agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-06-2011, 14:11   #1771
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
maalesef tohumlar dan aldığım tohum çeşitlerinden bir çoğunu çimlendiremedim. Bir kısmını kendim ektim bir kısmını babama verdim, bir kısmınıda kayınvalideme vererek ekim 3 farklı elden yapıldı. Ekilenlerde çimlenme oranı çok az. 50 red robinden ve 50 erkenci domatesten çimlenen olmadı.

Bu sene üretim yapan arkadaşlardan şimdiden tohum talebinde bulunuyorum. Tohum alınca gönderebilirmisiniz arkadaşlar?
Elimde Tiny Tim tohumum var isterseniz gönderebilirim,ben de bu sene ilk kez deniyorum,geleneksel tohummuş eşim internetten bulmuştu,ektim yeni çimlendiler.Ama çiçekte olan tiny tim domatesim var.

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 14:15   #1772
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Gelecek yıl bol miktarda tohumumuz olacak. Ara ara paylaşım açacağım. Takip ederseniz sizin de bunlardanınız olabilir
sevgili malbman sizin red robinlere maşallah diyorum.Sürekli takip ediyorum bu sayfayı hayranlıkla gelişmelerini izliyoruz domateslerinizin.Hem elinizden hem de tohumdan olsa gerek çok güzeller.Şimdiden sıraya giriyorum tohum için.Bende de tiny tim tohum var isterseniz ben de size onlardan gönderebilirim.

Eski 20-06-2011, 15:01   #1773
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sayın loveflower güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım kısa bir süre sonra tohumlar için paylaşım başlığı açacağım. O zaman size de seve seve gönderirim. Tiny tim tohumu teklifiniz için de teşekkür ederim ama göndermenize gerek yok zira domatese özel bir ilgi duymam nedeniyle duyduğum, gördüğüm her türlü domates tohumunu edinmeye çalışıyorum. Bu nedenle Tiny Tim tohumum var. Olmayan arkadaşlarla paylaşırsınız.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 15:06   #1774
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveflower Mesajı Göster
Sayın TUĞCU koltuk almadım,dallanma az oldu nedense,canım sıkılmadı değil hani ama anlamadım Teşekkür ederim, neden bu durumda olabilir sizce?
Koltuk almadıysanız, bu domateslerin TT olduğundan şüpheliyim. Ya da çok fazla su verdiniz boya gitti.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 15:26   #1775
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Sayın loveflower güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım kısa bir süre sonra tohumlar için paylaşım başlığı açacağım. O zaman size de seve seve gönderirim. Tiny tim tohumu teklifiniz için de teşekkür ederim ama göndermenize gerek yok zira domatese özel bir ilgi duymam nedeniyle duyduğum, gördüğüm her türlü domates tohumunu edinmeye çalışıyorum. Bu nedenle Tiny Tim tohumum var. Olmayan arkadaşlarla paylaşırsınız.

Sevgilerimle
Teşekkür ederim sevgili malbman,takipde olacağım Aslında tahmin ettim var olabileceğini sizin gibi domates pirinden.Ama ya yoksa dedim
Benim TT dal yapmadı çok üzüldüm.Sanırım fazla sulamışım,toprağı kurudukça sulamıştım oysa ki,bu durumda meyvesi de az olucak sanırım.

Eski 20-06-2011, 15:27   #1776
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Koltuk almadıysanız, bu domateslerin TT olduğundan şüpheliyim. Ya da çok fazla su verdiniz boya gitti.
Mesajı okuyunca tekrar paketine baktım TT.Bu durumda dediğiniz gibi çok sulamış oluyorum,artık düzeltme durumu yok sanırım suyu kesmekten başka.Çok üzüldüm gözlerinin içine bakıyordum oysa ki,suyu da toprağı kurudukça vermiştim

Eski 20-06-2011, 17:59   #1777
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Alıntı:
gözlerinin içine bakıyordum oysa ki,suyu da toprağı kurudukça vermiştim
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela

Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye

Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 20:20   #1778
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Gelecek yıl bol miktarda tohumumuz olacak. Ara ara paylaşım açacağım. Takip ederseniz sizin de bunlardanınız olabilir
sayın malbman komşuda pişer bize de düşer misali , maalesef ben diğer domates türleri ile karıştırdım şimdi red hangisi seçemiyorum, inşallah takip edebilirsem ben de tohum almak isterim.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2011, 22:02   #1779
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Alıntı:
Elimde Tiny Tim tohumum var isterseniz gönderebilirim,ben de bu sene ilk kez deniyorum,geleneksel tohummuş eşim internetten bulmuştu,ektim yeni çimlendiler.Ama çiçekte olan tiny tim domatesim var.
loveflower, bu sene için planladığım kadar çimlenme olmadığından diğer geniş kaba toprak koymadım. o nedenle daha fazla tohum ekemeyeceğim. Bu teklifinizi seneye ekmek üzere değerlendirmek gibi bir düşünce içerisine girsem bu ince teklifinize nezaketsizlik olur mu?

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 06:26   #1780
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HuYSuz Mesajı Göster
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela

Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye

Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 06:37   #1781
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Bu resimlerde gorulen iki ayri cins domatesmis buyudukce farki daha net anladim. Biri kesin red robin, otekide ya bodur cherry domates, yahutta koy domatesi. Geriye kaldi bir kok red robin hadi hayirlisi...

Eski 21-06-2011, 06:44   #1782
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Alıntı:
Bu da benim domatesim red robin değil tiny tim başlığı olmayıca benzeri olan red robin başlığına ekledim.
Eklenti 226569
Eklenti 226570
Tebrik ederim sevgili loveflower tt niz cok guzel, insallah meyvesinide yersiniz.

Eski 21-06-2011, 08:15   #1783
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim
Köklere en uzak yerden toprağını biraz kaldırıp, parmağımı iyice dibine batırarak farkedebiliyorum aslında hala nemli olduğunuda.. sorun benim susuz kalacaklar.. sabahki güneşte yetmez bu diye dayanamamamdan kaynaklanıyor Akşam bir tanesine vermemiştim mesela.. toprağına baktığımda nemliydi çünkü.. fakat sabah kalkdığımda çok erken bir saat olmasıdan dolayı, güneşin aşırı yakıcı olmamasına rağmen yapraklarının tamamı büzüşmüş, dallar ise boynunu bükmüştü. E şimdi bunu göre göre ben bir daha o neme güvenip susuz bırakabilirmiyim hiç domatisciklerimi

Belediyenin gelip suyu kesmediği sürece ben dayanamam sanırım

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2011, 05:13   #1784
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Bir seyler yetistirmenin heyecanindan olsa gerek bu sabirsizlik bende de var

Eski 23-06-2011, 20:44   #1785
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Odada Yetişen Domates Tohum İhtiyacı.

Merhabalar Saygıdeğer Forumcular;
Bu dediğiniz odada yetiştirilen fazla ışık istemeyen domates tohumlarını forumdan nasıl edinebilirim?? İlginize şimdiden teşekkürler..

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 21:59   #1786
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2010
Merhaba Arkadaşlar;
Bu da benim tohumunu şubatta ektiğim red robinim.

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
selime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 22:12   #1787
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2010
Pardon Arkadaşlar,üçüncü resimdeki tiny tim domatesi idi karışıklık oldu.Ben de hem saksıdaki hem de bahçedeki domateslerimden tohum almak istiyorum ama şimdiye kadar kızaran domatesler, salatalıklar dalında pek durmadı küçük kızım hemen koparıp yiyor sağolsun. Ama zaten herşey öncelikle onlar için değil mi? Ben kızımın şimdiden toprakla, bitkilerle haşır neşir olmasından çok mutluyum, gelecekten de umutluyum.

selime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 05:33   #1788
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Bir tanesi rr biliyorumda, otekini bilemedim

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
Eski 27-06-2011, 09:54   #1789
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 12:16   #1790
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu Mesajı Göster
Domateslerime kırmızı örümcek dadandı.Ama bu ilk meyve tutan RR artık iflah olabilr mi ilsaçlarsam bilmiyorum.Kükürt alsam işe yarar mı?
Kırmızı örümcekte kükürt işe yarıyor. Belki yeni meyve vermez ama en azından olgunlaştırıp yeni tohumlar alabilirsiniz. Yine de bitkiyi kurtaramazsanız, meyvelerini güneşte kızartabilirsiniz. Benim de ilk diktiklerim kırmızı örümcekten çok çekmişlerdi, gövdeler kuruyunca pembeleşenleri güneşte olgunlaştırdım ve aldığım tohumlar işe yaradı.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 12:47   #1791
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Kırmızı örümcek benimde en büyük sorunum. Yaprakları resmen işgal ediyorlar. Kırmızı acı biberi sulandırıp dün verdim. Bakalım işe yarayacak mı...

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 12:44   #1792
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın malbman'ın gönderdiği red robin tohumlarından dört tanesi çimlendi. Fakat başlarda diğer saksılarımda da, şaşırtıcı şekilde domatesler çimlendiği için red robinlerin hangisi olduğunu bilemedim. Bu yüzden paylaşımda bulunamadım. Bugün itibariyle red robinlerin durumu.

Ayrıca bir sorum olacak. Bu dört fide aynı saksıdalar. Fakat saksı büyük. Ayırmam gerekir mi? Teşekkürler...

Name:  rr.JPG
Views: 1000
Size:  60.8 KB

Name:  rr1.JPG
Views: 949
Size:  40.5 KB

old_platanus beğendi.

Düzenleyen Sevgi Durul : 08-07-2011 saat 20:51
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 19:06   #1793
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
loveflower, bu sene için planladığım kadar çimlenme olmadığından diğer geniş kaba toprak koymadım. o nedenle daha fazla tohum ekemeyeceğim. Bu teklifinizi seneye ekmek üzere değerlendirmek gibi bir düşünce içerisine girsem bu ince teklifinize nezaketsizlik olur mu?

Kesinlikle nezaketsizlik olmaz.Siz ekmek istediginiz zaman bildirin yeterki

Eski 29-06-2011, 19:14   #1794
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Tebrik ederim sevgili loveflower tt niz cok guzel, insallah meyvesinide yersiniz.
Tesekkur ederim sevgili sebnem&mircan.Boyu olmasi gerekenden fazla uzadi ama suan uzerinde cicekler var hatta meyveye donuyorlar.İnsallah siz de meyvelerini gorursunuz yakinda

Eski 30-06-2011, 20:27   #1795
Ağaç Dostu

loveflower's Avatar

TT domateslerimin son durumu

Name:  Yeni Resim1.jpg
Views: 963
Size:  69.8 KB

Name:  Yeni Resim.jpg
Views: 936
Size:  47.3 KB

Eski 02-07-2011, 05:16   #1796
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Pek guzeller. Ne guzel bir duygu degil mi, emeklerinizin karsiligini alabilmek.

Eski 06-07-2011, 12:46   #1797
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sanırım Red Robinim artık uzatmaları oynuyor. Yeni çiçek açmadığı gibi, üstündekileri de dökmeye, yapraklarını kurutmaya başladı. Yenisine sağlık...

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
Eski 06-07-2011, 12:47   #1798
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Son yeşil salkım da kızarınca toprağa vereceğim kendisini.

Eklenen Resimler

old_platanus beğendi.
Eski 06-07-2011, 17:14   #1799
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Sayın malbman ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Benim de red robinlerden iki meyve kızardı ve tadına baktık bu gün,kızım çok beğendi.Ama ben RR meyvelerinin en azından 1TL büyüklüğünde olacağını sanıyordum ki yanılmışım.Sizinkiler fotoğrafta büyük görünüyor.Büyüklüğünü tasvir eder misiniz.Benim domateslerde mi bir sorun var acaba?

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 13:45   #1800
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın umutyolcusu, benim domateslerin fotoğrafta büyük görünmsei sanırım yakın plan çekim yapmamdan kaynaklanıyor.

Red Robinler çok fazla irileşmiyor ama bazı meyvelerin sizin dediğiniz gibi 1 TL kadar hatta daha da büyük olduklarını görmüştüm ama genelde daha küçük oluyorlar.

Fotoğrafta da (her ne kadar biraz bulanık ta olsa) gördüğünüz gibi, ortalama boyları 50 krş kadar. O yüzden endişe etmenize gerek yok.

Sevgilerimle

Eklenen Resimler

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025