agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Red Robin Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/8853.htm)

Gülbeşeker 21-12-2008 21:51

Fazla sulamak istemiyor, çiçeklenmeden fazla sulamak iyi değil diye formda biryerlerde okumuştum. Bende güneşin fazla geldiğini düşünerek bugün daha az güneş alan bir pencereye aldım.

cemre_77 22-12-2008 16:10

benim uzadı gitti.. 2 tane yapragı var tek parca halinde.. neden acaba.. camın önünde duruyor. artık güneşde cok yok ondan mı acaba ?

nariçi 22-12-2008 16:54

Işık yetersiz olursa olur ama belki besin nedeniyle de olabilir, fazla su koymayın acemiyiz ama genel bitkileri gözlemden biraz anlıyorum.

Gülbeşeker, kış güneşinin fazla zararı olmaz, ben saksı bardaklarının dıştan ışık alıp yosun yapmaması için ışık uyarısı yapmıştım. Yine siz güneşli yere koyun. Ama kaloriferli yerde toprak suyunu çabuk kaybedeceği için sulama işini dikatli yapmak gerekli herhalde. Ustalar söz sizde.

C.Mustafa 22-12-2008 20:29

Sizlere danışmak istediğim bir şey var.Eve geldiğimde fidelerim ısıtıcı olmayan yaklaşık 12 derece ısıya sahip bir odada duruyordu.Ben de hepsini ısıtıcı olan ve yaklaşık 23 derece olan oturma odama aldım.3 saat sonra baktığımda bir adet fidem saksı içinde yatmış biçimdeydi.Kırık göremedim.Diğerlerinde ise bir sorun yoktu.

Ben tabi ev ahalisinin ifadesini aldım ilk etapta.Herkes dokunmadığını,çarpmadığını söylüyor.Ben ise sinir küpü şeklindeyim.

Bu durum ısı farkından olabilir mi?Fidem normale döner mi?

adnankaraer 22-12-2008 21:06

:) gülmede dur şimdi. Demek eh ahalisinin ifadesini aldınız ha.
Gözünüz gibi baktığınız yavrulardan biri boynunu büktü.
Susuz kalmıştır.

C.Mustafa 23-12-2008 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adnankaraer (Mesaj 334092)
:) gülmede dur şimdi. Demek eh ahalisinin ifadesini aldınız ha.
Gözünüz gibi baktığınız yavrulardan biri boynunu büktü.
Susuz kalmıştır.

Maalesef benim fide sizinkilere ömür.:(
İşin kötüsü bir tanesi daha ona özenmiş gibi duruyordu sabah evden çıkarken.
Susuz kalmadıklarınından eminim.Fakat 4 gün önce şaşırtma yapmıştım.Acaba uyum sorunumu oluştu.

kahyanur 23-12-2008 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi C.Mustafa (Mesaj 334221)
Maalesef benim fide sizinkilere ömür.:(
İşin kötüsü bir tanesi daha ona özenmiş gibi duruyordu sabah evden çıkarken.
Susuz kalmadıklarınından eminim.Fakat 4 gün önce şaşırtma yapmıştım.Acaba uyum sorunumu oluştu.

Uyum sorunu olduğu kesin. Ama neden acaba?. Şaşırtma yaparken fideciklerinizin kökleri zedelenmiş olmasın? Benimde başıma geldi, şaşırtma yaptıktan sonra bazı fideciklerim öldü.
Bu arada ev ahalisinin ifadelerini boşuna almışsınız:D

adnankaraer 23-12-2008 18:37

Isınma sorunu olabilir. Çok sıcak veya tersine soğuk gibi. Şaşırtma esnasında kökü zedelenmiş olabilir. Fazla veya az su verilmiş olabilir. Toprak yüzünden olamaz. Zaten aynı toprak söz konusu. Hem de kısa sürede olamaz. Havalandırma sorunundan da olabilir. Başka seçenek kalmadı zaten.

Benim Red Robinler 8 Kasımda ekilmiş olmasına rağmen hala serçe parmak büyüklüğünde. 50-70 gün arasında meyve vermeyeceği belli. Ben şimdilik elimdekileri öldürmeden bakmayı deniyorum. Mart ortası gibi çimlendirip yazın sıcaklığından faydalanarak yetiştirmek daha iyi olacak sanıyorum.

Gurtunca 24-12-2008 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adnankaraer (Mesaj 334545)
Benim Red Robinler 8 Kasımda ekilmiş olmasına rağmen hala serçe parmak büyüklüğünde. 50-70 gün arasında meyve vermeyeceği belli.

Sayın Karaer serçe parmağınızla birlikte bir fotoğrafını göndrirmisiniz :) Benim Red Robinlere bakıyorum,ya Adnan beyin parmağı ufak ya da benim Red Robinler hint fakiri cinsi diye düşünüyorum..Şaka bir yana aynı tarihte ektiğimiz red robin tohumlarında şimdiki durum benimkilerde yaklaşık serçe parmağının üst boğumu kadar yükseklik,kotiledonlar dışında serçe parmak tırnağının 1/4 ü büyüklüğünde iki yaprak,ve de 2 bilemedin 3 mm gövde kalınlığı..Acaba ilk Red Robin Bonsai bende mi ? :p:D:p

malbman 24-12-2008 11:50

Sevgili gürtunca, mutemelen dünyanın ilk Red Robin bonsaisini yetiştiriyorsun:p Sanırım bir buçuk ay falan oldu tohumları ekeli değil mi? Bu kadar sürede bahsettiğinizden çok daha fazla büyümüş olmalıydı diye düşünüyorum. Zira benimkiler 35-40 günlükken bayağı bayağı fidan olmuşlardı.

Zaten foruma yüklediğim fotoğrafları dokuz haftalıkken çekmiştim. Yani sizinkilerden 2-3 hafta büyük. Farkı oradan hesaplamaya çalışın isterseniz ama forumda geriye dönük olarak baktıklarımdan anladığım kadarıyla, 16-11 tarihinde bardaklara şaşırttıktan sonra oradan başka bir yere şaşırttığınızı göremedim.

Bu da hala daha aynı bardaklarda durduklarını düşündürtüyor. Eğer öyleyse, o bardaklarda gelişmeleri pek hızlı olamaz diye düşünüyorum. Bana sorarsanız her birini 15-20 cm. genişlik ve en az 20 cm derinlikteki saksılara (tek tek) alın.

Ama bu arada dikkat, içişleri bakanları bu ayrı ayrı ve milyon tane saksı muhabbetine pek sıcak bakmıyor. Uyarmadı deme:D:D

denizakvaryumu 24-12-2008 11:54

:)

Ankara'da kar nerdeyse diz boyu :)

Pencere önü odaya göre oldukça soğuk, hava kapalı ...yani gelişmeleri oldukça yavaş ama Şubat sonu gibi domatesli resimleri buraya aktarırım gibime geliyor.

malbman 24-12-2008 11:59

Merakla bekliyorum.

Ben de birazdan Robinimin besin eriyiğini değiştireceğim. Pek kendine gelebildiği söylenemez ama toparlanacağını umuyorum. Sanırım bir süre daha fotoğraflarını yüklemeyeceğim. Bu haliyle afişe edip de utandırmak istemiyorum zavallıcığı:p

Gurtunca 24-12-2008 12:22

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 334897)
anladığım kadarıyla, 16-11 tarihinde bardaklara şaşırttıktan sonra oradan başka bir yere şaşırttığınızı göremedim.

Sevgili malbman tahmininiz doğru...Şaşırtma yapmamamın birkaç nedeni var..
Birincisi gövde kalınlığı 0.5 cm'e gelmeden şaşırtmayı önermeyen bir yazı..
İkincisi şu anda kullandığım 10 cm çapındaki karton saksıların dışına vuran bir köklenme görememem...
Üçüncüsü ilk şaşırtmayı toprak,gübre vs...li bir sebze üretimine uygun ortama yapmam...
Dördüncüsü de bu ortamda dahi genel bitki besleyici bir sıvı ile bir kez destekleme yapmam...
Ama önerinizi dikkate alıp elimdeki 4 adet in birini 25 cm çaplı Como Sana lı ortama,diğerini de demin bahsettiğim topraklı ortama şaşırtacağım..Son ikisini Bonsai olarak kalmaya mahkum ettim :p

İçişlerini üzmeyecek çözümler üretmeye çalışıyorum...Üç tane duvara asılan saksılardan aldım,mutfak dolaplarının balkona bakan taraflarına monte ettim.Estetik durdular..Tumbling Tom için düşünüyordum ama Red Robin için de deneyebilirim...İçişlerini kızdırmamak için çare tükenmez...Demokrasi dedikleri bu olsa gerek....:p:p:p

adnankaraer 24-12-2008 16:22

Malbman bu işi bildiğiniz belli.
Bize hangi sıklıkla suladığınız, ne kadar su verdiğiniz gibi bilgi verebilir misin?
Ya da bilgi verme bizimkiler cüce RR olsun :)

malbman 24-12-2008 16:40

Sevgili Adnan Karaer, teveccühünüz için teşekkür ederim ama bu işi sizin dediğiniz anlamda bildiğimi sanmıyorum. Ama sürekli öğreniyorum. Sizden tek farkım bu işe yaklaşık bir yıl önce başlamış ve sizden daha fazla uygulama yapma olnağına sahip olmamdır. Annemin Robin haftada bir kez, o da toprağı çok kurumuşsa sulanıyor. Benimki ise durgun su kültüründe.

Bu arada, evet sizin RR' lerin hiç fotoğrafı yok. Bence ilk günden itibaren görüntüleseydiniz iyi olurdu. Çünkü sonradan herhangi bir aksaklık çıkarsa, geriye dönüp gelişmeleri izleyerek aksaklığı ya da hatayı bulmak çok daha kolay oluyor. Diğer tüm arkadaşlara da tavsiye ederim. Bence iki üç günde bir fotoğraflayın bitkilerinizi. Hem de mümkün olduğunca çok poz çekerek.

Geriye dönüp bakınca insan ne kadar çok yol aldığını da görüp daha bir motive oluyor.

Gülbeşeker 24-12-2008 16:42

Ben red robinlerime hiç besin vermedim hala ilk dikdiğim çiçekçiden alınmış hazır toprağın içinde nasıl bir besin kullana bilirim.21 aralıkta yüklediğim resimden sonra beşinci yaprağıda çikardı.

adnankaraer 24-12-2008 18:45

5 Eklenti(ler)
İşte Red Robinlerim.

Resimleri cep telefonu ile saat 19:00 civarında çektiğim için renkleri doğal gibi gelmiyor ama yine de kaliteli oldu resimler.

1,2,3 ve 4 Red Robinler diger isimli resimdekiler de farklı türler. Bir de terasta yaptığım serada değişik tür domateslerim var.

4. Red Robin resminin yanında bir de ölçek var. Ölçtüğümde boyları 4 ile 5 cm arasında görülüyor.

Ben hatamı anladım galiba; çok suluyorum. Önceleri her gün suluyordum. Şimdi ise 2 günde bir suluyorum. Ama artık kendimi tutabilirsem haftada bir sulamayı deneyeceğim. Çocuklar suyu bol bulduklarından gelişme ihtiyacı hissetmiyorlar gibi.

Gurtunca 24-12-2008 18:57

5 Eklenti(ler)
Akşam malbman'ın önerilerini haklı bularak ilk iş tezgahı hazırladım..Karton saksıları direkt olarak dikebilecek olmama rağmen toprağın altında neler olduğunu görmek için,saksıları makasla keserek açtım...İlk gördüğüm toprağın çevrede dağılması oldu,daha sonra üzülerek köklenmenin çok zayıf olduğunu gördüm.8 Kasım 08 de ektilerimden üçünü 25 cm çaplı,içi sebze yetiştirmek için English Gardens tarafından hazırlanmış toprak gübre perlit karışımlı özel toprakla doldurduğum saksıya diktim..Burada amacım kökler zayıf olduğu için ileride hangisi kuvvetli kalırsa onu bırakarak diğerlerini çıkarmak idi...

İkinci olarak yaptığım aynı çaptaki bir duvar saksısını Compo Sana ile doldurmak oldu..Bu kez 26 Kasım 08 tarihinde yoğurt kabında filizlendirdiğim Red Robini oldukça geniş bir şekilde çıkartarak bu ortama şaşırttım...

Bakalım neler olacak...

Gülbeşeker 24-12-2008 20:18

red robin
 
3 Eklenti(ler)
red robinlerimin son hali

vayvayvay 24-12-2008 20:30

:pBenimkiler keyifli keyifli bebekliklerini yaşamaya ısrarla devam ediyolar:) eh..ben ne yapayım ki:p Gelişmeleri yazarım artık. Benimkiler uyanıp gelişirse tabii:D

malbman 25-12-2008 05:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adnankaraer (Mesaj 335113)
İşte Red Robinlerim.

Resimleri cep telefonu ile saat 19:00 civarında çektiğim için renkleri doğal gibi gelmiyor ama yine de kaliteli oldu resimler.

1,2,3 ve 4 Red Robinler diger isimli resimdekiler de farklı türler. Bir de terasta yaptığım serada değişik tür domateslerim var.

4. Red Robin resminin yanında bir de ölçek var. Ölçtüğümde boyları 4 ile 5 cm arasında görülüyor.

Ben hatamı anladım galiba; çok suluyorum. Önceleri her gün suluyordum. Şimdi ise 2 günde bir suluyorum. Ama artık kendimi tutabilirsem haftada bir sulamayı deneyeceğim. Çocuklar suyu bol bulduklarından gelişme ihtiyacı hissetmiyorlar gibi.

Sayın Adnan Karaer, sizin RR' ler sevgili Gürtunca' nınkilerden dha gayretli gibi ama bana sorarsanız toprağı kurumaya yüz tutmadıkça sulamayın ki bitki gövdesini kalınlaştırsın. Çok sulandığında boya gidip gövdenin cılız kaldığını okumuştum sitede bir yerlerde. Bir de yetiştirme ortamınızı bilmiyorum ama eğer torfsa biraz besin takviyesi iyi olur gibi.

malbman 25-12-2008 05:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca (Mesaj 335114)
Akşam malbman'ın önerilerini haklı bularak ilk iş tezgahı hazırladım..Karton saksıları direkt olarak dikebilecek olmama rağmen toprağın altında neler olduğunu görmek için,saksıları makasla keserek açtım...İlk gördüğüm toprağın çevrede dağılması oldu,daha sonra üzülerek köklenmenin çok zayıf olduğunu gördüm.8 Kasım 08 de ektilerimden üçünü 25 cm çaplı,içi sebze yetiştirmek için English Gardens tarafından hazırlanmış toprak gübre perlit karışımlı özel toprakla doldurduğum saksıya diktim..Burada amacım kökler zayıf olduğu için ileride hangisi kuvvetli kalırsa onu bırakarak diğerlerini çıkarmak idi...

İkinci olarak yaptığım aynı çaptaki bir duvar saksısını Compo Sana ile doldurmak oldu..Bu kez 26 Kasım 08 tarihinde yoğurt kabında filizlendirdiğim Red Robini oldukça geniş bir şekilde çıkartarak bu ortama şaşırttım...

Bakalım neler olacak...

Sevgili Gürtunca, 8 Kasım' da ektikleriniz bir buçuk aylık bebeklere nazaran çok küçük kalmışlar. :( Neredeyse hiç beslenmemişler gibi geldi bana. 26 Kasımda ektiğinizden bile küçük görünüyorlar. Acaba bulundukları toprak çok mu sıkıydı? Eğer öyleyse hava alamayan kökler gelişmez. Tabii buna paralel olarak bitki de gelişemez. Umarım bundan sonra normale dönerler.

malbman 25-12-2008 05:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 335148)
red robinlerimin son hali

Sayın Gülbeşeker Robinininz çok sağlıklı görünüyor. Bence bir kaç gün sonra şaşırtın siz onu. O küçücük yerden kurtulsn artık:p

C.Mustafa 25-12-2008 08:35

Arkadaşlar benim ikinci fidem de sizinkilere ömür oldu.

Elimde kalan sonuncu fidemin durumu da iyi değil.Sanırım ben Red Robin macerama Mart a kadar ara vermek zorunda kalacağım.

Artık sizlerin yetiştirdiği fidelerin gelişimini buradan izleyerek mutlu olup kendimi avuturum. :)

Gurtunca 25-12-2008 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 335369)
Acaba bulundukları toprak çok mu sıkıydı?

Olmak ya da olmamak,bütün mesele bu...
Bingo bundan başka anlamlı açıklama olamaz..Çünkü ilk şaşırtmada gözlemlediğim neredeyse 2,5 - 3,0 cm uzunluğundaki köke bile dün raslayamadım..Bizimkilerin Hint fakirliğinin nedeni çıktı..Bu sabah ilk işim tüm saksıları eşeleyip havalandırmak oldu..Sağolasınız..İlk RR i hakkettiniz... :p

malbman 25-12-2008 10:04

Yardımcı olabilrdiysem ne mutlu. İlk RR i bir salataya doğrayıp yanında da afiyetle bir duble rakı içersiniz benim için.

Bu arada: saksılar muhteşem olmuş. Ama içişlerinden o dolapları delmek için nasıl izin aldınız şaşırdım doğrusu:D

Gurtunca 25-12-2008 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 335428)
Ama içişlerinden o dolapları delmek için nasıl izin aldınız şaşırdım doğrusu:D

Eşeği önce kaybettirin,sonrası kolay...:p

Karmaşa azalınca izin çıktı...Önce bir delik delip aynı renkten delik kapatıcı yuvarlak pulla kapattım..Bu şekilde ileride çıkarsa bir sorun olmayacağına ikna oldu...Ayrıca aynı renk olunca estetik de durdu..Sanırım Tumbling ler de sarrkmaya başlarsa daha iyi olacak...Red Robin in olduğu duvar saksısı masada tam benim oturduğum yerin yanında bu yüzden stratejik bir yerde...Elimi attığımda yakında olması lazım...Tahminim Şubat 15 gibi ürün alırım..Şubat 15 önemli çünkü Sığacık'taki seracımla papaz eriği,vişne ve şeftali ağacı dikmek üzere randevum var..Kısmetse RR eşliğinde İzmir'de parlatırız...

habibe 26-12-2008 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 317375)
16/11/2008 de ekildi. Ben de denemeye iki adet tohumla katılıyorum.


40 gün olmuş ekeli. Tohumun birisi çimlenmedi. Diğer RR ise çok da gelişmedi gibi.
Kısa süre içinde fotosonu eklerim.

Gülbeşeker 29-12-2008 15:05

:rolleyes:Red robincilerin sesi niye kesildi son halleri nasıl fidelerin ben dün şaşıtmalarını yaptım yeni evlerine taşındılar inşallah bundan sonra hızlı gelişirler.

adnankaraer 29-12-2008 15:51

Benimkiler aynen resimdeki gibi duruyorlar. Ne uzuyorlar ne de kısalıyorlar. :)
Bu hızla büyürlerse artık yaza kısmet domates yemek.

nevsune 29-12-2008 18:52

Benim bir tanesi hediye gitti. İkisi de 2. şaşırtmaları yapılıp büyük saksıya yerleştiler. Köklenmeleri oldukça az olmuş, 2. şaşirtma için daha bekleyebilirmişim. İki tanesini küçük saksıda bekletmeye kararlıyım, biraz daha güçlensinler.

Güneş azaldığı için büyüme hızları da azalıyor, belli ki yazdaki gibi olmayacak. Süre bayağı uzayacağa benzer.

kahyanur 29-12-2008 20:01

22 ocak gün dönümü. Kuzey yarıkürede en kısa gün. Benim ektiğim redrobin ve diğer domates, biber fidelerimin de gelişimi durdu. Işık yeterli olmadığı gibi ısı da yeterli değil. Pimapenli balkonda ve oda içinde cam kenarına koyduklarım yaşama mücadelesi veriyor. Ev kalorüferli ama balkon yeteri kadar ısınmıyor kapısını açık tutmama rağmen. Sonuç olarak bir daha kesinlikle sebzeyi mevsiminde ekeceğim. Mart başında **** ortasında yeni domates biber tohumlarımı ekmeyi düşünüyorum. Tabiata uymak lazım:)

habibe 30-12-2008 08:29

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 336179)
40 gün olmuş ekeli. Tohumun birisi çimlenmedi. Diğer RR ise çok da gelişmedi gibi.
Kısa süre içinde fotosonu eklerim.


Ekledim.

malbman 30-12-2008 08:43

Sayın habibe, domatesin yannda küçücük bir şey daha var. Topraktan çıkmaya çabalayan diğer RR olmasın sakın.

Gurtunca 30-12-2008 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kahyanur (Mesaj 337665)
Tabiata uymak lazım:)

Sayın kahyanur çok haklısınız...Şu anda Red Robin macerasına girdiğim ilk gündeki hevesin ve beklentinin zerresi mevcut değil..RR her türlü ortamda yetişirmiş,az ışıkta bile ürün verirmiş,55 günde işlem tamammış...Bu konuda ciddi çekincelerim var...Bir bebeğe gösterilebilecek tüm özen 8 kasımdan beri gösteriliyor,hadi ben bu işin tamamen yabancısı olarak buna soyundum,diğerleri de mi bu işte tecrübesiz,ya da benim kadar şanssız ? İlk RR Bonzai üreticisi olduğumu düşünüyordum demek ki yanlız değilmişim...Yaklaşık 2 ayımı alan güzel bir uğraşdı ancak dediğiniz gibi önce doğaya uymak lazım..:(:(:(

nariçi 30-12-2008 09:00

İşin espirisi zaten tabiat (sera) şartlarını hedefinize uygun hale sokmak. Tabi dönemsel tecrübeler önemli hangi dönem (sebzeleri için) tohumları ne zaman ekilmeli biz bu zamanlamayı yapmadık. Ortamlarımız uygun değil. Aksi halde pazara her zaman ürün sunulma durumu nereden olacak. Benim anladığım sera şartları ya Antalya-Akdeniz ortamında olacak veya ekim başında tohumlar ekilecek. Benim acami değerlendirmam böyle.:o

malbman 30-12-2008 09:00

Ben bir çıkıntılık yapıp sizlere katılmadığımı belirtmeden geçemeyeceğim sevgili Gürtunca ve kahyanur. Benim (daha doğrusu annemin) RR' ler neredeyse kızaracak. Belki 55 günde olmadı ama bilinen diğer özellikleri neredeyse tutuyor.

Bir de sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu. Benim bildiğim kadarıyla RR' in her ortamda yetişeceğine dair bir veri yok. Bu bitki az ışıkla yetinebildiği için kış şartlarında, ev içinde yetiştirilebilen bir cins. Yani alıp da bahçeye dikerseniz (hatta evin nispeten daha soğuk olan bir yerinde bırakısanız) bu soğukta sağ kalma şansı hiç yok.

O nedenle hemen yılmayın. Belki de bilmeden daha başka hatalar yapmışsınızdır. Doğaya karşı çıkmak gibi bir niyetimiz yok tabii ama en azından bir takım şartları kendi lehimize (değiştiremesek de) bu şartlarla oynayabiliriz diye düşünüyorum.

nevsune 30-12-2008 09:10

3 Eklenti(ler)
Sevgili habibe, bu fide 40 gün için çok küçük kalmış. Biraz sera etkisi yaptırsanız diyorum.

Ben hala geceleri (hatta güneş olmadığı günler bile) üzerlerini petlerle kapatmaya devam ediyorum ki bugün 52 gün olmuş. Yine de fazla bir hasar yok ve mevsimsiz ekilmelerine karşın gelişimleri de çok kötü değil bence

Bu saksıya geçirdiğim:
Eklenti 57504

Bunlarsa henüz küçük saksıda bekleyenler. Sondaki en geç çıkmıştı ve tuhaf bir şekilde gelişmesi de en yavaş onunki.
Eklenti 57505
Eklenti 57506

denizakvaryumu 30-12-2008 09:22

Red Robinin az ışıkta yetiştiği bir gerçek ama her domates gibi soğukları sevmez :)

18 derecenin altında gelişme çok yavaşlar.Çiçek açsa bile domates olmayabilir.

Bu nedenle red robinleri soğuk olan pencere önünden biraz daha geriye çekerek, yani ışıktan feragat ederek daha sıcak bir ortam sağlayın.

Bu domatesi florosan altında bile yetiştirebilr, ama soğuk ortamda büyütemezsiniz.

Malbmanın annesine verdiği domatesler de bu durumu açıklıyor.

nevsune 30-12-2008 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 337850)
Red Robinin az ışıkta yetiştiği bir gerçek ama her domates gibi soğukları sevmez :)

Fideler eğer hava bir kaç gün üstüste kapalıysa duralıyorlar, güneşten iyi yararlandıkları dönemlerde ise gözle görünür bir biçimde gelişiyorlar. Yanı ışık elbette gerekli ama bu dönemde güneşin yararını unutmamak gerek.

Benimkiler yakın zamanda çiçek veremeyebilirler belki ama işin gidişatından umutluyum. En azından bu kez doğru yol izlediğimi gördüm. Bu denememde tohumları ve fideleri suda boğmamayı, sıcaklığı ve nemi doğru kullanmayı başardım. Bu da bahara iyi bir hazırlık olacak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025