Fotoğraf koysanızda gözümüz gönlümüz açılsa. Ben benim 2. nesile boşu boşuna sırık demiyorum demek ki. Bir adet meyvesi oldu. Milli olduk yani. Diğer 3 adetten ve akan sudakinden henüz ses seda yok.
Birde aklıma takılan ben su kültürünü beceremedim herhalde. Akan sudaki fide şimdi meyveye duran fideden daha pişkin bir fide idi. Akan suda fazla boya gitmedi, daha bodur kaldı. Tomurcuk var ama çiçek açmak istemiyor gibi. Torftaki hızla boya gitti (Diğer torftakiler de) ve çiçeklendi. Şimdi 1 adette meyvesi var.
Sn. Malbman suda yaptığınız fidenin bakım kürü ve kontrolünü ince detayları ile anlatabilirmisiniz? Ben EC' yi 2,5-2,6 gibi yapıyorum. pH' ta 6-6,2 arası. Sürekli de kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var ama nedir bilmiyorum.
Akan suda ortada duran Red Robin, soldaki uzun boyluda sisteme sonradan 3 cm kadarken koyduğum ve ikinci nesil diye bildiğim red robinlerden ama hızla uzadı ağabeyinin boyunu geçti.
Sağda meyveli olan ise semt pazarından aldığımda üzerinde çiçekli olan çeri domates ama anlattığınız kadarıyla sizin Red robinlere benziyor. Yaprak yoğunluğundan araya el girmiyor ve meyvelerin bir kısmı görünmüyor. Sakın o da red robin olmasın.