Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karinca70
Terzi söküğünü dikemez derler ya, benimki de buna benzer  Koleksiyonumda 1800 tür tohum var; en çok sattığım tür olan Red Robin'i bir türlü ekememiştim.
Yaklaşık 2 ay önce ofiste arkadaşlarla Red Robin ekmeyi kararlaştırdık. Ofisimiz günde 3-4 saat güneş alıyor, çift camlı pencere kenarına ektik tohumları. Tohumları ekmeden önce 1.5-2 gün kadar suda beklettim; çimlenme oranı %100 oldu. Sonradan şaşırtmak üzere, tohumları karışık olarak serpmiştim. Fideler belli bir boya geldiğinde büyümesi durdu. Ben de suda eriyen NPK gübre ve SimOrganic organik sıvı gübre takviyesi yaptım; 1 hafta içinde boyu 5e katladı  Haftada 1-2 kez SimOrganic veriyorum. Fideleri şaşırttık, bir kısmını da isteyenlere dağıttık. 10 gün önce çiçeklenmeye başladılar, şimdilik domates oluşmadı ancak herhangi bir çiçek de dökmedi. Domatesler olgunlaşınca resimlerini ekleyeceğim.
|
ben de uğraştım o kadar bi türlü boy atmıolar ne çiçek var nede bişey .bu su da eriyen npk 'yı nerden bulabilirim.Başka hangi gübreler kullanabilrm.Bi arkadşm üre ve Calsiyumnitrat kullan dedi onlarıda bulamadım.anadolu yakasında nereden bulabilirim.teşekkür ediyorum