sevgili sulty bendeki bazı fidanları torfa ektim bazılarınıda humuslu ve torf karışımlı toprağa ektim.toprak karışımlılar diğerlerine göre daha hızlı büyüğüyor.birde bunların bir kısmını seramda bir kısmınıda açık öğlen güneşi alan balkona koydum.seradakiler yine toprak karışımlılar daha hızlı büyüdü.ayrıca seramda akvaryumun oluşturduğu doğal nem ve kendim hazırladığım organik gübreden haftada bir bir çay bardağı oranında veriyorum.Adıyaman sıcakları başladı.haliyle topraktaki su daha kısa sürede uçuyor.sadece red robinlerde değil tüm bitkilerde geçerli bence aşırı sulama bitkinin boyunun uzamasına verimin ise çok az oranda olmasını sağlıyor.birde çok az güneş görmeleride çok büyük bir etkendir.sizin red robiler ne ortamda bilemiyorum.umarım yazdıklarım yardımcı olabilir.saygılar.
sevgili polatuz toprakta perlit olması evet havalanmasını sağlar ancak su kaybını önler.bu durumda da bitki yine fazla su kaybı olmayacak ve sürekli nemli kalacağı için boyunun uzamasını sağlıyacaktır. şayet imkanınız varsa ve havalar ısındığına göre direkt güneşli ortama değilde kölgeli bir yere alırsanız bitki daha canlı olacaktır.gölgeli yere almanızın sebebi fideleriniz daha taze güneş ışıkları yakabilir.saygılar
|