agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-05-2010, 12:15   #35
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dagalar Mesajı Göster
bilgiler için çok teşekkürler.. selahattin bey'den hala bir cevap alamadım bekliyorum, ama dün fideleri 5 gün aradan sonra (sitede okuduğum için az su vermeye çalışıyorum ) sularken bazı yaprakların büzüşüp kurudğunu gördüm en üstteki yaprağı alayım derken maalesef kırıldı elimde kaldı çok üzüldüm hemen resmini çektim umarım fideye çok zarar vermemişimdir. Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama ne kadar özen gösterirseniz sanki o kadar kırılgan oluyor.. sizin görüşlerinizi de bekliyorum.
Kusura bakmayın mail atana kadar mesjınızı görmemiştim. Öncelikle şunu söyleyeyim ki domatesiniz red robin değil aksine sırık domates gibi geldi bana zaten red robinlerde koltuk budamalarına gerek yok çünki saksıda büyüyen bir çeşit. Ancak yeri çok dar kalmış o nedenle minik gelişmiş ve yerinin besin miktarı o kadarda iyi değil. Sırık domates yetiştirebilmek için yetiştirme ortamının bir kucak genişliği olabilen saksı ve derinliği 30-40 cm olmalıdır aksi halde böyle ince, verimsiz ve çelimsiz bitkiler büyür. Budama konusunda da üzgünümki bitkinin büyüme ucunu almışsınız artık bitkinin yukarı büyümeyecek demektir. Yalnızca bir koltuk sürgününü lider dal olarak geliştirirseniz bu durum değişir. Resimlerinizin tamamını göremedim ama bence bu yılki ürtün yetiştirme denemeniz tecrübeye dayanır olmalı.

Şunu anlamak isterimki sizin esas yetiştirmek istediğiniz şey domates yetiştirmek mi yoksa Red robin domates yetiştirmek mi. Gerekirse size bir adet sırık domates ya da red robin 1 adet hediye gönderebilirim ama önce yapmaya çalıştığınız şeyi anlamalıyım.

Bu arada şunu belirtmeliyim ki burada red robin domates diye yerleştirilen bitki resimleriyle sevgili karınca70 den aldığım red robin tohumlarıyla yetiştirdiğim bitkiler arasında uçurum var diyebilirim. Müsait olduğumda buraya resimleri yerleştireyim olmazsa.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025