![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() elleme istersen bırak dağınık kalsın ![]() 1 ay boyunca neredeyse hiç büyümeyen fidelerim son 1 haftadır roketleme düğmesine bastılar.Gece gündüz sıcaklığı birbirine yakın olmaya başladığında tüm fideler büyümeye başlıyor.Takmayın kafanıza.Önemli olan benim fotoğraflarınızda gördüğüm yapraklardaki canlılık.Yapraklar canlı olduğu sürece bitki gelişimi güzeldir.Bir müddet sonra kökü bırakıp yukarı doğru büyüme başlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sizi biraz tembel gördüm ![]() ![]() Şaka bir yana kendi fidemden örnek vereyim. Minik viyollerde çimlendirdim, 2 gerçek yaprak açınca kağıt bardağa aktardım. Sonra da 30 cm genişliğinde saksıya aldım. Bu son işlem. Yani RR kadar zahmetsiz domat bulmuşsunuz, sitem ediyorsunuz. ![]() O saksının 2/3 ü kadar saksıda sağlıkla yetişir, bir daha büyütmeseniz de olur korkmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Sn Manta, bana göre bitki gövdesi ve yaprakları domates için (RR de tecrübem yok, maceram yeni başlıyor) sağlıklı görünüyor. Ama 2 ayda daha fazla gelişmeliydi. Toprağın sürekli nemli olmasından ve toprağında bol olmasında kaynaklı köke yoğunlaşmış olma fikrine katılıyorum. Şaşırtma esnasında yeni yerine adapte olmakta da vakit geçirmiş olabilir, **** belki fazla ilgiden şımarmış olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Merhaba Arkadaşlar, Belki hatırlayanlar olur epey süre önce ben de Red Robin macerasına katılmıştım.Fakat başarısızlıkla sona eren 3-5 deneme epey moralimi bozmuştu. Şu an için bir aksilik olmazsa sanırım başardım.İşte 4,5 aylık red robinimin ilk fotoları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın C.Mustafa; azmin elinden hiç bir şey kurtulamıyor. Tebrikler. Red Robininiz son derce sağlıklı gelişmiş bu defa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Alıntı:
Hatta boyu çok kısa olmasına rağmen sanki tepesinde ufak çiçekler görür gibi oldum.Bir kaç güne netleşir herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
İyi akşamlar, Ocak ayında diktiğim RR lerim şu an yaklaşık 30 cm boyundalar. Bol miktarda çiçek takip etmeme rağmen bu çiçeklerden sadece 2 tanesi domatese dönüştü, ne yazık ki onların da gelişimi çok yavaş. Diğer çiçekler ise kuruyup dökülüyor. Hevesim kursağımda kaldı. Bitkilerimi öğlenden itibaren güneş alan iç mekanda büyütüyorum. Çoğu gündüz ise dışarı çıkartıyorum. Yarın akşam resimlerini ekleyeceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() 3.6 EC ile besledim, haliyle sürekli baskı altında büyüdü, simdi normale döndürdüm ama, artık iyice cüceleştiğinden büyümesi durdu, yapraklarıda, meyveside diğer kardeşlerinkinden çok daha küçük. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
Yaşasııııın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,4-5 ay gibi süreler domates gibi bir bitki için,hele bahsedilen R.Robin yani az ışık,az su gibi ortamlarda büyüyebilen bir bitki için çok değil mi??hele ki bu kadar ilgilenen sahipleri varsa?? Örneğin patlıcan bitkisi benim bildiğim çok nazlıdır.Bana söylenen,yer beğenir,havadar yer ister vs. gibi. Ama domates öyle değil,ne tür olursa olsun,heryerde kök atabilir,suyu gördümü hemen boy verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Red Robinlerin büyümesini beklerken "Ney" dersleri almaya başlasam diyorum. ![]() Ne kadar sabırlı bir bekleyiş olması gerektiğini ancak böyle anlayabilirim sanırım. ![]() Sanki elimizin altında büyüttüğümüz çocuğumuz gibiler, hiç büyümüyorlar gibi, benim 13 Mart'da diktiğim Red Robinlerin durumu böyle, işin garibi solmuyorlar da ne yapacağımı şaşırdım yani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu durum bence çok ilginç, 7-8 çeşit domates yetiştiriyorum şu an. Hemen hepsini aynı dönem çimlendirdim. Pembeler bahçede boy atmaya başladı. Çeri çeşitleri de balkonda. Bunlardan en hızlı büyüyeni RR'ler. Diğerleri daha 4-5 yaprakken RR'ler meyve bağladı bile. Acaba aradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Sn. Koyu yeşil, 1,5 ay kadar önce RR'lerin üzerini kırmızı örümcek sardı. Ben de Bauhaus'dan Nilfia diye ilaç aldım 4-5 gün üst üste bu ilacı kullandım. Sonra 10 gün kadar bekledim bu kez 3 gün aynı şeyi tekrarladım. Bu sırada RR'lerin gelişimi sanki biraz durdu ama kırmızı örümcekler kalmadı gibi.(Gerçi gözlerim hipermetrop ama ![]() Şimdi ise böyle boy olarak aynı ama sanki minicik bir yaprak gözüküyor. Acaba nilfia etkisini gösterdi ama bu arada RR'lere başka birşey yapmalı mıydım? Bilmiyorum. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anlaşıldı, kaza geçirmiş sizin RR. Geçmiş olsun. Biraz destek besin kullanp güçlendirebilirsiniz belki. Ben yanmış çiftlik gübresi koymuştum toprağına. Haftada bir yumurta kabuklarını beklettiğim suyla **** yumurta haşladığım suluyorum. Birde ayda 2 bionem uyguluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, fena sayılmam ![]() Her gün 1-2 çiçeğin daha domatçığa dönüştüğünü görmek çok keyifli. Dün saydım domatçık sayısı tek fidanda 11 olmuş. Düzenleyen Koyu yeşil : 18-05-2009 saat 10:43 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Arkadaşlar;Ne yapacağımı,ne yetiştireceğimi şaşırdım(sanki 10 dekar yerim varda,bizimkisi züğürt tesellisi),ben aklımı kaçırmadan bu siteden ayrılsam.Ne dersiniz? Vakit geçmeden kim bana dağarcığında sakladığı red robin domates tohumundan,fazla değil 3 tane gönderir? Ümit fakirin ekmeği imiş.Hiç bitmiyeceğine göre.Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat bende 2 adet filiz var yan yana idare eder sanırım. Salatalıklarda saksı içinde. Sağolun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Domatesseverler, Neymişsiniz kardeşim siz! Tam 36 sayfa okudum bu akşam. Hepinizin çabalarına hayran kaldım, yetiştirdiklerinize imrendim. (Biraz da kıskandım ![]() Benim soyu sopu belli olmayan, üzeri mini mini domates dolu iki tane cherry fidem var. Balkonun diğer sakinleri duymasın ama, bu aralar favorim domateslerim. Birde yemek için aldığım cherry domateserinin çekirdekleri ile ya tutarsa deyip çimlendirdiğim (yanlış metodla) küçük bir saksı dolusu fide aday adaylarım var. Çekirdekleri dip dibe gömmüşüm, hepsi aynı yerden fışkırdı. Büyütebilirsem onlara sınıf atlatıp, fide haline getirmeyi diliyorum. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı ''değildir'' deyip ![]() Hepinize bol domatesler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
hayır, İçeride olsaydı verir miydi bilmiyorum ama bütün kışı dışarıda ölmeden geçirdiği için yaşadığına şükrediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
benim red robinlerim
merhaba dostlar benim red robinlerim.gübre olarak bir bidonda yanmış küçük baş hayvan gübresi ve bitkilerimden aldığım ölü yaprakları bidona koyup üstüne su dolduruyorum.yaklaşık 1-2 hafta sonunda oluşan gübrenin sadece suyunu bir su bardağı kadar veriyorum. bu uygulamayı ayda bir tüm bitkilerime uyguluyorum.gayet güzel gelişimleri oluyor. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|