agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-05-2009, 13:49   #871
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Ya benimkiler kocaman oldular yaklaşık 25 cm hemde 2 hafta içinde. Bundan sonraki aşama çok mu sürüyor dediğinize bakılırsa

Sizinkinde mi anormallik var yoksa hepsi mi böyle?

Benimki sanki 3 hafta sonra çiçek açacak gibi duruyor. Kış geçirmesinin bir etkisi var mı acaba. Kışın belki kış uykusuna yatmıştır.
Benimkinde anormallik olduğu kesin. Benimle tohum ekenler çoktan domateslerini yediler, 2. partiyi ektiler onlar bile benimkini geçecek.

Neyse, geç olsun güç olmasın diyeyim. Üzerleri çiçek dolu. Boyları 20-25 cm. Ama bir iki defa toprak ekleyip kök boğazlaması yaptım. Yoksa daha uzun olurlardı.

Sizinkinin red robin olmadığını düşünüyorum. (Normal domateste meyveye dönene kadar az su verilip meyveye dönüşten itibaren bol su verildiğini biliyorum. Geçen ay ektiğim oturak domatesim 30cm. ve çiçeklendi, çok az suluyordum.)

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 13:55   #872
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sırık cinsi Red Robin

Sn. ugurtelefon,

Ben sırık diye dalga geçiyorum benim fideyle. Red Robinin denizli horozu gibi bodur ve paçalı bir duruşu var. Benim fideler biraz gereğinden fazla uzadı. Sizin terastaki orta boy boya kutularında rahatça olur. Ama sizinkide ikinci nesil, sizin Red Robinde sırık çıkarsa şaşırmam

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 14:08   #873
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulty Mesajı Göster
cam kenaırnda kapalı balkonda , direk güneş aldığı zaman kısıtlı ama gün boyu ışık alıyor, hemen her gün gibi de suluyorum, toğrağını hep nemli bıraktım.
Bence hergün sulamayın. Çürütebilirsiniz. Benimkiler de çok geç büyüdüler. Nedenini bilmiyorum. Gün boyu aydınlık bir pencere önündeydiler. Geçen ay toprağına yanmış koyun gübresi ekledim. Faydalı oldu sanırım. Ama sizinkiler çok küçükse sakın bunu yapmayın RR'leri yakabilirsiniz. Açık havaya çıkarın. Biraz daha büyüynce siz de gübre uygulayın.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 14:26   #874
Yeni Üye

sulty's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Bence hergün sulamayın. Çürütebilirsiniz. Benimkiler de çok geç büyüdüler. Nedenini bilmiyorum. Gün boyu aydınlık bir pencere önündeydiler. Geçen ay toprağına yanmış koyun gübresi ekledim. Faydalı oldu sanırım. Ama sizinkiler çok küçükse sakın bunu yapmayın RR'leri yakabilirsiniz. Açık havaya çıkarın. Biraz daha büyüynce siz de gübre uygulayın.
toprağın üstüne biraz gübre koymuştum, onları alayım ve dışarı koyayım biraz.

teşekkür ederim size.

sulty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 16:24   #875
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulty Mesajı Göster
cam kenaırnda kapalı balkonda , direk güneş aldığı zaman kısıtlı ama gün boyu ışık alıyor, hemen her gün gibi de suluyorum, toğrağını hep nemli bıraktım.
Sayın sulty, red robin fidenizi köklerine zarar vermeden yerinden çıkartın (Bolca toprağı ile), saksının tepesine kadar toprak ilave edin, yalnız tam doldurmayın, bir santim kadar boşluk bırakın ki, ileride sulama yaparken zorluk çekmeyin. Fidenizi hergün vede bolca suluyorsunuz sanıyorum, fidenin kökünün sürekli çamur içerisinde olduğundan iyi gelişemiyor. Fidenizi biraz rahat bırakın, kendine gelsin. Toprağı doldurduktan sonra fideyi şaşırtın ve sulayın, 3-4 gün bir daha sulamayın, toprağın üzeri kuruya bilir, parmağınızla toprağı hafif karıştırırsanız, altının nemli olduğunu görürsünüz. Topraklı saksılarınızı hangi bitki olursa olsun, çok sularsanız, aşırı çamurdan kökler gelişemez, fideniz yavaş büyür. Ben seradaki red robinlerimi 3-5 günde bir suluyorum, serada bile o kadar dayanabiliyorsa, evinizdeki red robinde dayanabilir.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 20:52   #876
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Sayın karıncadan aldığım domates tohumlarından
Tigeretti cherry red ve tigeretti cherry yellov tohumlarını ayrı saksılara ektim.Ama cıkan
fideler iki ayrı cins gibiydi.yellovlar red robinlere redler sırık domateslere benziyordu.
Hepside seve seve kabülümdür ancak saksı açısından öğrenmek istiyorum,
teşekkürler..

Eklenen Resimler

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2009, 21:08   #877
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Red face Red Robin

Sevgili sulty diğer arkadaşların unuttuğu bir konu var onuda ben hatırlatayım.
Fidenizi sizde olduğu gibi birden büyük bir saksıya aldığınızda bitkide gelişme duruyor.Çünkü bitki tüm gücünü kök sistemini geliştirmeye harcıyor.Siz çok daha küçük bir saksıya aktarıp ordan bu büyük saksıya alsaydınız boyu en az 20 cm ve çiçekli olurdu.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 09:17   #878
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2008
4 adet red robin fidemde son durum.Büyükten küçüğe daltonlar gibiler.

Aralarında bir tane de biber var.Fotoğraf çekerken ayırmak istemedim.Neticede birlikte büyüdüler.Yazıktır

Eklenen Resimler

Naive green beğendi.
C.Mustafa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 11:47   #879
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
sevgili C.Mustafa hepsininde maşallahları var.umarım kısa zamanda ürünü alırsınız.

merakımdan saksıları aleminyum fulyo kağıdı saksıları kaplamanız dekormu yoksa başka bir şey içinmi kullandınız.saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 11:57   #880
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

sevgili kılıç bence 6 adet domates fidanı için kullandığınız saksının boyutu küçük.o saksıya en fazla 2 fide ekmeniz daha sağlıklı olacağı kanısındayım. ayrıca 2. resimdeki fideler açıkça durumu anlatıyor.birde fazla suluyorsunuz sanırım. fidanlar boyuna verir ürün ya hiç vermez versede 1 iki adet.sulamayı formda arkadaşlar konuya değinmiş.mesajlara tekrar bakarsanız daha sağlıklı bilgiler olduğunu göreceksiniz.saygılar

Eski 23-05-2009, 14:17   #881
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Sevgili bahtiyar yanlış anlamışsınız.o saksılar şaşırttıgım saksılar değil.fide saksıları onar tohum atmıştım.yellovlarda 6 red lerde 8 fide çıktı.şimdi saksılara almak istiyorum ama sırık
gibi sanki red ler.yellovlarda red robinllere benziyorlar..gördüğünüz yerde aynı toprak aynısu
aynı güneşi alıyorlar .sizce aynı cins olabilirlermi.

Eski 23-05-2009, 20:27   #882
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
sevgili C.Mustafa hepsininde maşallahları var.umarım kısa zamanda ürünü alırsınız.

merakımdan saksıları aleminyum fulyo kağıdı saksıları kaplamanız dekormu yoksa başka bir şey içinmi kullandınız.saygılar
Sayın Bahtiyar,

Balkonum çok fazla güneş alıyor.Saksılarım da ya yoğurt kabı ya da ince plastik.Çok ısınırlar, belki köklere de zararı olur diye düşünüp alüminyum folyo sardım.

İyi mi yaptım,kötü mü bilemiyorum.Siz ne dersiniz?

Eski 25-05-2009, 12:38   #883
Ağaçsever

memet58's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2009
Red Robin domates

Bizim RR ler de kızarmaya başladı..
Name:  RR.jpg
Views: 802
Size:  49.5 KB
Benimki de alüminyum folyo kaplı, görüntü amaçlı. Üzerindeki armayi ise fotoshop ile ekledim

memet58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 13:23   #884
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

sevgili kılıç pardon ben yanlış anlamışım. evet dediğiniz gibi 2. resimdekiler sırık domates türü bence.ama bende de yellov red var ama bu kadar uzun tipte değil.bence fazla sulama boyunu uzatmasına neden olmuştur.yinede dediğiniz gibi fideleri şaşırtın ilk can suyundan sonra uzun aralıklarla toprağın tam kuruması sonrasında su verin.o zaman bitki kendisini toparlaya bilir.saygılar

Eski 25-05-2009, 15:08   #885
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Galeri: 2
Eveeet nihayetinde Malbman sayesinde bende RR kervanına katıldım.
36 saat ıslak bezde beklettiğim daha sonra torf-toprak karışımı içine ektiğim tohumlardan bazıları hayata merhaba dediler.Maşşallah 5 günde çimlendirmeyi başardım.
Çok iyi değil ama birde foto aldım.Biraz bulanık çıkmış,idare ediverin gari.

Eklenen Resimler

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 19:20   #886
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

İlgi ve alakanıza çok teşşekür ederim sevgili bahtiyar.
Bu gün fideleri onar kiloluk saksılara ektim.inşallah bol ürün alırım.

Eski 25-05-2009, 19:52   #887
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
3 Ocakta ekilmiş 2. nesil tohumun fidesinde(ki kardeşlerine göre gelişimi geride idi ve biraz hasar almıştı) bugün 10 adet civarında meyve saydım. Hala çiçekler var ve onların da meyveye dönüşeceğini sanıyorum.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 11:49   #888
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 2
benim mahsulü ben koparmaya kıyamsamda kendi kendine dökülmeye başladılar bende ilk hasatımı yaptım, fakat pek tadini beğenmedim lezzetli değildi.

ayax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 17:22   #889
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Yediğin şeyin Red Robin olduğuna emin misin ayax? Başka bir tür olmasın.

Düzenleyen malbman : 27-05-2009 saat 12:08 Neden: Yanlış anlaşılabilecek bir sözcüğü silmek için
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 17:30   #890
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sevgili malbman'ın kışkırtması sonucu( erkencilik sağlarsın demişti de) elimdeki 4-5 tohumu bir zaman ekmiştim. Bugün üzerinde bir sürü çiçek var. ( şükranlarımı sunuyorum malbman kardeşim) Ancak cinsinden mi bilemiyorum, yoksa ortam yüzünden mi bu RR fidelerinin çok kalın gövdesi var. Ve kesinlikle boy yapmadı. Yapraklarını aralamak bile mümkün değil desem yeri var. Hani derler ya kütür kütür işte öyle) Fakat bu gövde uzasa var ya kesinlikle tırmanıp domat toplanır, bu kadar kalın ve güçlü domat gövdesi görmedim dersem yalan olmaz

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 17:41   #891
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili Lonicera, benim domat da aynı senin dediğin gibi: neredeyse iki parmak kalınlığında gövdesi ve aralanmayan yaprakları ile tam bir fenomen. Bir çok salkım sımsıkı yaprakların arasında kaldığı ve güneş görmediği için sevgili Alan Parsons'un patlak ampulleri şekilnde kalıyor. Ama bu tamamen cinsinin özelliği. Geri kalan yerlerdeki domatlar muhteşem.

Eski 26-05-2009, 17:46   #892
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Bende yaprak seyreltmesi yapmayı düşünüyordum, o zaman hiç dokunmayayım bunlara. Aralardan nasıl hava alacak bilemiyorum valllahi. Ya da en azından bir fideyi biraz seyrelteyim ben , sonucu hep beraber gözlemiş oluruz.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 18:09   #893
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Benim RR lerim

Herkese yeniden Merhaba

Modem sorunum nedeni ile uzun zamandır internete giremiyordumNeler neler olmuş e tabi okuyunce bende benim RR lerimin son durumunu belirtmek istedim

Eklenen Resimler

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2009, 18:16   #894
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Fotoğraf koysanızda gözümüz gönlümüz açılsa. Ben benim 2. nesile boşu boşuna sırık demiyorum demek ki. Bir adet meyvesi oldu. Milli olduk yani. Diğer 3 adetten ve akan sudakinden henüz ses seda yok.

Birde aklıma takılan ben su kültürünü beceremedim herhalde. Akan sudaki fide şimdi meyveye duran fideden daha pişkin bir fide idi. Akan suda fazla boya gitmedi, daha bodur kaldı. Tomurcuk var ama çiçek açmak istemiyor gibi. Torftaki hızla boya gitti (Diğer torftakiler de) ve çiçeklendi. Şimdi 1 adette meyvesi var.

Name:  DSCN2550.jpg
Views: 794
Size:  57.1 KB
Name:  DSCN2551.jpg
Views: 783
Size:  65.9 KB

Sn. Malbman suda yaptığınız fidenin bakım kürü ve kontrolünü ince detayları ile anlatabilirmisiniz? Ben EC' yi 2,5-2,6 gibi yapıyorum. pH' ta 6-6,2 arası. Sürekli de kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var ama nedir bilmiyorum.

Akan suda ortada duran Red Robin, soldaki uzun boyluda sisteme sonradan 3 cm kadarken koyduğum ve ikinci nesil diye bildiğim red robinlerden ama hızla uzadı ağabeyinin boyunu geçti.

Sağda meyveli olan ise semt pazarından aldığımda üzerinde çiçekli olan çeri domates ama anlattığınız kadarıyla sizin Red robinlere benziyor. Yaprak yoğunluğundan araya el girmiyor ve meyvelerin bir kısmı görünmüyor. Sakın o da red robin olmasın.

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2009, 22:37   #895
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
arkadaşlar benim rr ler tomurcuklarını ya döküyor **** üzerinde kuruyor neden olabilir acaba

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 10:14   #896
Ağaçsever

Sn.Bahtiyar ın tavsiyesi doğrultusunda RR lerim çiçek açmaya başladığından beri çok az su veriyorum.Yapraklarının rengi koyulaşıyor ve cansızlaşıyor o zaman bir miktar su veriyorum.Aynısını biberlere de uyguluyorum.Bakalım netice ne olacak...

Eski 27-05-2009, 12:12   #897
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Malbman suda yaptığınız fidenin bakım kürü ve kontrolünü ince detayları ile anlatabilirmisiniz? Ben EC' yi 2,5-2,6 gibi yapıyorum. pH' ta 6-6,2 arası. Sürekli de kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var ama nedir bilmiyorum.
Sayın Sarıcan, özel olarak hiç bir şey yapmıyorum. EC 2,1-2,2, Ph ise 6-6,5 arası. Öyle her gün de kontrol etmiyorum açıkçası. 10-12 günde bir de besini tamamen değişitiriyorum. Değiştirirken bir kaç saat taze suda bekletiyorum kökleri. Yaptığım uygulama bundan ibaret.

Eski 27-05-2009, 14:22   #898
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Red Robinlerimin son durumu. Kötü haber; bir gecede bitkinin her tarafını kırmızı örümcek sarmış.

Geçen yıl yaz boyu sokakta duran domateslerimde ne bir tane kırmızı örümcek, ne de yaprak biti gördüm. Bu evin içinde ola ola nasıl gelip, nereden gelirler bilmiyorum.

Ev yapımı ilaçla başa çıkabilecek miyim bakalım.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2009, 14:28   #899
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
[QUOTE=malbman;431638]Red Robinlerimin son durumu. Kötü haber; bir gecede bitkinin her tarafını kırmızı örümcek sarmış.

İyi haber, her yerinden domates fışkırmış.
(Bardağın dolu tarafını da görelim )

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 14:53   #900
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Emeğinize sağlık Sevgili Malbman, çok güzel olmuş. Ben EC' yi yüksek tutuyorum baskıda kalıyor herhalde fideler. EC 2,5-2,6 gibi yapıyordum hep. pH 6 - 6,4 arası. EC yi düşürmeyi deneyeyim olmazsa. Bunlar ikinci nesil değil mi? İkinci nesilde tohumlar bir miktar mutasyonada uğruyor herhalde.

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025