Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HuYSuz
Sayın loveflower aslında hatayı birazda burada yapıyoruz galiba. O kadar üstüne düşüyoruz ki su istemediği halde üst kuruluğuna aldanıp veriyoruz suyu. Nerede olduğunu bile unutmak lazım belkide biraz. Örneğin ben bugün sadece bir saksının 4-5 kere toprağını biraz kaldırıp nemine bakdım mesela
Üstü kuru altlar ise nemliydi.. Sözde vermeyecektim bu sefer çiçekleri düşmesin diye ama akşam eve geldim, versem mi vermesem mi diye düşünürken bir daha baktım  altlar hala nemliydi fakat sabah güneş gördüğünde kesin buruşacak bunun yaprakları diye dayanamadım ve verdim yine biraz  Oysa zaten sabah erken kalkıyordum, sabahada bırakabilirdim.. Ama dayanamadım susuz kalır diye
Neyse ki daha 2 saksı domates var onlara henüz bakmadım.
|
Sayin huysuz, nerde okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama bilgi cok net hafizamda

Topragin alt kisminin nemli ya da kuru oldugunu anlamak icin saksiya bir cubuk yerlestirip, cubugun nemine gore sulama yapip yapmayacaginizi takip edebilirsiniz. Bende sizin gibi susuz kaldiklarini dusunur, sulamamak icin cok mucadele verirdim bu yontemle sulama isini daha aza indirdim, ama hala cuce gibiler ya da ben cok aceleciyim