![]() |
|
![]() |
#1264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Buda benim micik red robinim. Daha çok küçük büyüyecek minik minik domates olacak İnşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor, Manisa' dan gelip İzmir / Urla toplantısında bizleri onurlandırmanın yanında üyelerimizle birlikte bana da vermiş olduğun red robin tohumları çimlendi, çok teşekkür ederim. Sevgiyle kal, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Yaşasın! En sonunda Red Robin'lerimin üzerindeki çiçekler domatese dönmeye başladı. 1-2 tane domates alsam gam yemeyeceğim. Zaten artık bahçe domatesi zamanı yaklaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
agaclar.net
|
Arkadaşlar, tohum fide arayışında olanlar, bunu forumun uygun bölümlerinde yapmalı. Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas Tohum Satış Fide, Fidan, Çelik, Saksılı Bitki, Kesme Çiçek, Kaktüs, Sukulent Satış Arıyorum Hangi bitki ile ilgileniyorsanız o başlık altında bu tür yazışmalar yapamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Arkadaşlar r.r. fidelerimin üzeri tomurcuk kaynamasına rağmen bir türlü çiçeğe dönüşemediler. Sebebi nedir acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Öncelikle herkese merhaba.Ben de evde domates yetiştirmeyi düşünüyordum bir süre,forumda okuduklarıma göre en az yer kaplayan bu RR'ler.farklı çevre koşullarına da uyum sağlıyorlar anlaşılan.ama sanırım en önemli sıkıntı tohumdan fide oluşturma evresi.birkaç soru da sorayım izninizle;bu rr'ler fide olarak da satılıyor mu?ikinci olarak tohumdan fideye geçiş ve ilk domatesleri alma periyotları ne kadar sürüyor yaklaşık olarak? şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
Sayın rasko ben tohumdan çimlendirdim ortalama 6-7 günde çimleniyor.Çimlendirmeden sonrada yaklaşık 2 ayda çiçekler açmaya başladı benim red robinler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
|
red robinin son hali çok fazla çiçek verdi küçücük fidan:-) saydım en az 30 adet çiçek var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
bunda koltuk alma işlemi yapacakmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ilk 8 domatesi gördüm :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
biraz daha büyüdüler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
:-) teşekürler dudi bende topraksız tarımada kulandığım sıvıdan ara ara veriyorum sağlıklı olmasınında onunda etkisi var sanırım birde güney cephesine baktığı için yeterince güneş alıyor.Evde yetiştirdiklerim çok az güneş aldığından çiçekleri tutmuyor verim alamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Güneş olmadan olmuyor. Benim RR'ler işyerinde camın önündeler. Baharla birlikte güneş yükselip sabahları bizim odaya girmeye başladığından beri çiçeklenme arttı. Meyve almaya başladık. Tabi besin takviyesi de verimi artıracaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
ben sayın malbman'ın gönderdiği tohumları çimlendirdim ama ne yazık ki güneşte unutmuşum bir çoğu öldü. sanırım belirli bir erişkinliğe ulaşması gerekiyor. bu arada sayın hobitarim rr'leriniz muhteşem olmuş. inşallah darısı başımıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın zapatista sizin hayatta kalan rr leri büyümüş görürüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaç Dostu
|
RR fidem ve tomurcukları
Bir süredir evde ekmiş olduğum RR tohumlarımdan çimlenen iki adet fide vardı. Bir tanesini daha önceden şaşırtmıştım ve yaklaşık 15 cm kadar boylanmıştı. Diğeri ise yeni şaşırtıldı ve çok fazla boyu yok ancak yaprak gelişimleri güzel. İlk şaşırttığım RR fidem ise birkaç gün önce tomurcuklarını gösterdi. Şu anda 5-6 tomurcuk var üzerinde. ![]() ![]() Fidemin genel görünümü ve tomurcuklar yukarıda. Umarım bende yakın zamanda tomurcukların çiçeklendiğini ve domatese durduğunu görürüm. Sadece sulama suyu kullanıyorum. Herhangi bir besin vermiyorum. Şu ana kadar sadece akşam güneşi alan bir pencere önünde duruyordu. Ancak gelişimine daha fazla katkısı olabileceğinden güney cephede bulunan pencere önüne alacağım artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
Red Robinlerde son durum
Çiçek çok ama domates az. Bu kadar çiçeğe daha fazla meyve olması lazımdı. Balkona arıda gelmiyor ki. Akan sudakiler ve hydrotonda olanlarda henüz domates yok. Perlitte ve kompost saksıda her fidede 1 Adet domates var. Salkım oluşmuyor hiç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2010
|
gerçekten süper
vallaha atı alan üsküdarı geçmiş. biz daha yeni yeni çimlendirmeye başladık, siz neredeyse domates yiyeceksiniz. çiçeğin çok olması meyvenin az olması sanırım döllenmede sorun olduğunu gösteriyor. yabancı bir kanalda izlemiştim, adam kabakları eli ile döllüyordu. bir çiçeği kopasıp diğerinin üzerine kapatıyordu. belki popçik ile suni döllenme sağlanabilir. tabi benimki sadece teori, öyle uydurdum işte. yeni de neden olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|