View Single Post
Eski 26-05-2010, 10:52   #1391
natilus
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2010
sv: dagalar ne sıklıkta sulama yapıyorsunuz acaba bitkiniz balkondamı yoksa terastamı ne kadar güneş alıyorlar birde %50 torf %50 gübre karışı değilde karışımın içine %30 kadarda orman toprağı karışımı çok daha iyi olduğunu düşünüyorum sadece torf ve gübre karışımda sağlıklı olmayacağını düşünüyorum çimlendirme için torf ve gübre karışımı ideal ancak şaşırtmadan sonra muhakkak bir miktarda toprak olması gerektiğini daha sağlıklı olacağını düşünenlerdenim.. sulamayıda çiçek açıp bezely kadar meyve verene kadar haftada bir eğer yetiştirme kabınız çok derinse **** bahçedeyse 10 günde bir yapılsa çok uygun olur diye düşünüyorum aslında bitkinin yaprakları sulama konusunda ipuçları veriyor çok aşırı sulama yapıldığında yapraklar açık yeşil hatta sarıya bakan bir renk halini alıyor su ihtiyacı hissettiğindeyse yapraklar çok koyu renkli hatta yaprak uçları hafiften kurumaya başladığında su vermek gerekiyor bi şey daha var acaba bitkilerinizi yaprak altlarında herhangi bir zararlımı var bit sinek böcek vs gibi bunları bir inceleyin çok sert fırtına gibi rüzgara maaruz kaldıklarındada yapraklar kuruyabiliyor bunları incelemek gerekiyor...

natilus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön