agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni178Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-03-2011, 15:40   #11
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Sayın gezen82 Red Robinleriniz çok güzel görünüyor. Gelişim anlamında benim gözüme çarpan bir aksilik yok ama usta gözler çok daha isabetli fikirler verecektir.

Zararlılara gelince, bu linkteki ilaçları denediniz mi? Pelin yaprağı ve acı biber kullanılan tarif beyaz sinekler için uzunca bir süre etkili oluyor.

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; ne tür ilaç kullanırsanız kullanın, ev içinde yetiştirilen bu tür bitkiler sonunda ecelleri ile ölmüyor maalesef. Ya kırmızı örümcek, ya beyaz sinek ya da diğer zararlılar bir süre sonra bitkiyi perişan ediyor. Zira ev yapımı ilaçlar ya biz kullanma periyoduna uymadığımız, ya da bir an için kaybolan zararlıları sonradan dikkatlice takip etmediğimiz için bir yere kadar etkili oluyor.

Bu güne kadar kaç tane Red Robin yetiştirdiysem, hiç birisi eceliyle ölmedi Onun için çok fazla üzüntü yapmayın. İlk çıkan domateslerden bir tanesini tohumluk ayırıp, ondan sonra alabildiğiniz kadar meyve alıp afiyetle yiyin.

Ancak, yanlış anlaşılmasın, bitkinizi onların eline teslim edin demiyorum. Nihai olarak olan budur, onu anlatmaya çalışıyorum.

Sevgilerimle

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025