![]() |
tedbir olarak şöyle bir yol izliyorum saksıları meyve kasalarının üstüne aldım yaklaşık 30 cm falan yukarıda tutyorum yoksa zemin çok ısındığı için kökler yanıyor ama kasalarıda güneş altında tutuyorum ama bu saksıları kasaya koyma işlemini yeni yaptım yeni çiçekler açsın bakalım faydasını test edeceğim çok sağolun bilgileriniz için
|
Bu saksıların aşırı ısınması bir kaç yıldır oldukça fazla sorun iletisi aldığım bir konu bu konuyla ilgili bu gün biraz fotoğraf çekip yöntemleri ortaya koyalım.
|
Alıntı:
|
Benim niyetim,
bahçeme tek tür domates, tek tür kavun, tek tür mısır şeklinde ekim yapmak. Tohumun saf olması için değişik türleri ekmiyeceğim. |
sayın selahattin bey yaklaşık 10 gün önce saksıları yerden yükselttim ancak üzerinde çiçek olduğu için geç kalmıştım şimdi yeni çıkan çiçeklerde bu durumu test edeceğim sulamayı da azalttım (4 güne çıktı)
|
salahattin bey bu saksı ısınması konusunda ki fikrinize katılıyorum benim yöntemim şu meyve sebze kasalarını terse ceviriyorum ve üstüne bir tahta koyum onun üstüne saksıyı koyuyorum böylece yerden 30 40 santim yükselen saksı zeminin sıcaklığından etkilenmiyor tahtayı koymanın sebeb saksının ağırlığını eşit olarak kasa yüzeyine dağıtmak ki kırılmasın
|
Sn.rapido34,
Saksılarınızı ya kireç vb. ile beyaza boyayın ya da aliminyum folyo ile kaplayın ki güneş ışınlarını yansıtıp kökler çok ısınmasın. Sulamayı da azaltın. Sularken kökün dibini değil de uzağını (saksının kenarlarından) sulayın. Boğaz doldurma yapmadıysanız yapmanızda fayda var. Umarım saksınız domates için yeterince büyüktür. |
Pembe domateslerim pembeleşiyor
5 Eklenti(ler)
25 martta PDA aracılığı ile başladığım pembe domates sevdam pembelerimin pembeleşmesiyle devam ediyor. hafta sonu kahvaltıda ziyefet var.:p
Bandırmaya yolu düşenleri beklerim. http://picasaweb.google.com.tr/ayfer...rPembeleniyor# |
Teşekürler Selahattin bey. Tohumları ayrı yerde yetişenlerden alacağım.
Ayfer hanım, pembelerinizin oluşumunu nisan'dan beri takip ediyorum. Artık finale yaklaştınız. Tebrikler. |
Lezzeti nefis oluyor bu domateslerin. Bahçemde yok ama pazardan aldık bugün.
|
koltuk pembemde 1 domat var
5 Eklenti(ler)
Koltuk pembemde 1 domates oluşmakta:D
En şekilsiz pembem:cool: |
Benim pembe domatesim daha yeni çiçek açacak gibi. Domates olur mu acaba? İlk kez yetiştiriyorum. Çiçeklendikten sonra sulama nasıl olmalı?
|
sayın lale hanım eğer saksıda yetiştiriyorsanız mutlaka saksılarınızı yerden yükselti ve çevresine aliminyumfolyo sarın domates güneşi sever sulamayıda 2 **** 3 günde bir yapın ki çiçekleriniz düşmesin
|
Gece yapıyorum sulamayı iyi mi?
|
ya gece yapmak **** sabah çok erken yapmak lazım zaten
|
maşşallah maşşallah ne kadar güel olmuşlar darısı benimkinin başına inşallah.sizlere birşey sormak istiyorum benimde domatesim büyüdü ama hala çiçek vermedi sebebi ne olabilir sulamayıda sizlerin söylediği gibi yapmaya başladım umarım bir sonuç alırım
|
Koltuk budaması yaptınız mı derya deniz?
Benim balkonum güney cephede saat 10 dan sonra akşamüzerine kadar güneş görüyorlar. Sulamayı yapraklar hafiften boynunu büktüğünde sabah erken ya da akşam güneşten sonra yaptım. Bir sulama 1 çapalama yaptım. Ayrıca saksılara küflenmiş çiviler gömdüm. Yanmış gübre-dere mili-bahçe toprağı-çok az da biotorf kullandım toprak olarak. 2 hafta da 3 haftada bir yağsız ve yarıyarıya sulandırarak yaptığım sütlü-su karışımıyla yaptım . Ayda 1 rondolanmış yumurta kabuklarını ekledim. Bol bol da konuştum pembişlerimle;) |
Bitkileri gece sulamak sakıncalı gece uykuya geçiyorlar. Ayrıca akşama kadar kızan toprağa soğuk suyu verince kökler haşlanıyor ve mantar hastalıkları oluşması mümkün.
Gece sulanan bitki altı ıslak çocuk gibidir. En ideal sulama sabah güneş kızdırmaya başlamadan önce olursa güzel olur. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Sevgili ayferaksit maşallah pembe domateslerin çok güzel yetişmiş.Ellerinize, emeğinize sağlık.Saksılarda çok güzel gelişmişler. Bunları birde bahçede düşününce daha da verimli olacakları kesin. Saygılarımla
|
Deryadeniz deneyerek paylaşarak öğreneceğiz hepimiz. Bu site fazlasıyla bilgilendiriyor biz acemileri.
forumu takip ederseniz koltuk budamayla ilgili videoyu inceleyebilirsiniz http ://link.brightcove.com/services/player/bcpid4130888001?bctid=1906795946 |
pembeler tabakta
5 Eklenti(ler)
Pembe domateslerim sofrada eşlik ediyorlar:p Herkese nasip olur umarım;)
|
pembeler olgunlaştılar
3 Eklenti(ler)
pembelere devam:p
|
Şekiilsiz pembem 240 gr geldi.
|
tontiş pembeler
3 Eklenti(ler)
İlk defa denememe rağmen tam bir pembe bereketi oldu.Paylaşayım dedim..
|
1 Eklenti(ler)
Bu pembe de Bandırma'dan
Eklenti 95534 |
Benimkilerin içine bi zararlı giriyor, domatesi yenmez duruma getirip önüme sunuyor. :(
Birol Bey'in domatesinin altında bir yara gözüküyor sanki acaba buradan bana mı öyle geliyor. Bizim pembelerde de var da. |
Benim pembelerim daha yeni çiçeklendi, bu satten sonra domates olur mu? Sulamayı nasıl yapmam gerekiyor?
|
Ben geçen yıl ekmiştim pembe domates. Çok zayıflar ama heen hastalanıyorlar **** bozuluyorlar.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025