agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Domates (https://www.agaclar.net/forum/domates/)
-   -   Domates Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/domates/14832.htm)

meminaydin 23-03-2017 00:47

Domates fidelerim

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Tohumlarını geçen sene yetiştirdiğim domatesten aldım 13-14 gün önce ektim son durumları resimdeki gibidir. Bu işi ilk defa yaptığım için herşey yolundamı sizlere danışmak istedim.

Toprak olarak torf + solucan gübresi kullandım.

Evde camın kenarındalar öğleden sonra 2-3 saat direk güneş alıyorlar bu yeterli olur mu yoksa minik bir sera yapıp balkonamı alayım. Renkleri henüz koyu yeşil değil. Sadece birinde gerçek yapraklar biraz büyüdü digerlerindede ufak ufak geliyor resimdeki gerçek yaprağın 3 günlük hali.

Bundan sonraki sulama suyuna hümik asit eklemek istiyorum uygun mudur?

Nasip olurda fide haline gelirse don koruma örtüsü altında nisan 15 gibi bahçeye almayı düşünüyorum uygun olur mu?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1490226112

TCM 23-03-2017 08:48

Fidelerin boylarına bakınca ışık yetmiş gibi duruyor, yoksa daha uzun olurlardı. Oysa evin içinde bir kaç saat ışık yeterli gelmemesi gerekir.

15 nisana kadar büyümezler herhalde daha, dolayısıyla bahçeye aktarmaya gerek yok gibi, bence biraz daha bekleyin. Yaklaşık iki haftada anca kökleri ayıracak büyüklüğe erişirler diye düşünüyorum. Bence biraz daha büyüsünler kökleri ayırın daha büyük bir yere geçirin ve mayıs başı gibi toprağa aktarın, soğuk vs. erken toprağa aktarırsanız çok da gelişemezler.

ziyakoray 23-03-2017 13:09

2 Eklenti(ler)
Merhabalar, 24 şubatta pet bardaklarda 5li torfa ekerek çimlendirliğim domates, biber ve salatalıklarım var. 2 gün önce bardaklara 1'erli olacak şekilde toprak,torf,keçi gübresi eşit karşımına şaşırttım. 1 ayda ancak bu kadar büyütebildim (erken çimlendirdim sanırım). gerçek yapraklar çıktığından beri gündüzleri balkona direk güneş altına bırakıyorum, (yaklaşık 5 saat). akşamları içeri alıp peteğin yanına koyuyorum.
Saksı harcında kullanacağım torf (kalitesiz), bahçe toprağı (sitede duvar diplerinden aldım), yanmış keçi gübresi(simsiyah yumuşak torf formunda) ve sıvı solucan gübresi. Sebzelerin beslenmesi için bunlar yeterli midir? ek olarak TKİ hümas almayı düşünüyorum, gereksiz mi olur ?

Muda 23-03-2017 13:25

Şu an için daha ne olsun. Toprak ısındığı anda kalıcı yerlerine nakledersiniz.

TCM 23-03-2017 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziyakoray (Mesaj 1500056)
...toprak,torf,keçi gübresi eşit karşımına şaşırttım. ... gündüzleri balkona direk güneş altına bırakıyorum, (yaklaşık 5 saat). akşamları içeri alıp peteğin yanına koyuyorum.
Saksı harcında kullanacağım torf (kalitesiz), bahçe toprağı (sitede duvar diplerinden aldım), yanmış keçi gübresi(simsiyah yumuşak torf formunda) ve sıvı solucan gübresi. Sebzelerin beslenmesi için bunlar yeterli midir? ek olarak TKİ hümas almayı düşünüyorum, gereksiz mi olur ?

Bu kadar karışımlı toprak, kaldır-kondur-kalorifer yanı vs. özen ile beni o bardaklara dikseniz sanırım filizlenirim.

meminaydin 23-03-2017 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin (Mesaj 1500004)
Merhabalar,

Tohumlarını geçen sene yetiştirdiğim domatesten aldım 13-14 gün önce ektim son durumları resimdeki gibidir. Bu işi ilk defa yaptığım için herşey yolundamı sizlere danışmak istedim.

Toprak olarak torf + solucan gübresi kullandım.

Evde camın kenarındalar öğleden sonra 2-3 saat direk güneş alıyorlar bu yeterli olur mu yoksa minik bir sera yapıp balkonamı alayım. Renkleri henüz koyu yeşil değil. Sadece birinde gerçek yapraklar biraz büyüdü digerlerindede ufak ufak geliyor resimdeki gerçek yaprağın 3 günlük hali.

Bundan sonraki sulama suyuna hümik asit eklemek istiyorum uygun mudur?

Nasip olurda fide haline gelirse don koruma örtüsü altında nisan 15 gibi bahçeye almayı düşünüyorum uygun olur mu?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1490226112

Arkadaşlar bu hümik asit konusunda ne yapayım vermemin faydası olur mu yoksa böyle devam etsinler mi? Ayrıca varsa başkaca tavsiyeleriniz onlarıda yazarsanız sevinirim.

Erdem 01 24-03-2017 08:03

Bildiğim kadarıyla domates fazla asitli ph si düşük toprağı sevmiyor. Yabancı bir sitede bahçe meraklılarına fideleri dikerken kökün altına toz haline getirilmiş yumurta kabukları ve epson tuzu denilen magnezyum karıştırılmasını öneriyor. Tarlalarda toprağa sönmüş kireç atılıp ph 6.5-7 dolaylarına getirildiğini duydum. Burayı okursanız daha iyi anlarsınız. parslar: DOMATESTE DİP ÇÜRÜMESİ

Fulvik ve Humik için kömür işletmesinde buradakileri okuyun.
http://www.tkihumas.gov.tr/humas/makale.asp

hosseda 25-03-2017 20:54

Tohumların ekilmesini bu hafta tamamlayabildim.
Artan tohumlardan bir üyeye paket hazırladım ancak özel mesajım ulaşamadı kendisine. Domates tohumu istemişti burayı okuyordur belki diye yazdım.

hosseda 27-03-2017 15:04

Yukarıda değindiğim tohumlar doğaya aşık başka bir kişinin nasibindeymiş.
Sabah cebime koydum talep eden üyeden ses gelirse kargoyla yollarım kendisine diye. Öğleden sonra işyerime gelen ve çok güzel bir yörede bahçesi olan tanıdığa " sana sürpriz bir hediyem var" diyerek tohumları verdim. Başka da dağıtacak tohumum kalmadı.

prıtt 27-03-2017 15:54

Sn. Hosseda, topiği okuyunca acaba ben olabilir miyim diye düşündüm. :) daha önce böyle bir konu açmıştım.

http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/40695.htm

hosseda 27-03-2017 16:00

Değil sayın prıtt. Bahsettiğim üye bana özel mesaj atmıştı. Ama mesajla ulaşamadım kendisine. İki saatle kaçırdınız tohumları ancak hafta sonu köye gidince tekrar gözden geçireyim kalanları size de belki bir miktar tohum çıkarabilirim sakladıklarımdan... Nisan başında da ekseniz tohumları gecikme oldu sayılmaz, erken ekerek fideleri toprağa aktaramamaktan geç ekmek daha iyi gibi...

prıtt 27-03-2017 16:47

Sağlık olsun. Sikinti olmasın kalmadiysa. Seneye ekelim napalim.

ahmeter 31-03-2017 19:24

1 Eklenti(ler)
2017 yeni mahsül
Coeur d,Alpenga az çekirdekli inçe kabuklu asit miktarı gayet düşük ve lezzetli

meminaydin 01-04-2017 18:24

Üç yapraklı kotiledona sahip domates fidem

1 Eklenti(ler)
Üç yapraklı kotiledona sahip domates fidem. Birde biber var bu şekilde. Bu sık rastlanan bir durum mu acaba?

hosseda 01-04-2017 22:25

Sn. pritt size biraz domates çekirdeği getirdim. Ancak kargo yaparsam 20 tl. ye yakın fatura çıkarırlar ( hafta içinde bir karıştan biraz uzun üç karadut çeliği paketi verdim kargoya 17 tl. tuttu). Bana özelden adres yazın size ptt ile mektup gibi göndereyim.

Bal_Arısı 14-04-2017 20:12

Merhabalar, bahçedeki damlama sistemini kuracağız bu haftasonu, özellikle domateslerle ilgili olarak merak ettiğim bi konu var:farklı domates türlerinin yan/komşu sıralara ekilmesi durumunda türlerin melezleşmesi durumu ortaya çıkar mı? Bu durumu önlemek için ne yapmak gerekir, iki sıra arasındaki mesafeyi ayarlamak işe yarar mı?

dal 15-04-2017 19:14

Çok yakın olmadığı sürece melezleme olmuyor.Ben brandywine pink,brandywine yellow,belgian giant siyah çikolata çeri domatesi,Cherokee purple bir de klasik yer domatesi ayaş dikiyorum.Tohum alacağım meyveleri kendim elimle dölleyip korumaya alıyorum.İnternette bu yöntem anlatılıyor bol bol kaynak video var.Yani hibritleşmiyor yaklaşık 6 senedir gayet iyi ürün alıyorum.Farklı tür geçişlerinde orta sıradan alıp kendim dölleyip korumaya alıyorum tülbentle.

Resulgur 15-04-2017 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dal (Mesaj 1503255)
Çok yakın olmadığı sürece melezleme olmuyor.Ben brandywine pink,brandywine yellow,belgian giant siyah çikolata çeri domatesi,Cherokee purple bir de klasik yer domatesi ayaş dikiyorum.Tohum alacağım meyveleri kendim elimle dölleyip korumaya alıyorum.İnternette bu yöntem anlatılıyor bol bol kaynak video var.Yani hibritleşmiyor yaklaşık 6 senedir gayet iyi ürün alıyorum.Farklı tür geçişlerinde orta sıradan alıp kendim dölleyip korumaya alıyorum tülbentle.

Sn. dal güzel bir konuya değinmiş siniz. Link atabilir misiniz buraya nasıl yaptığınızı anlatan örnek bir video [emoji4]

dal 16-04-2017 17:45

https://st.hzcdn.com/simgs/c0b2f6f20...ome-design.jpg

Çiçeklenme olduğunda çiçek salkımlarını bu şekilde bir tülbent kese ile bağlarsanız ve içinde o salkımı sallayıp polen uçuşmasını ve tozlaşmayı sağlarsanız diğer türlerle karışma olmayacaktır.

toprak2012 20-04-2017 11:41

Saksıda Oturak Cherry Domates

1 Eklenti(ler)
Saksıda Oturak Cherry Domates yetiştirmek istiyorum. Elimde 15 adet tohum var. İçinden çıkan kılavuzda hepsini saksıya serpiştirerek ekin yazıyordu. Sizce tek tek bardaklarda çimlendirip fide haline geldiğinde her saksıya tek bir fide halinde dikmek daha verimli olmaz mı? Yardımlarınızı bekliyorum :) Görseldeki resim vardı tohumun üzerinde.:confused:

TCM 20-04-2017 15:05

Sizin düşündüğünüz mantıklı, belki kağıtta da aynı şeyi anlatmak istemiştir.

arslanbenzer 22-04-2017 00:28

domatesler

2 Eklenti(ler)
Merhabalar, balkonda domates yetiştirmek istiyordum, bir hayli büyük saksılara iki fide etkim. Bir tanesi oturak bir tanesi sırık. Sizce meyve alabilir miyim, bitkilerin durumu nasıl? Diktikten sonra epey büyüdüler.

Üstteki sırık alttaki oturak. Sırık olan iyice yapraklandı.

latif.07 22-04-2017 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arslanbenzer (Mesaj 1504321)
Merhabalar, balkonda domates yetiştirmek istiyordum, bir hayli büyük saksılara iki fide etkim. Bir tanesi oturak bir tanesi sırık. Sizce meyve alabilir miyim, bitkilerin durumu nasıl? Diktikten sonra epey büyüdüler.

Üstteki sırık alttaki oturak. Sırık olan iyice yapraklandı.

Durumları gayet güzel. Düzenli aralıklarla yaklaşık 2 veya 3 günde bir sabahları güneş doğmadan sularsanız don tehlikesi yoksa akşamları da sulayabilirsiniz, bir de besinlerini eksik etmezseniz meyve alabilirsiniz. Yaklaşık 1 aya kalmaz çiçek açarlar

kahvelekesi 22-04-2017 21:24

5 Eklenti(ler)
Domateslerin boyu 30cm ı geçti ana govde ve dal arasından cıkan ışgınlar cicek actı bunlari budamaımıyım acaba koltuk mu bunlar yoksa domates olacak cicekler mi bunlar.
Yani sormak istediğim domatesler ana gövdeden mi çıkacak yoksa dallardan mı?

Musa Gündoğan 03-05-2017 16:06

domateslerden bazılarının yalancı yaprakları sarardı

arkadaşlar domateslerim viyollerde bulunuyor ev içerisinde yetiştirdim. ortalama 24-25 çeşit domates fidem bulunmakta hepsini bu sene bahçede deneyeceğim. fakat şu an en önceli kısım domateslerimin bazılarında yalancı yapraklarında sararma ve dökülme oldu sadece bazılarında diyorum, çünkü pek çoğu halen yeşil ve iri duruyorlar. ortalama boyları 10-14 cm oldu.

dökülmesi normal süreç mi? yoksa bir sorunun işareti mi?

diğer sorum:
doamteslerden oturak olanlarının bazıları güneşi tam alamadıklarından boyları biraz normalden fazla uzadı. bu ilerisi için sorun teşkil eder mi? çünkü şu an boyları normalde 14-16 maksimum seviyelerde olması gerekirken bunlar 19-20 cm duruyorlar. ancak sapları epey bir kalınlaştı.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

h_dogan 04-05-2017 14:58

Yalancı yaprakların sararması normal demek ki o yapraklarda bitkinin faydalanacağı besin kalmamış.

Bitkilerin fazla uzaması verim yönünden sıkıntı oluşturabilir, gövdelerin kalınlaşması bitkinin sağlıklı gelişim göstergesi.

Demek ki ilk başlarda yeterli ışık almamış şu an sorun yok gibi.

Fotoğraf eklerseniz daha iyi anlaşılır.

h_dogan 04-05-2017 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kahvelekesi (Mesaj 1504403)
Domateslerin boyu 30cm ı geçti ana govde ve dal arasından cıkan ışgınlar cicek actı bunlari budamaımıyım acaba koltuk mu bunlar yoksa domates olacak cicekler mi bunlar.
Yani sormak istediğim domatesler ana gövdeden mi çıkacak yoksa dallardan mı?

Eğer domatesiniz oturak ise koltukları almayın, domatesler o dallarda olacak.

Musa Gündoğan 05-05-2017 08:17

domates sararmış yaprakları

bugün fidelerimde özellikle fide bloklarının ortasında olan fidelerin yalancı yapraklarında sararma ve dökülme oldu. aynı zamanda yaprakları dökülenlerde hafif sarımtırak yaprak rengi aldı ancak bu sadece orta kısımda bulunanlarda oldu. acaba sebebi nedir?

domatesler doğrudan evin penceresinden güneş almakta. bahar güneşi olması dolayısıyla çok zararı olmayacağını düşünüyordum. acaba yanlış düşünce mi?

h_dogan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

fotolar:http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-1.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-2.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-3.jpg

uzun fideleri de sonrasından fotoğraf çekip göndereceğim. inşallah bu sene güzel olur

ibrahimes 05-05-2017 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1505814)
bugün fidelerimde özellikle fide bloklarının ortasında olan fidelerin yalancı yapraklarında sararma ve dökülme oldu. aynı zamanda yaprakları dökülenlerde hafif sarımtırak yaprak rengi aldı ancak bu sadece orta kısımda bulunanlarda oldu. acaba sebebi nedir?

domatesler doğrudan evin penceresinden güneş almakta. bahar güneşi olması dolayısıyla çok zararı olmayacağını düşünüyordum. acaba yanlış düşünce mi?

h_dogan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

fotolar:http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-1.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-2.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...93964782-3.jpg

uzun fideleri de sonrasından fotoğraf çekip göndereceğim. inşallah bu sene güzel olur

Tabi ki tecrübeli arkadaşlarımız daha kesin bilgiler verecektir ama benimde başıma geldi aynı durum.İki ayrı durum var ya kökler toprak dışında bir yere eriştiğinde bu durum olabilir ya da tohum çimlendirirken sadece torf kullanıldığında belli bir büyüklüğe eriştiğinde bitkiyi besleyemiyor diye bir konuda okumuştum. Yaklaşık 1 ay önce bu durumda olan fideleri ayrı ayrı bardaklara şaşırttım bu durum düzeldi. Sizde fideleri bahçenize diktiğinizde düzelecektir diye tahmin ediyorum. Domates kendini kolay topluyor şaşırtırken hafif kırdığım fideyi biraz derin diktim şu an gayet sağlıklı devam ediyor.

Musa Gündoğan 05-05-2017 08:52

ibrahimes çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. sadece torf kullanmadım ancak dediğiniz gibi domateslerin kökleri dışarı çıkmaya başladı sanırım ondan oluyor. dün itibariyle bardakalra şaşırtmaya başladım. bu hafta ya da haftaya tarlaya koyacağım.

bu pazar ankarada hava çok sert yağmurlu olacağından muhtemelen önümüzdeki haftaya kalacak gibiler.

ibrahimes 05-05-2017 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1505819)
ibrahimes çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. sadece torf kullanmadım ancak dediğiniz gibi domateslerin kökleri dışarı çıkmaya başladı sanırım ondan oluyor. dün itibariyle bardakalra şaşırtmaya başladım. bu hafta ya da haftaya tarlaya koyacağım.

bu pazar ankarada hava çok sert yağmurlu olacağından muhtemelen önümüzdeki haftaya kalacak gibiler.

Geçen sene geç kalınca ve bu sene elimde fide çok olunca ben kademeli olarak ekmeye basladim. Geçen hafta 1 sıra ( Dün baktım gayet sağlıklı ama soğuktan dolayı hafif kararma var fidelerde) bu hafta 4 sıra sonraki haftaya da 3 sıra düşünüyorum. Nasip artık duruma göre elimde yedek fide çok. Bu senede böyle olsun bakalım.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Musa Gündoğan 05-05-2017 09:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimes (Mesaj 1505821)
Geçen sene geç kalınca ve bu sene elimde fide çok olunca ben kademeli olarak ekmeye basladim. Geçen hafta 1 sıra ( Dün baktım gayet sağlıklı ama soğuktan dolayı hafif kararma var fidelerde) bu hafta 4 sıra sonraki haftaya da 3 sıra düşünüyorum. Nasip artık duruma göre elimde yedek fide çok. Bu senede böyle olsun bakalım.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ibrahimes bende de epey bir fide var hatta istemediğim ama her ihtimale karşı fazla ektiğim fidelerde dün eleme yapmama rağmen çok artınca hepsini, dışarı aldım. bakalım dün gece dayandılarsa hafta sonu da dayanabilirler. bende en azından ilk olarak çok hoşlanmadığım fidelerle başlayacağım.

dal 06-05-2017 12:39

Ankaradasınız değil mi?Tüm fidelerim yaklaşık 2 haftadır dışarıda hiçbir şey olmadı.Yaprakları gübreden yanıp düşen fideler bile dışarının havasından yapraklandı.Bu hafta içinde büyük bir ihtimalle yerlerine dikeceğim bahçede.Çünkü çok hızlı büyüdüler zamanları geldi.Bir sürü tohum atmanın zararları muhtemelen bir sürü fide de bende artacak:)Şansa bırakmayayım dedim ama galiba çok abartmışım:)

Musa Gündoğan 08-05-2017 08:19

sevgili dal
evet ankaradayım bende dediğiniz gibi hepsini bardaklara bu akşam şaşırtıp balkona alacağım artık. ilk yetiştirdiğimden korkuyordum. o nedenle fazla fazla yaptım. gerçekten çok fazla olmuş. bu sebeple başkalarını da nasiplendireceğim.

bu arada tarlamızda(400 m2) içerinde bazı kutçuklara rastladım. ama sayıları çok fazla değildi tamamını derin sürmemize rağmen 6-7 tane kurtçuk gördüm. bu kurtçuklar haziran(mayıs) böcaği larvalarıymış. bunun için mücadeleye başladım. ancak ilaçlı mücadele gerekir mi bilemedim. sonuçta etrafta çok fazla kuş ve yararlı böcek türleri mevcut.onlarıda öldürmek istemiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

dal 08-05-2017 10:23

Ben larva felanla karışlaşmıyorum.Sebebi büyük bir ihtimalle toprak işlemesi yapıldıktan sonra komşunun ve bizim tavuklarını serbest bırakıyoruz tabi onlar böcek felan bırakmıyor.Bir de ot mücadelesi önemli bizim bahçe ilk zamanlar o kadar otluydu ki mecburen zamanında kimyasal mücadele yapmak zorunda kalmıştık.Şuanda sadece çok yıllık olarak tarla sarmaşığı illeti bulunmakta.Onları da elle temizliyoruz.Bu tür larvalı böcekler bu yabancı otların olduğu bölümlerde oluyor.Temizlenen bostanaların artıklarının da uzaklaştırılması önemli ölen yapraklar ve bitki gövdeleri böcek üremesi için çok uygun ortamlar.

Musa Gündoğan 08-05-2017 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dal (Mesaj 1506123)
Ben larva felanla karışlaşmıyorum.Sebebi büyük bir ihtimalle toprak işlemesi yapıldıktan sonra komşunun ve bizim tavuklarını serbest bırakıyoruz tabi onlar böcek felan bırakmıyor.Bir de ot mücadelesi önemli bizim bahçe ilk zamanlar o kadar otluydu ki mecburen zamanında kimyasal mücadele yapmak zorunda kalmıştık.Şuanda sadece çok yıllık olarak tarla sarmaşığı illeti bulunmakta.Onları da elle temizliyoruz.Bu tür larvalı böcekler bu yabancı otların olduğu bölümlerde oluyor.Temizlenen bostanaların artıklarının da uzaklaştırılması önemli ölen yapraklar ve bitki gövdeleri böcek üremesi için çok uygun ortamlar.

dal dediğiniz gibi muhtemelen otlardan vs. kaynaklanmakta umarım güzel bir bahçe olur. olmazsa moralimi bozacak. özellikle çok özendiğim domateslere zarar gelsin istemiyorum.

Musa Gündoğan 15-05-2017 08:52

arkadaşlar dün itibariyle tüm domates türlerini(32 farklı tür) 340 adet diktik. her bir domates arasını 40-45 cm çapraz fideleme yaparak diktik. bildiğim kadarıyla bu domates türlerinde çapraz döllenme oluyor. bunun önüne file içerisinde tozlanma yaparak geçebilirmişiz. ancak merak ettiğim olay çapraz döllenme içerisinde domateslerin tadlarında ya da büyüme ölçülerinde değişiklik oluyor mu?(tohumluklar dışında)

dal 15-05-2017 10:11

Kendi deneyimlerime göre aynı yıl olmuyor sanırım.Tohumunu alırsan ikinci dölde oluyor.Mesela 2012 yılında yaptığım bir hatadan dolayı iki tür çeşiti aynı sıra üstüne dikip bir de tohumunu almıştım.Brendywine pink ve brendywine yellow;sarı olan domates türü daha ekşimsi tuzlumsu öbürü ise daha tatlı olmasına rağmen o ağaçlardan aldığım domatesleri ikinci yılında alamadım daha farklı birşey çıktı sarı olan turuncumsu bir renkte pembe olan ise daha az tatlı hatta yellow tadındaydı:)Yani bunları bildiğim için değil yaşadığım için böyle yazdım.Belki de o kadar da çok etkilemiyordur.Benim gibi deneyim yaşayan arkadaşlarında yazması lazım.

l

Musa Gündoğan 15-05-2017 10:38

sayın dal paylaştığınız tecrübe için çok teşekkür ederim. bu konuda dediğiniz gibi tohumlukları ayrıca file içerisinde kendi tozlamasıyla büyütmeyi düşünüyorum onun dışındakileri açık bırakacağım. umarım seneye hiç biri etkilenmez. hayırlı bakalım deneyip göreceğim.

arslanbenzer 17-05-2017 00:14

1 Eklenti(ler)
Merhabalar, oturak domatesim iyice büyüdü ama biraz enine büyüyor sanki boyu yavaş uzuyor, ne dersiniz? Boyu 45 cm civarında

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025