View Single Post
Eski 10-07-2010, 15:42   #1438
Emre İlhan
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Sayın Malbman,yorumunuz ve herşey için için çok teşekkür ederim.Sizin yaptığınızı kimse yapmaz.İlk mesajımda güvenip bana tohum yolladınız.Güveninizi asla boşa çıkarmayacağım.Fakat ben 2 şey farkettim.Birincisi Red Robin'in gelişimi çok yavaş oluyor onun için çok erkenden fideyi yetiştirmek gerekiyor(Yoksa bendemi bir sorun var?)İkincisi red robin susuzluğa ve sıcağa çok dayanıklı,buranın havası sıcağıyla sabıkalı biliyorsunuz.Diğer domatesler tam öğlen vakti yerlere yatıyolar,pörsüyüveriyolar.Tabiri caizse Red Robinde tık yok inadına dimdik duruyor,hastalık ve zararlılara karşıda dayanıklı,sırık cherrylerle mukayese bile edilemez.Çok güçlü yapısı var(Boyundan kaynaklanıyor harhalde bizim cücelerin).Yalnız benim bir sorunum var.Red'lerin tam tepesinde çok miktarda tomurcuğu var.Aralarından bir tanesi hep hızlı serpiliyordu o erken davrandı ilk önce o tomurcuk yaptı.Fotoğrafta tomurcunu eklediğim olur kendisi.İlk tomurcukların içi sapsarıydı hadi açtı açıcak diye beklerken sanki içleri kurumuş gibi hissediyorum renkleri koyulaştı tomurcukların içinin ve tomurcuk sapının rengi açıldı.,açık yeşile döndi acaba sıcaktan mı?Adana'da hava şu anda çok sıcak.Daha kücücük boylarına bakmadan çiçeğe kalktı benimkiler.Bugün farkettim verdiği kücücük koltuk sürgünlerinde bile tomurcuklar var,çok verimli.Sizinde ilk çiçekten yana sorununuz olduğunu okumuştum yorumunuzda.Sulamayıda haftada 1 e düşürdüm,tuttuğu iyice belli olunca.Herhangi bir solma falan olmuyor suyu kafi geliyor diye düşünüyorum.

Ayrıca bir deneyimim daha oldu.Red Robinler özellikle tepe dallarını içeri oğru kıvıyorsa(sanki saklanır gibi)bilin ki konforu yerinde değil,hemen rahatlatmanız gerekir.Organik yöntem diye zararlı için sakın kükürt atmayın,hemen küsüyo.

Bu arada Sizin Red'den ne haber?Merak ettim.

Saygılarımla.

Düzenleyen Emre İlhan : 10-07-2010 saat 16:27
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön