumların toplama zamanı şimdi değildir, şu an desem yalan olur, onların zamanlaması o kadar önemli'ki yıllardan beri uğraş verdiğimiz halde, bizler bile çok iyi gözlemleme ile toğum alma zamanlamasını ayarlıyoruz. Alıntı:
Bu yılmı topladınız, geçen yılmı topladınız, topladıktan sonra ne yaptınız, sırası ile bir anlatırsanız, vereceğim bilgiler dahilinde üretememeniz mümkün değil. |
|||
|
|
|
![]() |
|
|