![]() |
Aynen bu (ilk link) cok tesekkurler.fakat zehir ve kimyasal kullanmadan bu zararli ile nasil basa cikilir.zarari nedir neye sebep olur
|
|
Bahçemizdeki domates yapraklarinda kuruma ve sararma başladı.Ziraat mühendisi abilere kuruyan bir kökü götürdüm.kırmızı örümcek dediler.ilac olarak marathan 65 at dediler.Ama sorunumu gidermedi.Sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Yanitlayan olursa şimdiden. ***.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki domates yapraklarinda kuruma ve sararma başladı.Ziraat mühendisi abilere kuruyan bir kökü götürdüm.kırmızı örümcek dediler.ilac olarak marathan 65 at dediler.Ama sorunumu gidermedi.Sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Yanitlayan olursa şimdiden ***.
|
2 Eklenti(ler)
Dün bir kaç kök domateste resimdeki gibi gümüş rengi renk açılmaları mevcut, yorum yapabilecek var mı?
Eklenti 624920 Eklenti 624921 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yine ben. Sadece en ön sıradaki heybetlilerde hafiften yapraklarda sararmalar var. Kırmızı örümcek olsa şimdiye oldukça yayılmaları lazımdı ama bir kaç haftadır böyleler.
İlk resimdeki arkadaş gibi üst yapraklarda yok. Eklenti 625743 Sararmalara örnek. Dediğim gibi sadece heybetli köklerinde olması ilginç, diğer 10 çeşitte bir şey yok. Eklenti 625744 Eklenti 625745 Eklenti 625746 |
Septoria'ya benziyor. Kullanmayı tercih ederseniz Bakırlı bir ürün, sevmiyorsanız da Potasyum BiKarbonatı suda çözerek kullanabilirsiniz. Uygulamayı hastalıklı yaprakları temizledikten sonra yapın derim. Bir de o yaprakları temizledikten sonra ve sağlıklı yapraklara dokunmadan önce, elinizi isopropil alkolle temizleyin.
Alıntı:
|
Eğer çeşidin yaprak örtüsü çok yoğunsa ve bol miktarda koltuk alımı/yaprak temizliği yaptıysanız ondan da olabilir. Yaprak örtüsü seyrek olan çeşitler için herhangi bir koruyucu malzeme kullanılmadığında veya bitkinin üstüne gölgelik çekilmediğinde yapacak pek birşey kalmıyor.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar
Domateslerim önce güneş yanıklığı oldu sonra bu şekile geldi bi fikri olan varmı şimdiden teşekkürler. |
Eğer sorun dediğiniz gibi güneş yanıklığıysa, sizce yanıklık neden kaynaklanıyordur?
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güneş yanıklığı, daha sonra meyvenin yanıp bozulmasıyla ortaya çıkmış olabilir; başka bir soruna bağlı olarak da gerçekleşmiş olabilir. Eğer bitkinin yaprak örtüsünü aşırı derecede budadıysanız, yapraklar meyveyi kapatıp güneşin yakıcı etkilerinin önüne geçememiş olabilir.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Domatesteki bu delikler 'tuta' zararlısına mı ait acep? Birkaç topladığımız domatesin içerisinde yeşil kurt görmüştük, sanki ona daha çok benziyor.
Eklenti 627305 Eklenti 627304 |
Hastalık
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz bu hastalığın ne olduğunu çözemedim, fusarium solgunlugu sandim ama domateslerimde alt yapraklarinda saralma baslayarak butun bitkiyi kurutuyor, lutfen yardimci olurmusunuz?
|
Hastalık
2 Eklenti(ler)
Alt yapraklar sararma gosteriyor, sonra butun bitki kuruyor, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
|
Merhaba
Saksıya ektiğim domates fideleri çiçek açtı ama çiçekler kuruyor...2 gün önce de fidelerin üzerinde minik kanatlı silah böcekler gördüm...Lütfen bilgi...Yeni üyeyim foto yükleyenbilir miyim |
Alıntı:
---- En önemlisi varsa evinizde masaj aleti veya şarjlı diş fırçanız domates fidenizin çiçeklerinden 5 cm yukarıdan fidenizi 10 saniye kadar titreştirin yoksa elinizle çok dikkatli bir şekilde fidenizi titretin çiçekler tozlaşsın ve döllensin çiçekler açtıgında bunu 3 günde bir yapın. Döllenmeyen çiçekler dökülürler. Şehir merkezlerinde arı v.s. olmadığı için döllenme olmuyor çiçekler dökülüyorlar. |
Verticillium'a benziyor. Bu durumda en iyisi bitkiyi hemen söküp atmak. Benim bildiğim bir tedavi yöntemi yok.
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğer saksılarda ki fidelerde de sorun yok Hatta salatalıklar çok güzel meyvelendi Güneşe maruz kaldığından olabilir mi Saksının alt kısmını çıkarıp toprağın kurumasını bekledim Alt saksı tabagında kocaman salyangozlar da vardı Arapsabunu+zeytinyağı +şu karışımını yapsam böcekler için...Diğer dediğinizi yapıcam .. . Teşekkürler |
yaprak kuruması
3 Eklenti(ler)
Merhaba benim salkım dometesimin bazı yaprakları kurudu bazıları da solgunlaştı, bir hastalık mı yoksa güneş yanığı mı?
|
Fotoğraf yükleyemiyorum
Yeni üye olduğumdan mi? |
Septoria'ya benziyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İyi öyleyse, demek ki bir sorun yok.
Alıntı:
|
Domat
Kati kulturde domates yetistiriyorum perlit ve torf karisimi ile fakat yapraklari sararmaya basladi domateslerimin. Hastalikmidir yoksa besin eksikligimidir aydinlatirsaniz sevinirim
https://i.hizliresim.com/Brq51V.jpg Resim buyuk olmuş olabilir kusura bakmayin telefondan gonderiyorum |
3 Eklenti(ler)
Merhaba.. Tohumdan yetiştirip tersta büyüttüğüm domateslerde sorun yaşıyorum yorumların çoğunu okudum ama emin olamadım..Çiçeklerin kesik gibi olup kuruyup düşme sebebi çiçek
tripsi saplarının sararıp kuruması ise kalsiyum eksikliği olabilir mi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025