![]() |
|
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Teşekkürler envor bundan sonra spreylemi normal sulama şekliylemi sulamalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Abartmadan normal sulayın ![]() Ben bunların herbirine, günde bir fincan kadar su veriyorum ![]() Düzenleyen envor : 11-01-2009 saat 18:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
yeni çıkmış RR ler için günde bir kahve fincanı su bence çok çürütmeyin sonra |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
tohumdan dikipte saksıda yetiştiren varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=411 Resimdeki fideler ilk çiçeğin tomurcuklarını yaptı, çiçek açmadan ikinci tomurcukları çıkartıyor. zannediyorum çok verimli bir çeşit. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar Sayın Envor; Benimde Karınca70'ten aldığım RR'ler bugün yarın gelecek inşallah, ben de bir heves onları toprakla buluşturacağım günleri bekliyorum. Ancak bahsettiğiniz besin eriyiği hakkında bilgim yok. Adını ve nereden bulabileceğimi yazar mısınız acaba ? Bir de nasıl kullanılacağını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Sayın Aaylin; Topraksız tarım başlığı altındaki konulara bakarsanız besin eriyiği hakkında geniş açıklama bulabilirsiniz. Alışveriş başlığı altında besin eriyiği temin etmeniz mümkün. Kolay gelsin. Düzenleyen envor : 15-01-2009 saat 22:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nevsune, gözünüz aydın. Onlar geleceğin mis kokulu RR domatesleri. Annemin ilk çıkan iki tanesi kızarmaya başladı. Bu gün gidebilirsem fotoğraflarını çekeceğim. Akşama eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili malbman ben de sizin onayınızı bekliyordum ![]() Buradan şu sonuç çıkıyor: eğer kış aylarında domates yemek istiyorsak en uygun ekim zamanı, Eylül ayı ya da en geç malbman'ınki gibi Ekim ayı başları. Havalar ılık olduğu için hem çimlenme ve hem de fidelerin büyümesi daha sağlıklı olacak. Gelişim konusunda kış mevsimi (güneşsizlik, ışıksızlık vs) gözönüne alındığında, ne kadar erken verimli bir bitki olsa da daha sonraya kalındığında geç oluyor. Çiçekler biraz geliştiğinde yine fotoğraflarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune beni mahçup ediyorsunuz. üstatlık değil de biraz erkencilik diyelim. RR' lerinizi bundan sonra 18 dereceden daha düşük sıcaklıklara maruz bırakmayın ki çiçek dölenip meyve tutsun. Daha düşük sıcaklıklarda meyve tutmuyor. Annemin RR' lerin geçen pazar günkü durumu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Devam. En son fotoğrafın sağ alt kısmında görülen tomurcuk saplarının, tomurcuklar yanmış gibi bir hal alıp döküldükten sonraki görüntüsü. Bitkinin başka yerlerindeki onlarca tomurcuk da aynı şekilde yanıp döküldü. Ben bu bitki ile bir bitkiden en çok domates alma yarışmasını kesin kazanırım diyordum, ama görünen o ki bundan sonra yeni tomurcuklar vermzse yalnızca "Bir bitkiden beş tane domates alma yarışımasını" kazanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Ah ben yerim o domatesleri ![]() Sizin fideler bayağı boylu boslu. Aramızda 1 ay gibi bir zaman var. Benimkilerin uzaması bir süredir durmuştu. Neden diye düşünüyordum, tomurcuklara veriyormuş demek. Bundan sonra da uzamazlarsa bir aksilik var diye düşüneceğim. O kadarcık boyla domates falan yetiştiremezler yoksa. (Amma karamsarım ben de) Yok eğer domatesler oluşursa, denizakvaryumu'nun Şubat sonu kehaneti gerçekleşmiş olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune bu cinsin boyu en çok 30 cm. oluyormuş zaten. Yani öyle "yar fidan boylu" gibi bir şey beklemeyin ![]() Bence karamsarlığa kaptırmayın kendinizi. Pekala o boyla da domates yetiştirebilirler bence. Afiyet olsun demişsiniz ama sanırım bu domatesleri tohumluk olarak ayıracağım. Beş taneden sonrasını yeriz artık; tabii beş taneden başka domatesim olursa ![]() Artık sizin domateslerin fotoğraflarını bekleyeceğiz merakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Benim de tohumlarım geldi. Heyecandan dayanamadım hemen 4 tohumu diktim, üstlerini streçledim. Ayrıca 4 tane de oda sıcaklığındaki suya koydum, onları da yarın ekeceğim. Bu sayfalar çok faydalı ve buraya bakarak büyüteceğim için daha kolay olacak düşüncesiyim. Katkısı olan bütün arkadaşların ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklar neden yanmış gibi bir hal alıp döküldü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
sayın malban annenizin RR si 30 santimden uzun sanki ben 12 kasımda tohumlarını diktiğim RRler 10 santim ancak oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Merak edip anneme telefon ettim ve RR' in boyunu ölçmesini istedim. İnanmayacaksınız ama 42 cm. çıktı. Bizimki RR' lerin sırık cinsi galiba ![]() Şaka bir yana, bu domatesle ilgili olarak incelediğim tüm kaynaklar, boyunun yalnızca bir ayak (30.48 cm) olacağını yazıyor. Bu büyümenin nedenini anlamış değilim. Irk özelliklerine aykırı bir durum gibi görünüyor. Ya da tohumlar satıcının dediği gibi safkan tohum değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn malbman, incelemiş olduğunuz kaynaklar belki de optimum şartlar dahilindeki özelliklerini belirtmişlerdir. Mevsimsel farklılık ve iç mekandaki üretimlerde sapmalar olabilir diye düşünüyorum. Esas sizden dört gözle beklediğim bir haber var. Nasip olur da RR ler kızarıp yediğinizde, lezzet ve özellikle dış kabuk inceliği husundaki aktaracağınız bilgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|