![]() |
Alıntı:
Bunca sene bu çeşitleri neden denemedim hayret. Her sene 2-3 çeşidi izlemeye alacağım. Bakalım hangisi hoşumuza gidecek. Yeni çeşit deneyen arkadaşlar olursa yorum yapsın ki boşa kürek çekmeyelim. Herkesin damak tadı farklıdır ama genel kanı sanırım doğru çıkacaktır. |
Kahvaltıda domates yemek çok hoşuma gider. Kimi zaman söğüş yaparım kimi zaman derin bir kase içine ince kabuklu sulu domatesleri dilim dilim doğrarım. iki üç diş sarımsağı da ince ince doğrar, limon suyu, sızma zeytinyağ, tuz ve biraz da kuru nane serpip yemek çok hoşuma gider. Oooh batır ekmek lokmalarını suyuna, al çatalınla bir dilim, hani derler ya yeme de yanında yat, aynen öyle.
Mangal yaktığınızda, sulu sulu domates ağırlıklı saray salatasını kaşıkla yemenin zevki de bir başkadır hani. Oğuz da birkaç çeşit yetiştiriyor ama bana sorsanız adlarını pek bilmem ama bu sene fellik fellik şasta diye bir tür aradı ama bulamadı. Sağa sola tembihledi durdu. |
Alıntı:
şasta salçalık domates tohumu getiren firma kalmadı. |
Aslında ortak bir lezzet arayışındayız sanırım 2000'lerin başlarında tükettiğimiz, yoğun kokulu, sulu ve lezzetli olanlardan. Türü, cinsi pek de önem arz etmiyordu. Aynı geliyordu sanki hepsi :D
Lezzeti kadar diğer durumlarda çok önemli elbette ama her şeyin bir bitkide olmasını bekleyemeyiz. Umarım meyvelerini görmek nasip olur aldığım bazı domateslerin. Blue beauty ve black from tula sadece 2 kök kaldı. Gelişim iyi gitmiyordu umarım bu ikisi meyve tutar ve denemiş olurum. Heybetli, Hafize, Bulgar, Rus cossack, Margret Courtain, Su gören, Alakır, Sungold bu yıl ektiğim ve çiçeklenenlerim. |
Bendeki Russian Black çeşidi domateslerde meyve tutumu başladı. Hepsinden çabuk gelişiyor. Bir de tadı güzel olursa listeye girecektir.
|
Alıntı:
Keşke bir kaç fotoğraf görebilsek :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Hafize baliç ve rus domatesi açıp açıp döküyor :( |
Yetiştirdiğiniz ya da duyduğunuz sırık değil de oturak, çalı formlu önerebileceğiniz domatesler var mıdır?
|
Afyonda pazardan kök tarafı kıvrımlı bir domates alıyorum. Özellikle yaz başında satılıyor.Bol sulu ve mayhoş. Tek kusuru fazla dayanmıyor. İthal domateslere 15-20 gün birşey olmazken bu 3-5 günde çürüyor.
|
Eskişehir Sarıcakaya da üretilen yer domatesi de iyidir.
https://www.haberturk.com/eskisehir-...gi-olduorganik |
|
Hazır tohum etkinliği gündemdeyken bu başlığı es geçmezseniz sevinirim. Sizin için en lezzetli ilk 3/5 sıralaması lütfen :)
|
Yaptığım ufak bir araştırmada hem Türkiye bazında hem globalde genelde siyah domatesler öne çıkmış. Bir de Cherokee Purple ismi geçiyor. Ancak anladığım kadarıyla bu siyah domatesler genelde Rusya kökenli. Yani biraz soğuk iklimlerin domatesleri gibi duruyor. Bu varyeteler ülkemizin iklim şartlarında ne kadar verimli olur bilemiyorum.
|
Alıntı:
Çok çeşit yetiştirmiş biri değilim ama siyah Tula domatesini 3 senedir yetiştiriyorum. Türkiye'de her yerde yetişir. Verimi de güzel olur. Subjektif bir konu gerçi ama benim yetiştirdiğim domatesler arasında lezzet olarak birinci değil. Pek çok kişiden de benzer yorumlar duydum. Cinsini bilmediğim kalbe benzer bir pembe domatesimden sonra geliyor. |
diyarbakırda pembe lice domatesi vardı yediğim en iyisi o
|
Bu yıl babamın bir arkadaşı tarafından getirilen, atalık bir İran domatesi yetiştirmeye başladım. Bir kaç güne çiçeklenecekler aksilik olmazsa. Bakalım nasıl bir tat ve görüntü bizi bekliyor :)
Ek olarak domates yaprakları dar bir açıyla yanlara serpilmeden dik bir açıya yakın gelişiyor :D Beklentileri karşılarsa eğer etkinlikte paylaşabilirim. |
Konuyu biraz hareketlendirelim talepler öncesi :D
Listeniz değişti mi arkadaşlar? |
Şuana kadar denediğim domasteler içinde lezzet açısından Berkeley Tie-Dye, Black Krim, Azoychka, Valencia domateslerini çok beğendim.
|
Benim favoriler Blue beauty, Berkley tie dye ve beyaz çeri
|
Sizce en lezzetli domates hangisi?
4 Eklenti(ler)
Burda Ankara’da atalık tohumdan üretim yaptığını söyleyen yerel bir üreticiden satın aldığım fidelerden mor domates diye adlandırdığı domatesin tadını ailecek çok beğendik; hem normal boy hem de çeri domates şeklinde oldukça verimli ve tatlı bir tür. Listemdeki bir ve iki numaraya hemen yerleştiler. Muhtemelen forumda farklı bir isimle tanıyan bilen yetiştiren arkadaşlarımız vardır; aşağıda birkaç fotoğraf koydum. Tohumlarını aldım kısmetse seneye paylaşıma koyarım...
Eklenti 722773 Eklenti 722774 Eklenti 722775 Eklenti 722776 |
Benim mutasyon pembeyi çok andırıyor. Margred courtain de yakın bir görüntü sergiliyor ama bilemedim ben :)
Hatay samandağ domatesi de olabilir. Onu da andırdı |
Alıntı:
Bu domates geçen yaz karşıma alakır etlisi içinde çıktı,ya melezlenmişti ya da tohum karışmıştı bilmiyorum.Melezlendiğini düşünüp tohumunu almamıştım. https://i.hizliresim.com/s0slj2v.jpg Hatta alakır etlisi olması gerekiyor yazmışım belki melezlenme ya da tohum karışması dışında bahsedilen domatese benzer bir domates mi acaba alakır ? |
en lezzetlileri hangileri şimdi konuyu hortlatim cevap bulamadım
bu iki konuya göre yorum yaparsanız alalım http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/25971.htm http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/44882.htm |
Alıntı:
Üstte yazdığım yorumlar halen geçerli. İlave olarak berkeley tie dye var. Hemen herkesin beğendiği bu çeşidi ben de pek sevdim; hafif tuzlu mu desem ekşi mi, salatalarda mükemmel. Hanım böyle antin kuntin renkli domatesleri pek sevmez ama o bile salatalarda sevdi gibi, ancak onun favorisi hala blue beauty. |
En lezzetli domates...
Bu yıl birçok domates türünü tatma imkanım oldu. En beğendiğim demek istemiyorum ancak Valencia domates çok lezzetli hem de gösterişli.
|
Merhaba,
Ben de bu yıl kendi yetiştirdiğim çeşitler arasından; -kahvaltılarda ve söğüş olarak MOR ÇERİ, -Sos ve salça için San Marzano ve Russian Purple -Ayrıca yemeklerde kullanmak üzere, bölgemizdeki bir yerli çiftçiden temin ettiğim DİLİMLİ İTİ DOMATES (farklı biradı olabilir) beğendim. |
Yerel tohum satan bir kişiden aldığım oturak pembe domatesi şimdilik hiçbir türe değişmem. Söğüş doğrandığında az tuz ve zeytinyağı ile tarifi mümkün olmayan bir lezzeti vardı. Ağızda eriyen derler ya, aynen öyle... (bulgar domatesinden de aynı performansı bekliyorum, bakalım :)
|
Bu sene ektiğim çoğu domatesten verim ve lezzet olarak çok memnun kaldım. Bu yüzden de favorilerim çoğaldı. Paylaşıma koyduğum turuncu domatesten talep edenler bu sene mutlaka ekip denesin. Çok beğeneceğinize eminim :) Ben hepsini çok seviyorum :) :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025