![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
sayın r.r 'ciler tohumlarım filizlendi kabın icinde üstü streç film ile kapalı şekilde arada açıyorum.Yalnız acilen tavsiye gerek üstünü açık mı bırakim bundan sonra yaklaşık 2 cm oldular daha önceki gibi kaybetmek istemiyorum cevap bekleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Günde en az 2 saat sera etkisini kaldırın. Hatta yazın 3-4 saate bile çıkarın. Ama mutlaka havalandırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Arkadaşlar diktiğim bir çok domatesi kaybettim. Bir çok da yetiştirdim. Yetiştirdiğim domateslerden dikenlisi var, sarı armut gibi olanı var. Ancak ölenler kalanlar derken etiketlerim hep gitti. Dikenli domates ve sarı armut gibi olanlar belirgin ne olduğu ancak bir domates çeşidi var ki ne olduğunu bilmiyorum. Şekli bildiğiniz erik rengi de siyaha yakın koyulukta koyu kırmızı (siyah diyelim). Büyüküğü de erik gibi. Ne olduğunu merak ediyorum. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Kışın eğer (içeride/sıcak) tutamazsanız çok zor yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Merhaba.
Benim mayıs ayında diktiğim domatesler çiçek açamadı. Bundan sonra açar mı acaba? Açmazsa ne olacak? Sulamaya devammı edeyim? Sulamasını 4 günde bir yapıyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
meyvesi daha büyük olan oturak bir domates yokmu saksıda yetiştirsek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Sonunda domateslerim oldu. Kullanıcı adını hatırlayamadım ama Zonguldakdan bana tohum gönderen Muhammet bey'e cok teşekkür ederim. Şimdi bende tohum almak istiyorum, iyice yumuşayana kadar bekleyecek miyim yoksa üzerinde mi kurusun ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
İyice yumuşayana kadar durabilirler. Yalnız dalından kopardıktan sonra tohumluk domateslerinizi gölgede 1-2 gün bekletirseniz daha iyi olur. Kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Geldim geldim burada takıldım ![]() Arkadaşlar, Red Robin'de de koltuk budaması yapmaya gerek var mı? Bir arkadaşın yazdığı mesajda "sakın koltuk budaması yapmayın, koltuk filizlerinden de tomurcuk fışkırıyor" diye bir şey buldum ama doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili cemre_77..dometesleriniz tam kızardığı zaman tohumları olgunlaşmış demektir. Yumuşamasını beklemeniz çürümesi demek anlamına gelir.Bence kızarmış domatesleri koparın domatesin içindeki tohumları alın yıkayıp gölgeli bir acık alanda kurutun.Tohumlarınız seneye hazır.Sizin domatesler reed robin değil çeri türü. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili dostum benim önerilerim klasik ama tecrubeye dayandığı için dometeslerin budanmasına hiç denk gelmedim.Önerim sadece kurumuş yaprakları koparıp alın.Onun dışında bir şey yapmanıza gerek yoktur. Domates biber gibi çok dayanıklı bir bitki değil.Biberden gerekli ortam sağlandığı zaman 3-4 yıl aynı kökten biber almanız mümkün.Ben canlı şahidiyim.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaç Dostu
|
RR lerin tohumlarının dikim tarihi : 1 nisan RR nin saksıya şaşırtıldığı tarih : 26 nisan (26. Gün) RR nin ilk çiçegini açtığı tarih : 24 mayıs (54. Gün) Bu gün 148.gün RR lerin saksıda olanı (üsteki fotoğraf) çok büyük saksıda, alttaki ise bahçeye dikilen, bahçedeki hem daha büyük meyveler verdi hemde yaprakları hala yeşil. Çiçekte vermeye devam ediyor. Kışın meyve almak için şimdiden yohumları çimlrndirmek gerek ![]() Nede olsa soğuklarda çok yavaş çimleniyor, yavaş büyüyorlar. ![]() ![]() Düzenleyen k0900 : 29-08-2009 saat 22:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Terzi söküğünü dikemez derler ya, benimki de buna benzer ![]() Yaklaşık 2 ay önce ofiste arkadaşlarla Red Robin ekmeyi kararlaştırdık. Ofisimiz günde 3-4 saat güneş alıyor, çift camlı pencere kenarına ektik tohumları. Tohumları ekmeden önce 1.5-2 gün kadar suda beklettim; çimlenme oranı %100 oldu. Sonradan şaşırtmak üzere, tohumları karışık olarak serpmiştim. Fideler belli bir boya geldiğinde büyümesi durdu. Ben de suda eriyen NPK gübre ve SimOrganic organik sıvı gübre takviyesi yaptım; 1 hafta içinde boyu 5e katladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Red robin domates'in ilk hasadını bugün yaptım ve tadına da baktım.Açıkçası pek beğenmedim.20 yıl önce Kanada dan gelen sırık çeri domateslerimin tadı tek kelime ile mükemmel.Yinede değişik bir tad olarak red robin yetiştireceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
lezzetli değiller Düzenleyen Gülbeşeker : 19-09-2009 saat 00:21 Neden: yalnış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Alıntı:
ben de uğraştım o kadar bi türlü boy atmıolar ne çiçek var nede bişey .bu su da eriyen npk 'yı nerden bulabilirim.Başka hangi gübreler kullanabilrm.Bi arkadşm üre ve Calsiyumnitrat kullan dedi onlarıda bulamadım.anadolu yakasında nereden bulabilirim.teşekkür ediyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Benim 1 ay önce ektiğim RR lerimin son hali.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Evde içeride baktığım Red Robinler tomurcuk veriyor fakat çiçek açmadan, tomurcuk sap dibinden ölüyor. Bir yardım lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Red robin yetiştirmeye çalışan bir acemi olarak benimde başıma gelmişti. Eğer çok güneş alıyorsa saksınız ısındığı için kökler ölür. Saksınızı daha az güneş alan bir yere koymalısınız. Son söz bu işin üstadlarınındır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lovejoy haklı, 1500 m. rakımda keyfi yerinde olan Red Robinim Mersin sıcağından etkilendi, yeni yeni kendini toparlamaya başladı. Bir tavsiye de benden, bitkinin çiçeklerini gördüğünüzde sulamayı azaltın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Teşekkür ederim ama fideler ev içinde güneşi az görüyor deseniz olabilir derdim. Su konusundaki önerinize uyacağım. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Bende domatesler genelde güneşi sever diye güneşten güneşe taşıdım durdum. Şu an üzerinde 4 adet domates var. Ben onları tohumluk olsun diye koparmadım. Acaba ben onların tohumlarını şimdi toprağa eksem? Oda içerizinde soba başında olurmu, yoksa onlarıda annelerini öldürdüğüm gibi katledermiyi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şehnaz, eğer sıcak bir ortam sağlayabilecekseniz tamamını değil de üç dört tane tohum ekin. Zira Red Robin yaz kış yetiştirilebilen bir cins. Ama olur da bir aksilik yaşarsanız diğer tohumlarla devam etme şansınız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Bunlarda cam önünde büyüttüğüm red robinlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |