![]() |
|
![]() |
#841 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili kömür fidanlarınızın kanaryaya yem olmasına üzüldüm.dikkatimi çeken saksı olarak kullandığınız yanılmıyorsam petşişe. fazla toprak var yüzeysel olarak yaklaşık 1cm're üsten alınsa bitkinin sulanması ve toprağın havalandırması daha güzel olacağı kanısındayım. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Alıntı:
Tarif edebilmek için resim ekleyeceğim. Resimdeki ürünle tohumu fidelendirdim. Bir saksı **** pet şişe mevcut değil, bitki biraz gelişince saksıya böylece aktaracağım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Büyümeyen RRlerim:(
Alıntı:
Merhaba, yaklaşık 2 ay önce çimlendirdiğim RRlerim, 2 cm kadar büyüdü ve büyümesi durdu sanki, yerlerinde sayıyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Merhaba Arkadaşlar; Bugün pazardan bir bağ domates aldık. Geçen hafta biber almıştık bu hafta domates aldık yarın dikeceğim fideleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sizinkinde mi anormallik var yoksa hepsi mi böyle? Benimki sanki 3 hafta sonra çiçek açacak gibi duruyor. Kış geçirmesinin bir etkisi var mı acaba. Kışın belki kış uykusuna yatmıştır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili sulty bendeki bazı fidanları torfa ektim bazılarınıda humuslu ve torf karışımlı toprağa ektim.toprak karışımlılar diğerlerine göre daha hızlı büyüğüyor.birde bunların bir kısmını seramda bir kısmınıda açık öğlen güneşi alan balkona koydum.seradakiler yine toprak karışımlılar daha hızlı büyüdü.ayrıca seramda akvaryumun oluşturduğu doğal nem ve kendim hazırladığım organik gübreden haftada bir bir çay bardağı oranında veriyorum.Adıyaman sıcakları başladı.haliyle topraktaki su daha kısa sürede uçuyor.sadece red robinlerde değil tüm bitkilerde geçerli bence aşırı sulama bitkinin boyunun uzamasına verimin ise çok az oranda olmasını sağlıyor.birde çok az güneş görmeleride çok büyük bir etkendir.sizin red robiler ne ortamda bilemiyorum.umarım yazdıklarım yardımcı olabilir.saygılar. sevgili polatuz toprakta perlit olması evet havalanmasını sağlar ancak su kaybını önler.bu durumda da bitki yine fazla su kaybı olmayacak ve sürekli nemli kalacağı için boyunun uzamasını sağlıyacaktır. şayet imkanınız varsa ve havalar ısındığına göre direkt güneşli ortama değilde kölgeli bir yere alırsanız bitki daha canlı olacaktır.gölgeli yere almanızın sebebi fideleriniz daha taze güneş ışıkları yakabilir.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq bana çok ilginç geldi 2 haftada bir red robin 25 cm nasıl boy atıyor. ne tür bir uygulama yaptığınızı bizlerle paylaşırsanız çok seviniz.resim yüklemeniz mümkünmü acaba. lütfan yanlış anlamayın red robin genelde geç büyüyen tür.ondan soruyorum.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Chotanaq benim kanatimce üzülerek söylemek isterim bunlar red robin değil.red robin domatesler daha küt gibi ve yaprakların uçları ovaldır.resimlere bakarsanız sizde farkedeceksinizdir.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili ılgım domates fideleriniz yöresel bir domates türüne benziyor. yani iri domates türü. ektiğinizde genel mahitte karık usulü veye çukur üsülleri kullanılır bizde.karık(Kanal)usulü çoğunlukla suyu bol yerlerde ekilir. çukur usulü ise damlama sulama misali ekilir.sadece fidenin bulunduğu çukur sulanır. bende bu ikinci usulü kullanıyorum.çukur sisteminde sanki saksıya ekmişsiniz gibi bir izlenim oluşur.ayrıca çapalanması sık yapılan bir usuldür çünkü suya domates tutuğu an daha çok ihtiyaç duyar.çok sulanan domatesler hem çiçeklerini döker boyuna verir ve dalları zayıflar ürün verimide düşer.çukur kazılıp içine su doldurun toprak suyunu emdikten sonra fideleri ekin üstünü toprakla kapatın.2-3cm boşluk bırakırsanız çapalama ve sulama daha güzel olacaktır.fide kendisini tutuktan sonra haftada birde olsa etrafını çapalayın. çiçekte iken kesinlikle su vermeyin. taki çiçekler domatese dönüşünceye kadar ondan sonra bol su vere bilirsiniz.eskiler 3 çapa 1 su uygulamayı öneriyor.sağlıkla büyütmeniz dileğiyle.saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaçsever
|
Bahtiyar Bey; Teşekkür ederim dediklerinizi yarın gün içerisinde deniyeceğim ve yarın fideleri ekerim. Eskiden apartmanın bahçesine birşey ekeceğimiz zaman karık usulü yapardık öyle dikerdik domatesi,biberi demeki başka yöntemlerde varmış. Çukur sistemini deniyeceğim busefer. Ek olarak : Fideleri diktikten sonra can suyu vereceğiz değilmi? Hani önceden çukuru su ile dolduracağımız için sonradan su vermek zararlı olurmu olmaz mı ? Yoksa can suyu verecekmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili ılgım çukur yönteminde ilk koyduğunuz can suyu yeterli.toprağı üstüne kapatmanız yeterli.şayet üstüne su dökerseniz toprak sıcaktan kaymaklaşır kurur.yaptığımız işlemde topraktaki suyun sıcaklardan buharlaşmasını önlemek. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaçsever
|
Cevap için teşekkür ederim bahtiyar bey. Buharlaşmaya dikkat ediyorum zaten çoğunlukla 6-7 gibi sulamamı yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Ağaç Dostu
|
Ben konuyu toplayayım ozaman ![]() Malbman,nihayet dün tohumlar elime geçti,ıslak beze yatırdım,bu gün akşama bi bakayım,muhtemelen tohumlar hafiften şişmiştir.Şişme varsa **** bir ihtimal çimlenme,bu akşam hemen torfa aktarıcam. Yanlız anlamadığım bir şey var,RR hakkında az su,az ışık ile gelişebilen,iktisatlı bir domates türü deniyor değilmi?? Ben normal oturak cins bir domates olarak ilgi ve alaka göstersem,diğer fidelerin yanına bol güneşli bir ortam versem ne olur acep!! Deneyip görücez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür. Sanırım PTT zarfı kendi haline bıraktı yola. Zarf da yolu sora sora, dolana dolana geldiği için bu kadar uzun sürdü ![]() ![]() Sevgili Uğur kardeşim, Red Robin zaten oturak cinsi bir domates. Diğerlerinden ayrıldığı taraf, çok daha az ışıkla yetinebilmesi. Diğer oturak domateslerle aynı muameleyi yaparsan bu mevsimde çok daha iyi gelişecektir. Benim de deneme amaçlı toprağa diktiğim bir tane fidem var. Yaklaşık 20 gün oldu ve son derece sağlıklı bir şekilde büyüyor. Fırsat bulursam bir fotoğrafını çeker eklerim. Düzenleyen malbman : 21-05-2009 saat 09:10 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
aslına bakarsanız kimseyi hor görmek istemem ama bu balkonda domates denen hadisede üstüme yoktur ![]() ![]() ![]() sizde benim gibi şımarmak istiyorsanız RR tohumlarınızı değerlendirin ![]() bunlarda benim yan yatmış mağrur robert redfordlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
valla sevgili Malbman sizin resimler bizim fiyakayı bozar ![]() yolum izmire düşerse kesinlikle sizinle tanışmak isterim, şu topraksız hadisesini hala çözemedim gözümle görmem lazım. onuda yaparsam birgün uzaya yerleşmeyi düşünüyorum. uzay boşlugunda su teresi yetiştireceğim ve misyonumu tamamlamış olacagım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kuzen38, gelecek olursanız mutlaka beklerim. Uzay boşluğunda topraksız tarımda su teresi yetiştirme projeleri de yaparız ![]() ![]() Ama misyon öyle kolay kolay tamamlanmaz. Ondan sonra da başka bir misyon buluruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yan Yana diktiğim 3 adet redrobinimin meyvelerinin kızarmasını bekliyorum. Red robinlerim 80. günlerini doldurdular. Son fotoğraftaki red robini ayrı saksıya diktim.Yetiştirme ortamı olarak torf kullanıyorum.Yani katı ortam kültürü ( Topraksız tarım ).Haftada bir gün özel olarak hazırladığım besin solüsyonundan veriyorum.İlk hasadı topraksız yöntemle yetiştirdiğim red robin bitkisinden yapacağımı tahmin ediyorum.zaten 4. fotoğprafta beni doğruluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Ben de red robinci oldum. Pet bardaklara ektiğim tohumlar büyüdü hatta bardağın altından köklerini bile görebiliyorum. Onları şaşırtma zamanım geldi mi? Nasıl şaşırtayım,şaşırttıktan sonra ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bunlarda benim R.R lerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Yeni Üye
|
Büyümeyen RR'lerim :(
Sevgili arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce çimlendirdiğim RRlerim ancak 2cm boyuna ulaştı, büyümele hızları çok yavaş, bu büüyme hızı normal midir yoksa bir yerlerde hata mı yapıyorum? Deneyimi olanlar lütfen yardımcı olabilirse çok memnun kalacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu
|
Bu güneşi iyi alıyor mu? ve sulamayı nasıl yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malbman, 2. nesil Sırık Red Robin nihayet çiçek açtı. Ama fide ne boy pos olarak, ne duruş ve yapraklar arası mesafe olarak diğer Red Robinlere benzemiyor. Çiçeklerde biraz minik açtı, bakalım meyve tutacaklar mı? Akan su ve diğer 3 fide tembellik ediyor. Akan suda olanın boyu daha kısa oldu. Red Robin' e daha çok benziyor. Zannederim Torftakileri Sn. Bahtiyar02' nin dediği gibi sularken hata yaptım. Toprakları sürekli nemliydi çünki. Bir haftadır sulamıyorum. Ama akan sudakinin kökleri devamlı suda, yaman bir çelişki değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Yeni Üye
|
cam kenaırnda kapalı balkonda , direk güneş aldığı zaman kısıtlı ama gün boyu ışık alıyor, hemen her gün gibi de suluyorum, toğrağını hep nemli bıraktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Bu R.Robin aslı astarı nedir yahu,anlamadım. Sırık cinsi diyen var,oturak cinsi diyen var,Minik domates diyen var,normal diyen,ince kabuklu kalın kabuklu. Allah aşkına aslı astarı ne ki bunun.Bi deyiverin gari ![]() N eolduğunu bilelim,ona göre saksı ve yer ayarlıycam. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|