agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Hastalık ve Zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/domates/8767.htm)

deniscicek2016 03-08-2016 16:13

Aynen bu (ilk link) cok tesekkurler.fakat zehir ve kimyasal kullanmadan bu zararli ile nasil basa cikilir.zarari nedir neye sebep olur

defender77 03-08-2016 16:40

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/10807.htm

hoca40 04-08-2016 20:30

Bahçemizdeki domates yapraklarinda kuruma ve sararma başladı.Ziraat mühendisi abilere kuruyan bir kökü götürdüm.kırmızı örümcek dediler.ilac olarak marathan 65 at dediler.Ama sorunumu gidermedi.Sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Yanitlayan olursa şimdiden. ***.

hoca40 04-08-2016 20:47

3 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki domates yapraklarinda kuruma ve sararma başladı.Ziraat mühendisi abilere kuruyan bir kökü götürdüm.kırmızı örümcek dediler.ilac olarak marathan 65 at dediler.Ama sorunumu gidermedi.Sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Yanitlayan olursa şimdiden ***.

TCM 13-08-2016 09:33

2 Eklenti(ler)
Dün bir kaç kök domateste resimdeki gibi gümüş rengi renk açılmaları mevcut, yorum yapabilecek var mı?

Eklenti 624920

Eklenti 624921

Taşlıbahçe 13-08-2016 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1476019)
Dün bir kaç kök domateste resimdeki gibi gümüş rengi renk açılmaları mevcut, yorum yapabilecek var mı?

Eklenti 624920

Eklenti 624921

Güneş yanıklığının ilk aşamalarına benziyor.

TCM 13-08-2016 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe (Mesaj 1476071)
Güneş yanıklığının ilk aşamalarına benziyor.

Sağolun, pek yapacak bir şey yok herhalde. Üç - beş gün serin geçecek yayla, o zamana toparlar herhalde, yarın 40 faktör güneş kremi ile bepanthene krem süreyim biraz ;)

Taşlıbahçe 13-08-2016 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1476094)
Sağolun, pek yapacak bir şey yok herhalde. Üç - beş gün serin geçecek yayla, o zamana toparlar herhalde, yarın 40 faktör güneş kremi ile bepanthene krem süreyim biraz ;)

Sizin oralarda pek sık görülen bir şey değilse pek önemli değil bence. Yapraklar meyveyi gölgeleyebildiği sürece sorun olmaz veya kaolin kili kullanılabilir problem henüz görülmeden.

TCM 22-08-2016 19:45

4 Eklenti(ler)
Yine ben. Sadece en ön sıradaki heybetlilerde hafiften yapraklarda sararmalar var. Kırmızı örümcek olsa şimdiye oldukça yayılmaları lazımdı ama bir kaç haftadır böyleler.

İlk resimdeki arkadaş gibi üst yapraklarda yok.

Eklenti 625743

Sararmalara örnek. Dediğim gibi sadece heybetli köklerinde olması ilginç, diğer 10 çeşitte bir şey yok.

Eklenti 625744

Eklenti 625745

Eklenti 625746

birnefestoprak 23-08-2016 02:46

Septoria'ya benziyor. Kullanmayı tercih ederseniz Bakırlı bir ürün, sevmiyorsanız da Potasyum BiKarbonatı suda çözerek kullanabilirsiniz. Uygulamayı hastalıklı yaprakları temizledikten sonra yapın derim. Bir de o yaprakları temizledikten sonra ve sağlıklı yapraklara dokunmadan önce, elinizi isopropil alkolle temizleyin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1476925)
Yine ben. Sadece en ön sıradaki heybetlilerde hafiften yapraklarda sararmalar var. Kırmızı örümcek olsa şimdiye oldukça yayılmaları lazımdı ama bir kaç haftadır böyleler.

İlk resimdeki arkadaş gibi üst yapraklarda yok.

Sararmalara örnek. Dediğim gibi sadece heybetli köklerinde olması ilginç, diğer 10 çeşitte bir şey yok.

birnefestoprak 23-08-2016 02:51

Eğer çeşidin yaprak örtüsü çok yoğunsa ve bol miktarda koltuk alımı/yaprak temizliği yaptıysanız ondan da olabilir. Yaprak örtüsü seyrek olan çeşitler için herhangi bir koruyucu malzeme kullanılmadığında veya bitkinin üstüne gölgelik çekilmediğinde yapacak pek birşey kalmıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1476094)

kirazkentlee 23-08-2016 17:01

1 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar
Domateslerim önce güneş yanıklığı oldu sonra bu şekile geldi bi fikri olan varmı şimdiden teşekkürler.

birnefestoprak 23-08-2016 17:23

Eğer sorun dediğiniz gibi güneş yanıklığıysa, sizce yanıklık neden kaynaklanıyordur?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kirazkentlee (Mesaj 1477020)
Herkese merhabalar
Domateslerim önce güneş yanıklığı oldu sonra bu şekile geldi bi fikri olan varmı şimdiden teşekkürler.

kirazkentlee 23-08-2016 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1477021)
Eğer sorun dediğiniz gibi güneş yanıklığıysa, sizce yanıklık neden kaynaklanıyordur?

Nazik cevabınız için teşekkür ederim ben oluşan siyah lekeler için fikir istemiştim yine de ilginize teşekkürler.

birnefestoprak 23-08-2016 21:43

Güneş yanıklığı, daha sonra meyvenin yanıp bozulmasıyla ortaya çıkmış olabilir; başka bir soruna bağlı olarak da gerçekleşmiş olabilir. Eğer bitkinin yaprak örtüsünü aşırı derecede budadıysanız, yapraklar meyveyi kapatıp güneşin yakıcı etkilerinin önüne geçememiş olabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kirazkentlee (Mesaj 1477042)
Nazik cevabınız için teşekkür ederim ben oluşan siyah lekeler için fikir istemiştim yine de ilginize teşekkürler.

kirazkentlee 23-08-2016 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1477044)
Güneş yanıklığı, daha sonra meyvenin yanıp bozulmasıyla ortaya çıkmış olabilir; başka bir soruna bağlı olarak da gerçekleşmiş olabilir. Eğer bitkinin yaprak örtüsünü aşırı derecede budadıysanız, yapraklar meyveyi kapatıp güneşin yakıcı etkilerinin önüne geçememiş olabilir.

Teşekkür ederim kalsiyum eksikliğinden şüphelenmiştim.

TCM 11-09-2016 11:08

2 Eklenti(ler)
Domatesteki bu delikler 'tuta' zararlısına mı ait acep? Birkaç topladığımız domatesin içerisinde yeşil kurt görmüştük, sanki ona daha çok benziyor.

Eklenti 627305

Eklenti 627304

Saparow 11-04-2017 19:35

Hastalık

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz bu hastalığın ne olduğunu çözemedim, fusarium solgunlugu sandim ama domateslerimde alt yapraklarinda saralma baslayarak butun bitkiyi kurutuyor, lutfen yardimci olurmusunuz?

Saparow 11-04-2017 19:40

Hastalık

2 Eklenti(ler)
Alt yapraklar sararma gosteriyor, sonra butun bitki kuruyor, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Filizarslan 06-05-2017 19:52

Merhaba
Saksıya ektiğim domates fideleri çiçek açtı ama çiçekler kuruyor...2 gün önce de fidelerin üzerinde minik kanatlı silah böcekler gördüm...Lütfen bilgi...Yeni üyeyim foto yükleyenbilir miyim

latif.07 07-05-2017 00:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Filizarslan (Mesaj 1505982)
Merhaba
Saksıya ektiğim domates fideleri çiçek açtı ama çiçekler kuruyor...2 gün önce de fidelerin üzerinde minik kanatlı silah böcekler gördüm...Lütfen bilgi...Yeni üyeyim foto yükleyenbilir miyim

Sabahları güneş doğmadan sulayın veya akşam saat 22 gibi sulayın, fidenin alt yapraklarında renk değişikligi var mı ? 3 günde 1 kere sulayın havalar ısınınca haziran gibi 2 günde bir sulayın. temmuzda günde 1 kere sulayın.

---- En önemlisi varsa evinizde masaj aleti veya şarjlı diş fırçanız domates fidenizin çiçeklerinden 5 cm yukarıdan fidenizi 10 saniye kadar titreştirin yoksa elinizle çok dikkatli bir şekilde fidenizi titretin çiçekler tozlaşsın ve döllensin çiçekler açtıgında bunu 3 günde bir yapın. Döllenmeyen çiçekler dökülürler. Şehir merkezlerinde arı v.s. olmadığı için döllenme olmuyor çiçekler dökülüyorlar.

birnefestoprak 07-05-2017 06:20

Verticillium'a benziyor. Bu durumda en iyisi bitkiyi hemen söküp atmak. Benim bildiğim bir tedavi yöntemi yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Saparow (Mesaj 1502666)
Arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz bu hastalığın ne olduğunu çözemedim, fusarium solgunlugu sandim ama domateslerimde alt yapraklarinda saralma baslayarak butun bitkiyi kurutuyor, lutfen yardimci olurmusunuz?

Filizarslan 07-05-2017 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 (Mesaj 1506013)
Sabahları güneş doğmadan sulayın veya akşam saat 22 gibi sulayın, fidenin alt yapraklarında renk değişikligi var mı ? 3 günde 1 kere sulayın havalar ısınınca haziran gibi 2 günde bir sulayın. temmuzda günde 1 kere sulayın.

---- En önemlisi varsa evinizde masaj aleti veya şarjlı diş fırçanız domates fidenizin çiçeklerinden 5 cm yukarıdan fidenizi 10 saniye kadar titreştirin yoksa elinizle çok dikkatli bir şekilde fidenizi titretin çiçekler tozlaşsın ve döllensin çiçekler açtıgında bunu 3 günde bir yapın. Döllenmeyen çiçekler dökülürler. Şehir merkezlerinde arı v.s. olmadığı için döllenme olmuyor çiçekler dökülüyorlar.

Alt yapraklar da sorun yok
Diğer saksılarda ki fidelerde de sorun yok
Hatta salatalıklar çok güzel meyvelendi
Güneşe maruz kaldığından olabilir mi
Saksının alt kısmını çıkarıp toprağın kurumasını bekledim
Alt saksı tabagında kocaman salyangozlar da vardı
Arapsabunu+zeytinyağı +şu karışımını yapsam böcekler için...Diğer dediğinizi yapıcam .. . Teşekkürler

arslanbenzer 08-05-2017 11:37

yaprak kuruması

3 Eklenti(ler)
Merhaba benim salkım dometesimin bazı yaprakları kurudu bazıları da solgunlaştı, bir hastalık mı yoksa güneş yanığı mı?

Filizarslan 08-05-2017 15:54

Fotoğraf yükleyemiyorum
Yeni üye olduğumdan mi?

birnefestoprak 08-05-2017 17:34

Septoria'ya benziyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanbenzer (Mesaj 1506136)
Merhaba benim salkım dometesimin bazı yaprakları kurudu bazıları da solgunlaştı, bir hastalık mı yoksa güneş yanığı mı?

arslanbenzer 08-05-2017 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1506180)
Septoria'ya benziyor.

Şimdi baktım pek benzemiyor ona. Bariz lekeler yok kurumuş gibi sadece

birnefestoprak 08-05-2017 23:20

İyi öyleyse, demek ki bir sorun yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanbenzer (Mesaj 1506230)
Şimdi baktım pek benzemiyor ona. Bariz lekeler yok kurumuş gibi sadece

Haylazster 26-05-2017 12:26

Domat

Kati kulturde domates yetistiriyorum perlit ve torf karisimi ile fakat yapraklari sararmaya basladi domateslerimin. Hastalikmidir yoksa besin eksikligimidir aydinlatirsaniz sevinirim

https://i.hizliresim.com/Brq51V.jpg

Resim buyuk olmuş olabilir kusura bakmayin telefondan gonderiyorum

Sevgi07 31-05-2017 21:20

3 Eklenti(ler)
Merhaba.. Tohumdan yetiştirip tersta büyüttüğüm domateslerde sorun yaşıyorum yorumların çoğunu okudum ama emin olamadım..Çiçeklerin kesik gibi olup kuruyup düşme sebebi çiçek
tripsi saplarının sararıp kuruması ise kalsiyum eksikliği olabilir mi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025