agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-03-2011, 11:15   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-10-2010
Saygıdeğer malbman; Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
Evet doğal yöntemleri denedim. (acıbiber+pelin yaprağı /// z.yağı+sarımsak /// kükürt- gerçi kükürtü yeni attım) sanki yarıyor gibi ama bitirmiyor.Bağışıklık kazanıyorlar sanki. birde en alttaki yaprak altlarına yavru koyuyorlar. ben hergün elimle temizlememe karşın yinede yavrulamaya devam ediyorlar. ama yeşil sinek ama beyaz sinek yavrusu.

Evet halen bitkilerimi onlara teslim etmedim ama gerçekten bayaaaa bir zorluyorlar.hassas goji berry lerimden 1 tanesi hariç hepsini öldürdüler.
İnşallah RR den tohum alacak birkaç tane domates olgunlaşır.

Tekrar teşekkür ederrim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın gezen82 Red Robinleriniz çok güzel görünüyor. Gelişim anlamında benim gözüme çarpan bir aksilik yok ama usta gözler çok daha isabetli fikirler verecektir.

Zararlılara gelince, bu linkteki ilaçları denediniz mi? Pelin yaprağı ve acı biber kullanılan tarif beyaz sinekler için uzunca bir süre etkili oluyor.

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; ne tür ilaç kullanırsanız kullanın, ev içinde yetiştirilen bu tür bitkiler sonunda ecelleri ile ölmüyor maalesef. Ya kırmızı örümcek, ya beyaz sinek ya da diğer zararlılar bir süre sonra bitkiyi perişan ediyor. Zira ev yapımı ilaçlar ya biz kullanma periyoduna uymadığımız, ya da bir an için kaybolan zararlıları sonradan dikkatlice takip etmediğimiz için bir yere kadar etkili oluyor.

Bu güne kadar kaç tane Red Robin yetiştirdiysem, hiç birisi eceliyle ölmedi Onun için çok fazla üzüntü yapmayın. İlk çıkan domateslerden bir tanesini tohumluk ayırıp, ondan sonra alabildiğiniz kadar meyve alıp afiyetle yiyin.

Ancak, yanlış anlaşılmasın, bitkinizi onların eline teslim edin demiyorum. Nihai olarak olan budur, onu anlatmaya çalışıyorum.

Sevgilerimle

gezen82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025