![]() |
|
![]() |
#871 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse, geç olsun güç olmasın diyeyim. ![]() Sizinkinin red robin olmadığını düşünüyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
|
Sırık cinsi Red Robin
Sn. ugurtelefon, Ben sırık diye dalga geçiyorum benim fideyle. Red Robinin denizli horozu gibi bodur ve paçalı bir duruşu var. Benim fideler biraz gereğinden fazla uzadı. Sizin terastaki orta boy boya kutularında rahatça olur. Ama sizinkide ikinci nesil, sizin Red Robinde sırık çıkarsa şaşırmam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
|
Bence hergün sulamayın. Çürütebilirsiniz. Benimkiler de çok geç büyüdüler. Nedenini bilmiyorum. Gün boyu aydınlık bir pencere önündeydiler. Geçen ay toprağına yanmış koyun gübresi ekledim. Faydalı oldu sanırım. Ama sizinkiler çok küçükse sakın bunu yapmayın RR'leri yakabilirsiniz. Açık havaya çıkarın. Biraz daha büyüynce siz de gübre uygulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Alıntı:
teşekkür ederim size. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sulty, red robin fidenizi köklerine zarar vermeden yerinden çıkartın (Bolca toprağı ile), saksının tepesine kadar toprak ilave edin, yalnız tam doldurmayın, bir santim kadar boşluk bırakın ki, ileride sulama yaparken zorluk çekmeyin. Fidenizi hergün vede bolca suluyorsunuz sanıyorum, fidenin kökünün sürekli çamur içerisinde olduğundan iyi gelişemiyor. Fidenizi biraz rahat bırakın, kendine gelsin. Toprağı doldurduktan sonra fideyi şaşırtın ve sulayın, 3-4 gün bir daha sulamayın, toprağın üzeri kuruya bilir, parmağınızla toprağı hafif karıştırırsanız, altının nemli olduğunu görürsünüz. Topraklı saksılarınızı hangi bitki olursa olsun, çok sularsanız, aşırı çamurdan kökler gelişemez, fideniz yavaş büyür. Ben seradaki red robinlerimi 3-5 günde bir suluyorum, serada bile o kadar dayanabiliyorsa, evinizdeki red robinde dayanabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.Sayın karıncadan aldığım domates tohumlarından Tigeretti cherry red ve tigeretti cherry yellov tohumlarını ayrı saksılara ektim.Ama cıkan fideler iki ayrı cins gibiydi.yellovlar red robinlere redler sırık domateslere benziyordu. Hepside seve seve kabülümdür ancak saksı açısından öğrenmek istiyorum, teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili sulty diğer arkadaşların unuttuğu bir konu var onuda ben hatırlatayım. Fidenizi sizde olduğu gibi birden büyük bir saksıya aldığınızda bitkide gelişme duruyor.Çünkü bitki tüm gücünü kök sistemini geliştirmeye harcıyor.Siz çok daha küçük bir saksıya aktarıp ordan bu büyük saksıya alsaydınız boyu en az 20 cm ve çiçekli olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
4 adet red robin fidemde son durum.Büyükten küçüğe daltonlar gibiler. Aralarında bir tane de biber var.Fotoğraf çekerken ayırmak istemedim.Neticede birlikte büyüdüler.Yazıktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili C.Mustafa hepsininde maşallahları var.umarım kısa zamanda ürünü alırsınız. merakımdan saksıları aleminyum fulyo kağıdı saksıları kaplamanız dekormu yoksa başka bir şey içinmi kullandınız.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili kılıç bence 6 adet domates fidanı için kullandığınız saksının boyutu küçük.o saksıya en fazla 2 fide ekmeniz daha sağlıklı olacağı kanısındayım. ayrıca 2. resimdeki fideler açıkça durumu anlatıyor.birde fazla suluyorsunuz sanırım. fidanlar boyuna verir ürün ya hiç vermez versede 1 iki adet.sulamayı formda arkadaşlar konuya değinmiş.mesajlara tekrar bakarsanız daha sağlıklı bilgiler olduğunu göreceksiniz.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahtiyar yanlış anlamışsınız.o saksılar şaşırttıgım saksılar değil.fide saksıları onar tohum atmıştım.yellovlarda 6 red lerde 8 fide çıktı.şimdi saksılara almak istiyorum ama sırık gibi sanki red ler.yellovlarda red robinllere benziyorlar..gördüğünüz yerde aynı toprak aynısu aynı güneşi alıyorlar .sizce aynı cins olabilirlermi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Balkonum çok fazla güneş alıyor.Saksılarım da ya yoğurt kabı ya da ince plastik.Çok ısınırlar, belki köklere de zararı olur diye düşünüp alüminyum folyo sardım. İyi mi yaptım,kötü mü bilemiyorum.Siz ne dersiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili kılıç pardon ben yanlış anlamışım. evet dediğiniz gibi 2. resimdekiler sırık domates türü bence.ama bende de yellov red var ama bu kadar uzun tipte değil.bence fazla sulama boyunu uzatmasına neden olmuştur.yinede dediğiniz gibi fideleri şaşırtın ilk can suyundan sonra uzun aralıklarla toprağın tam kuruması sonrasında su verin.o zaman bitki kendisini toparlaya bilir.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
|
Eveeet nihayetinde Malbman sayesinde bende RR kervanına katıldım. 36 saat ıslak bezde beklettiğim daha sonra torf-toprak karışımı içine ektiğim tohumlardan bazıları hayata merhaba dediler.Maşşallah 5 günde çimlendirmeyi başardım. Çok iyi değil ama birde foto aldım.Biraz bulanık çıkmış,idare ediverin gari. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
İlgi ve alakanıza çok teşşekür ederim sevgili bahtiyar. Bu gün fideleri onar kiloluk saksılara ektim.inşallah bol ürün alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
3 Ocakta ekilmiş 2. nesil tohumun fidesinde(ki kardeşlerine göre gelişimi geride idi ve biraz hasar almıştı) bugün 10 adet civarında meyve saydım. Hala çiçekler var ve onların da meyveye dönüşeceğini sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili malbman'ın kışkırtması sonucu( erkencilik sağlarsın demişti de) elimdeki 4-5 tohumu bir zaman ekmiştim. Bugün üzerinde bir sürü çiçek var. ( şükranlarımı sunuyorum malbman kardeşim) Ancak cinsinden mi bilemiyorum, yoksa ortam yüzünden mi bu RR fidelerinin çok kalın gövdesi var. Ve kesinlikle boy yapmadı. Yapraklarını aralamak bile mümkün değil desem yeri var. Hani derler ya kütür kütür işte öyle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, benim domat da aynı senin dediğin gibi: neredeyse iki parmak kalınlığında gövdesi ve aralanmayan yaprakları ile tam bir fenomen. Bir çok salkım sımsıkı yaprakların arasında kaldığı ve güneş görmediği için sevgili Alan Parsons'un patlak ampulleri şekilnde kalıyor. Ama bu tamamen cinsinin özelliği. Geri kalan yerlerdeki domatlar muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bende yaprak seyreltmesi yapmayı düşünüyordum, o zaman hiç dokunmayayım bunlara. Aralardan nasıl hava alacak bilemiyorum valllahi. Ya da en azından bir fideyi biraz seyrelteyim ben , sonucu hep beraber gözlemiş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Benim RR lerim
Herkese yeniden Merhaba Modem sorunum nedeni ile uzun zamandır internete giremiyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf koysanızda gözümüz gönlümüz açılsa. Ben benim 2. nesile boşu boşuna sırık demiyorum demek ki. Bir adet meyvesi oldu. Milli olduk yani. Diğer 3 adetten ve akan sudakinden henüz ses seda yok. Birde aklıma takılan ben su kültürünü beceremedim herhalde. Akan sudaki fide şimdi meyveye duran fideden daha pişkin bir fide idi. Akan suda fazla boya gitmedi, daha bodur kaldı. Tomurcuk var ama çiçek açmak istemiyor gibi. Torftaki hızla boya gitti (Diğer torftakiler de) ve çiçeklendi. Şimdi 1 adette meyvesi var. ![]() ![]() Sn. Malbman suda yaptığınız fidenin bakım kürü ve kontrolünü ince detayları ile anlatabilirmisiniz? Ben EC' yi 2,5-2,6 gibi yapıyorum. pH' ta 6-6,2 arası. Sürekli de kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var ama nedir bilmiyorum. Akan suda ortada duran Red Robin, soldaki uzun boyluda sisteme sonradan 3 cm kadarken koyduğum ve ikinci nesil diye bildiğim red robinlerden ama hızla uzadı ağabeyinin boyunu geçti. Sağda meyveli olan ise semt pazarından aldığımda üzerinde çiçekli olan çeri domates ama anlattığınız kadarıyla sizin Red robinlere benziyor. Yaprak yoğunluğundan araya el girmiyor ve meyvelerin bir kısmı görünmüyor. Sakın o da red robin olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
arkadaşlar benim rr ler tomurcuklarını ya döküyor **** üzerinde kuruyor neden olabilir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaçsever
|
Sn.Bahtiyar ın tavsiyesi doğrultusunda RR lerim çiçek açmaya başladığından beri çok az su veriyorum.Yapraklarının rengi koyulaşıyor ve cansızlaşıyor o zaman bir miktar su veriyorum.Aynısını biberlere de uyguluyorum.Bakalım netice ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
|
Red Robinlerimin son durumu. Kötü haber; bir gecede bitkinin her tarafını kırmızı örümcek sarmış. Geçen yıl yaz boyu sokakta duran domateslerimde ne bir tane kırmızı örümcek, ne de yaprak biti gördüm. Bu evin içinde ola ola nasıl gelip, nereden gelirler bilmiyorum. ![]() Ev yapımı ilaçla başa çıkabilecek miyim bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
Emeğinize sağlık Sevgili Malbman, çok güzel olmuş. Ben EC' yi yüksek tutuyorum baskıda kalıyor herhalde fideler. EC 2,5-2,6 gibi yapıyordum hep. pH 6 - 6,4 arası. EC yi düşürmeyi deneyeyim olmazsa. Bunlar ikinci nesil değil mi? İkinci nesilde tohumlar bir miktar mutasyonada uğruyor herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|