![]() |
|
![]() |
#1501 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler peteğin üstünü biraz kapattım aşırı sıcak gelmesin diye şimdilik iyi gelişiyorlar hiç saksıda yetiştirmemiştim ama çok keyifliymiş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayı başında iç mekanda başla istersen. Böylece Haziran'a yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sayın Malbman; Red rabin tohum temininde yardımcı olabilirmisiniz veya yönlendirebilirseniz sevinirim Yunus Naci KOÇ / İZMİR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Teşekkürler
Sn.malbman, Gönlünüz çok bol, bende sizden edinmiştim Red Robin tohumlarını.Selamlarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
![]() Red robinlerin son gelişim izlenimleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
Red robin B yi büyük saksıya şaşırttık bakalım inşallah sonu güzel olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çok teşekkürler Malbman işte sizden gelen red robin tohumları; 20 ocakta 5 tanesi torfa dikildi 25 ocakta 4 ü çimlendi bir tanesi de 26 ocakta çimlendi. Ne zaman şaşırtayım ben bu bebekleri ? ![]() ![]() ![]() ![]() Görüntüler sabah erken saatte çekildiği için çok net değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mihrican güle güle yetiştirin. Yalnız ışıksızlıktan boyları uzamış. Böyle giderse incecik bir gövdeye sahip upuzun filizleriniz olur, ki onlar da çok yaşamaz. Bu dönemde mümkün olduğunca güneş görebilecekleri bir yerde dursunlar. Şaşırtma yapmak için henüz çok erken. Şaşırtmayı bitkilerinizin gövdesi bir kurşun kalem kalınlığına gelince ve boyu da en az 10 cm. olduğunda yapın. Ama öncelikle bolca güneş görmesini sağlayın. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Ağaç Dostu
|
Öyleyse suyu fazla kaçırmışsınız. Viyollerinizi kotiledon yaprakların yarım santim altına gelecek şekilde torfla doldurun. Yani gövdenin yarım santimlik bölümü ve kotiledonları dışarıda kalsın. Bundan sonra da torf kurudukça sulayın. Çünkü mevsim itiabrıyla güneş az ve bitki ışığı bulmak için buyunu uzatıyor. Bir de suyu bol buldu mu sarmaşık gibi olurlar. Kolay gelsin. Düzenleyen malbman : 27-01-2011 saat 10:57 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2010
|
Arkadaşlar merhaba, Zevk ve heyecanla takip ediyorum sizleri. Kudret Bey'den temin etmiş olduğum besin kitleri, ec metre ve ph kağıdı ile ben de durgun suda domates yetiştireceğim. Yani öyle umuyorum ![]() Tohum teminini nasıl yapabilirim, tavsiye edebileceğiniz bir site var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2011
|
sayın malbman mrh bende sizi red robin domates tohumu için rahatsız ettim varsa nasıl alacağız saygılar müfit |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Yeni Üye
|
Hoş bulduk sayın malbman, Red Robinden bahsetmek istemiştim, açık yazamamışım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum konusuna gelince, cevabını özelime attığınız mesaja yazdığım cevapta belirttim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nail, teşekkür edilecek birisi varsa o da sevgili denizakvaryumu arkadaşımızdır. Zira ben de onun sayesinde tanıştım bu güzellikle. Ben de senin vesilenle kendisine teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Yeni Üye
|
RR için durgun suda ne kadarlık bir saksı gerekli? 7 lt. yeterli olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler sayın malbman ![]() 20 lt lik tanka 3 adet rr dikmeyi düşünüyorum, arada en az ne kadar mesafe olmalı köklerin karışmaması için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Burak Tümer, 20 lt tank derken ne kastettiğinizi anlayamadım kusura bakmayın ama kastettiğniz saksı ise bitkinin sağlıklı yetişmesi anlamında, prensip olarak her kök bir saksı olmalıdır diye biliyorum. Yine de ustalar daha sağlıklı bilgiler verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Ağaç Dostu
|
20 lt`lik tankta köklerin karışmaması imkansız. ben domatesin yana doğru 3metre kök saldığına bizzat şahit oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Ağaç Dostu
|
20 lt lik tanktan kastınız 20 lt saksıysa eğer, 20 lt lik saksıda 2 kök red robin ideal. Ben geçen yaz yaklaşık 20 lt lik saksıya 2 kök red robin dikmiştim ve gelişimleri güzel olmuştu. Fakat malesef red robinlerimi kırmızı örümceğe kurban vermiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Yeni Üye
|
Saksıdan bahsetmek istemiştim, sanırım 3 kök fazla olacak, genel kanı böyle Amatör aç gözlü oluyor malum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Yeni Üye
|
RR lerinize üzüldüm Emre Bey, bi daha tekrarlanmaz inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Merhaba arkadaşlar. Redrobinlerin ne kadar sıkışıklıkla ekilebileceğiyle ilgili tecrübemi paylaşmak istiyorum. Sayın malbmandan almış olduğum tohumların bir kısmını tek başlarına saksılarda değerlendirdim, bir kısmını ise ince uzun bir saksıya bir arada ektim. Litreden filan anlamıyorum ama diyebilirim ki saksının yüksekliği bir karış, genişliği bir karıştan biraz az, uzunluğu da en fazla iki karış ve ben bu saksıya çaprazlama yerleştirerek beş adet redrobin diktim. Gayet güzel geliştiler ve domates verdiler yalnız biraz erken yaşlandılar. Yani diyebilirim ki verim biraz düşer ama gerekirse birer el genişliği aralıklarla redrobin yetiştirilebilir. Hepinize sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|