![]() |
|
![]() |
#1411 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
RR üstadlarına selamlar olsun. Benim RR'larım da çiçek dolu ama aklım bir şeye takıldı. RR'larımın yanında Washington, Cuor di Bue vb. domatlarım da var. RR'ların çiçeklerinin büyüklüğü, diğer cinslerin çiçeklerinin üçte biri kadar. Bu minyatür domateslerin çiçekleri de mi minyatür? Yoksa yeni bir RR ırkı mı yarattım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
Ohhh, rahatladım. Aslında üçte bir derken, bana bile çok inanılası gibi gelmediği için abartmıştım. Oranlar rahat 1/4 hatta 1/5 gibi bile olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Ağaç Dostu
|
![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...=14832&page=22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Ağaç Dostu
|
![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=8853&page=15 Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
25 Mayısta ekmiş olduğum red robinlerim (birisi hariç) yeni yuvalarına gitmeden önce son bir hatıra fotoğrafı çekeyim dedim. İnşallah yeni yuvalarında mutlu, mesut olurlar. Boy boy (gerçi çok uzun olmasalar daha iyi) çocukları, torunları olur. Ben de onların yerine hemen dört tane daha dikeceğim, onların da en az ikisi bana kalır. sonra kış başında bir iki tane daha. Zaten en çok da kış verimlerini merak ediyorum. Tohumları gönderen malbman' a tekrar teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Yandan daha mı uzun görünüyorlar acaba, ölçtüm şu an üç parmak uzunluğundalar. Red robin için bu bile uzun mu sayılır yoksa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2010
|
çarşıdan alacağım şeri domatesten tohum edinebilirmiyim acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Ağaç Dostu
|
![]() Saygılarımla. Düzenleyen Emre İlhan : 03-07-2010 saat 14:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Ağaç Dostu
|
Sn. karalaf, ben geçen yıl market'ten aldığım çeri domatesin tohumundan, 1 adet yetiştirdim (sırık salkım cinsi imiş). Yalnız geçen yıl, ürettiğim çeri domates'ten aldığım tohumlar, bu yıl çimlenmedi. Aklınız'da olsun. Bu yıl yine, market'ten aldığım domates'ten çimlendirip, büyüttüm ve şu anda çiçekteler. Sn. Malbman'dan aldığım tohumlar'dan çıkan red robinler, gayet sağlıklı bir biçimde büyümeye devam ediyorlar. Bunları mayıs ayı gibi ekmiştim. Sezona biraz geç girdiler ama böyle daha iyi oldu. Tam sonbahar'a yetişecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Sayın Malblan 'ın gönderdiği red robinlerim çok kısa sürede çimlendi ama 3-4 yaprak olunca hepsi kurudu.çok üzüldüm yaprak altları falan temiz ama neden oldu anlamadım.Toprağı biraz bahçe toprağı gerisi sihirli toprak diye poşetlerde satılan topraktan koymuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2010
|
[QUOTE=kalambaklı;666953]Sevgili arkadaşlar, red robinlerimin hasat zamanı geldi ve gelecek yıl için bolca tohum ayıracağım, bilginize. öncelikle herkeze merhaba; yaklaşık 3 aydır balkonumda sırık domates ve biber yetiştirmeye çalışıyorum.ancak güneş , su ve havalandırma miktarlarını tam ayarlayamamdan olsa gerek,bir takım sorunlar yaşadım.(çiçeklerin dökülmesi,biberlerde yaprak bitleri vs.)forumdan okuduğum bilgilerle çözüm bulmaya çalıştım.şuan 1 adet dometesim 1 cm çapında, biberlerim tomurcuk aşamasında, inşallah büyüdüklerini görürüm. sayın kalambaklı gelecek yıl için üreteceğiniz tohumlardan hiç elinizde varmı? sizden temin etmem mümkün olurmu? red robin iç mekanda da üretilebilmesi kolay bir tür olduğunu okudum.Şu an tohum ekmeye başlarsam kışa girmeden tadına bakabilirim diye düşünüyorum.yardımcı olabilirmisiniz.***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yorumsuzum, şu anda domates fidesi dikerseniz ancak eylül ayı ortalarına doğru ürün alabilirsiniz, bir de tohum çimlendirme olayı çıkarsa ürün almanız mümkün değil gibi. Elinde red robin fidesi olan arkadaşlar size yardımcı olursa tadına bakabilirsiniz. Gelecek sezon nasip olursa size tohum verebilirim ve rahatlıkla kendiniz eker ve çimlendirirsiniz. Sağlıcakla kalın, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Yeni Üye
|
ilginiz için çok teşekkür ederim.nasipse seneye denerim ozaman.iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorunuza gelince; göründüğü kadarıyla hiç bir sorun yok. Tersine, Red Robinleriniz son derece pişkin ve formlu fideler haline gelmiş. Sanırım yabancı internet sitelerinde gördüğümüz ideal formlu bitkilere benzeyecekler. Bakarsınız bundan sonra Red Robin fotoğrafı lazım olduğunda sizin Red Robinlerin fotoğraflarını kullanırız. Hatta sevgili denizakvaryumu'ndan rica ederiz, ilk mesajdaki fotoğrafı sizinkilerin fotoğrafıyla değiştirir ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 09-07-2010 saat 10:23 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi ekerseniz dediğiniz gibi kışa girmeden tadına bakmaya başlayabilir, iyi bir bakımla (kırmızı örümcek, beyaz sinek gibi zararlılara yem etmemek şartıyla ![]() ![]() Tohum isterseniz adresinizi verin göndereyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Yeni Üye
|
sayın malbman; size adresimi gönderdim.umarım sayenizde ilk mesajdaki gibi bir saksım olur ![]() şuan yetiştirmeye çalıştığım bitkilerim konusunda yorum yapacak arkadaşlarım için aşağıda link verdim.forumda yazılmış yazılardan elde ettiğim bilgiler ile amatörce yapmaya çalıştım. saksıda sizler kadar güzel ürünler almayı büyük bir hevesle bekliyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthr...=14832&page=23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Ayrıca bir deneyimim daha oldu.Red Robinler özellikle tepe dallarını içeri oğru kıvıyorsa(sanki saklanır gibi)bilin ki konforu yerinde değil,hemen rahatlatmanız gerekir. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Sizin Red'den ne haber?Merak ettim. Saygılarımla. Düzenleyen Emre İlhan : 10-07-2010 saat 16:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Yeni Üye
|
bebek redrobinler
sayın malbman'ın göndermiş olduğu tohumlar 27 temmuzda elime ulaştı.kendisine tekrar çok teşekkür ederim. yaklaşık 20 adet tohumun 7 adedini kendime ayırdım.kalanını 2 meraklı ile paylaştım ![]() ekim öncesi 7 adet tohumu 24 saat suda beklettim.(çimlenme öncesi faydalı olduğunu okumuştum) 28 temmuzda tohumları ektim.bu gün yaklaşık 2cm boyunda 6 adet bebek redrobinim toprağın üzerinde.(ekimden sonra 4.gün) 7. tohum galiba çıkamayacak ![]() gelişmelerini paylaşmaya devam edeceğim.umarım sağlıklı fidelerim olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|