agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni178Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2008, 11:15   #211
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayax Mesajı Göster
sayın malbman
Ben bu domateslerin 55 gün de verime geçiçeğini pek zannetmiyorum daha uzun sürecek sanırım.
Ben 8 Kasımda ekmiştim. Zaten 40 günü geçti hala küçücükler. 15-20 günde meyve vermesi mucize olurdu herhalde.

Bence yazın ekilen red robinler 55-60 günde meyve vermeye başlarlar.

adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 21:12   #212
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemre_77 Mesajı Göster
Şimdi yapmam gereken sey nedir. Ayırmak için biraz daha beklemeli miyim ?
Bence ayırın, beklemeyin. Eğer daha büyürlerse kap küçük olduğundan kökler birbirine karışacak ve ayırırken zorlanacaksınız. Yalnız çok zayıf olduklarından dikkat edin.
Kolay gelsin.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 08:58   #213
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Benim Robin sizlere ömür Bu nedenle yarışmaya katılamıyorum. Ama anneme verdiğim ve toprakta yetiştirdiği Robin' in maşallahı var. Dört tane miniği büyütmeye çalışıyor. Her ne kadar yarışmaya katılmayacak olsam da, sizlerle paylaşmak istedim. Sevgili envor' un dediği gibi, annelerimiz bizi bile büyüttükten sonra, bir Robin' e mi bakamayacaktı yani

Eklenen Resimler

Maviş ve eurosat55 beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 09:11   #214
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Bunlar da diğer salkımlar. Umarım hepsi gelişir. Eğer umduğum gibi olursa, annemin Robin' i, sevgili denizakvaryumu' nun Red Robin' i tanıttığı http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=Red+Robin linkinde yayınladığı resimdekine benzer bir hal alacak.

Eklenen Resimler

Maviş beğendi.
Eski 16-12-2008, 09:23   #215
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Benim Robin sizlere ömür
Yazık olmuş, üzüldüm. Neyse annenizinki çok iyi gelişmiş, kutlamaları haketmiş

Peki, sizinkilere ne oldu acaba? Gözlemlerinizi yazarsanız aynı hataları tekrarlamayız.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 09:38   #216
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2008
Sevgili malbman tohumları siz çimlendirdiniz diye hatırlıyorum...O yüzden neden katılmıyorsunuz ki...Annenize gide gele onun kadar katkınız olmuştur bakımına...Şaka bir yana annenizin ellerine sağlık..Kem gözlerden sakınsın...

Gurtunca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 09:57   #217
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Şimdiden en hızlı kategorisinde 1. kimin olacağı belli oldu

Gelecek sene yarışmanın başlangıç tarihi açıklanıp herkes aynı tarihte tohumu toprakla buluşturacak ona göre

Red robin bilindiği üzere salkım şeklinde domates vermekte, bir salkımda en az 4 domatesten başlayıp, 12-14 domatese kadar çıkmakta.

Benim en çok merak ettiğim husus işte bu... acaba bir salkımda en çok domatesi kim yetiştirecek?

Tabi bir de bir fidede en fazla domatesi kimin yetiştireceği yani bir salkımda domates sayısı az olabilir ama fide üzerinde çok sayıda domates olabilir bu husus da önemli.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 10:13   #218
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster

Peki, sizinkilere ne oldu acaba? Gözlemlerinizi yazarsanız aynı hataları tekrarlamayız.
Büyük bir ihtimalle Sn.malbman yarışma heyecanı ile yüksek EC verdi ve domatesleri yaktı

Ama annesindeki domateslerin çok sağlıklı görünüşü üstelik domateslerin olması red robin için söylenenleri haklı çıkardı...

Yani artık isteyen domatesin o muhteşem kokusundan kışın da mahrum kalmayacak ve pencere önünde çok rahatlıkla domates yetiştirebilecek.

Eski 16-12-2008, 10:24   #219
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster

Sayın nevsune, Robinimin ölme nedeni tamamen benden kaynaklanan kişisel bir hata. Aslında tam olarak öldü de denemez ama sanırım beyin ölümü gerçekleşmek üzere. Bizim içişleri bakanı bir gün mutfakta yer kalmadığından şikayet edince, ben de alınganlık yapıp Robinimi bodruma koydum. Tabii orada güneş yok, hava yok, ne yapacaktı zavallı. Kendinden geçti. Dün yeniden alıp gün ışığına çıkardım ama yeniden eski haline gelir mi bilmem. Çünkü durumu hiç iyi değil.

Eski 16-12-2008, 10:28   #220
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gurtunca Mesajı Göster
Sevgili malbman tohumları siz çimlendirdiniz diye hatırlıyorum...O yüzden neden katılmıyorsunuz ki...Annenize gide gele onun kadar katkınız olmuştur bakımına...Şaka bir yana annenizin ellerine sağlık..Kem gözlerden sakınsın...
Sevgili Gürtunca annem iyi dilekleriniz için teşekkürlerini iletiyor. Ben zaten kendi domatesimle de katılmayı pek düşünmüyordum. Çünkü ben Eylül ayında başlamıştım ve siz daha tohum bulma derdindeyen benim bitkim neredeyse çiçek açmak üzereydi. Bu nedenle size haksızlık olurdu. Ama sevgili denizakvaryumu' nun da dediği gibi, gelecek yıl (ya da yazın yeni bir yarışma yapabilirsek) hepimiz aynı şartlarda başlarız. Böylesi daha keyifli olur.

Eski 16-12-2008, 10:35   #221
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Şimdiden en hızlı kategorisinde 1. kimin olacağı belli oldu
Sevgili denizakvaryumu; annem Robin' i yarışmaya sokmanın size haksızlık olacağı konusunda benimle aynı fikirde. Bu nedenle 1. sizler arasından çıkacak. Annem yalnızca yarışmanın onur konuğu olarak kalsın bence

Alıntı:
Red robin bilindiği üzere salkım şeklinde domates vermekte, bir salkımda en az 4 domatesten başlayıp, 12-14 domatese kadar çıkmakta.

Benim en çok merak ettiğim husus işte bu... acaba bir salkımda en çok domatesi kim yetiştirecek?
Resmini çekmeyi unuttuğum bir salkımda dokuz tane çiçek saydım. Ama sanki alt kısımlarında daha bir kaç tane küçücük tomurcuk var gibiydi. Eğer dediğiniz gibiyse, 12-14 tane domates konusu da doğrulanabilir.

Bu arada bir konuyu da belirtmek isterim. Annem her ne kadar toprakta yetiştirse de, sulama suyu olarak benim hazırladığım topraksız tarım besinini kullanıyor. Aslında bir saksı da yalnızca toprak ve suyla denemek istiyordum ama sanırım bir başka zamana kaldı. Şimdilik evde yalnızca kendimi barındırmayı başarmam gerekiyor

Eski 16-12-2008, 10:52   #222
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sevgili denizakvaryumu; annem Robin' i yarışmaya sokmanın size haksızlık olacağı konusunda benimle aynı fikirde. Bu nedenle 1. sizler arasından çıkacak. Annem yalnızca yarışmanın onur konuğu olarak kalsın bence
En hızlı konusunda hem fikiriz ama bir salkımda en fazla domates ve bir fidede en fazla domates yarışmasına katılmanız gerek diye düşünüyorum.

Bu güzellikteki domatesi bence yarışmadan mahrum etmeyin derim.

Eski 16-12-2008, 11:01   #223
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Gerçekten maşallahı var Sn.Malbman.Bizimkiler de böyle olur mu acep?Yarışmaya katılmanızdan mutlluk duyarım.

Şaşırtma yaptığım fidem gerçekten şaşırdı sanırım çünkü gelişimi zayıfladı.

Henüz küçük plastik bardaklarda tuttuğum diğer ikisi üçüz olmalarına rağmen onu geçti )

Bir de sorum olacak.Yarışma linki bende çalışmıyor sanırım

C.Mustafa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 11:37   #224
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Bayramda 9 gün 3 alternatif şekilde bıraktığım fidelerden, üstü delikli pet şişelerle örtülü olanlar 5. yapraklarını çıkartmış ve boydan diğerlerine açık fark yapmış. Üstü açık olanlar da 5. yapraklarını çıkartmışlar ama bunların boyları daha kısa. Kapalı balkonda üstü örtülü olansa, sıcaklığın evdekinden daha düşük olması nedeniyle hiç gelişememiş.

Şimdi iki gruptaki fidelerin hangileri daha iyi gelişecek ona bakacağım.

Name:  red1.14.12.2008red1red1.14.12.2008.jpg
Views: 1299
Size:  69.1 KB
1. grup

Name:  red2.14.12.2008red2red2.14.12.2008.jpg
Views: 1280
Size:  69.6 KB
2. grup

Eski 16-12-2008, 11:42   #225
Ağaç Dostu

Hımm çok güzel gelişmişler, benimkiler daha 2 yaprakta.

Demek ki sera etkisi işe yarıyor.

Eski 16-12-2008, 11:51   #226
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Alıntı:
Bu arada bir konuyu da belirtmek isterim. Annem her ne kadar toprakta yetiştirse de, sulama suyu olarak benim hazırladığım topraksız tarım besinini kullanıyor. Aslında bir saksı da yalnızca toprak ve suyla denemek istiyordum ama sanırım bir başka zamana kaldı. Şimdilik evde yalnızca kendimi barındırmayı başarmam gerekiyor
Doping kullanılıyor ))..Azmanlığın ve keyifin nedeni acaba bu mu ? diye düşünmeden edemiyorum..Benim ilk etap olarak 8 Kasım da ektiklerim ( ki yaklaşık 10 günlükken toprağa şaşırtılmıştı ) şimdilik hint fakiri gibi duruyor..Birkaç gündür bizim içişleri bakanının yer darlığı şikayetleri üzerine ofisime getirdim..Tam pencere kenarında gün boyu güneş görüyorlar,keyiflenmeye başladılar..Bir de önerilen ölçüde genel amaçlı sıvı gübre ekledim..Güneş ve gübreyi alınca neşeleri cidden artıyor...
İkinci etap ekimleri ise 26 Kasımda genişce bir sadece torflu yoğurt kabına Tumbling Tom Red ve Tumbling Tom Yellow la birlikte yaptım,iki üçgün önce de aynı tip gübre ile torf takviyesi...Şu anda tüm filizlerin durumu neredeyse bir öncekilere yetişecek..Kıssadan hisse erken şaşırtma yapmamak ve 15 günden sonra torftaysa gübre desteğini esirgememek...

Alıntı:
En hızlı konusunda hem fikiriz ama bir salkımda en fazla domates ve bir fidede en fazla domates yarışmasına katılmanız gerek diye düşünüyorum.

Bu güzellikteki domatesi bence yarışmadan mahrum etmeyin derim.
Bence de...Sonuçta maksat eğlence olsun..Ancak gerçekten randomize edip herkesin aynı batın tohumla aynı zamanda aynı şartlarda ekim yaptığı bir yarışmanın bilimsel değeri bile olacağı kanısındayım...

Eklenen Resimler

Düzenleyen Gurtunca : 16-12-2008 saat 16:36 Neden: Fotoğraf eklentisi
Eski 16-12-2008, 12:01   #227
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Hımm çok güzel gelişmişler, benimkiler daha 2 yaprakta.

Demek ki sera etkisi işe yarıyor.
Şimdi kendinize haksızlık etmeyin. Benimkiler 7 Kasım'da ekilmişlerdi. Sizinkiler daha sonradır mutlaka.

Yalnız ben de sera etkisinden hoşnut kaldım. Çünkü tohumlar geç çıktı ama bulundukları oda bol güneş aldığı için ilk zamanlarında kaloriferi yakmamıştım. Sera etkisi en güçsüz oldukları bir dönemde fideleri soğuktan korudu, sonra da kaloriferlerin yanmasıyla birlikte gelişimleri de hızlandı.

Eski 16-12-2008, 12:34   #228
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
benimkileri bayramın birinci günü ektim, şu an serçe parmagım kadar oldular. Ama pek bi güçsüz duruyolar.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 12:51   #229
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuzen38 Mesajı Göster
benimkileri bayramın birinci günü ektim, şu an serçe parmagım kadar oldular. Ama pek bi güçsüz duruyolar.
Eğer yanlış algılamadıysam 9 günde bayağı bir büyümüşler o zaman.Tebrik ederim.Benim 7 günde tohumların kafaları ancak çıkmıştı.

C.Mustafa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 13:47   #230
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Alıntı:
Yaklaşık 8 gün...4-5 gün gibi ancak kafaları çıkıyor.Üzerine 4 gün daha..Hızlı gibi geldi..Uzun ve güçsüzse acaba yetersiz ışık mı söz konusu ?

Eski 16-12-2008, 14:13   #231
Ağaç Dostu

Name:  zzzzzzzzzzzzzzzzzvb456.jpg
Views: 1418
Size:  51.5 KB

İşte güzel bir red robin

Maviş beğendi.
Eski 16-12-2008, 15:22   #232
Ağaç Dostu

adnankaraer's Avatar

Giriş Tarihi: 05-09-2008
Alıntı:
Ramazan bayramının birinci günü mü?

adnankaraer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 18:16   #233
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Benim Red Robinler de maşallah daha 23 gnde kocaman oldular, ama ilk çıkan çelenk yapraklar sararıp döküldüler. Bir problem mi var acaba

derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2008, 18:40   #234
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi C.Mustafa Mesajı Göster
Gerçekten maşallahı var Sn.Malbman.Bizimkiler de böyle olur mu acep?Yarışmaya katılmanızdan mutlluk duyarım.

Şaşırtma yaptığım fidem gerçekten şaşırdı sanırım çünkü gelişimi zayıfladı.

Henüz küçük plastik bardaklarda tuttuğum diğer ikisi üçüz olmalarına rağmen onu geçti )

Bir de sorum olacak.Yarışma linki bende çalışmıyor sanırım
Sevgili C.Mustafa, sizin Robinlerin de aynı olacağına, hatta geçeceğine eminim. Ama plastik bardaklardan ayırın onları. Daha büyük (6-7 litrelik) yerlere dikin.

Bu arada; evet yarışma linkine ben de erişemiyorum.

Eski 16-12-2008, 18:40   #235
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derya Derya Mesajı Göster
Benim Red Robinler de maşallah daha 23 gnde kocaman oldular, ama ilk çıkan çelenk yapraklar sararıp döküldüler. Bir problem mi var acaba
Çelenk derken kotiledon yaprakları mı kastediyorsunuz sayın derya derya?

Eski 18-12-2008, 03:18   #236
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
evet arkadaslar Ramazanın birinci günü ektim. banyoda tuttum saksıları belki nemli ortam yardımcı olmuştur. bu arada daha komigi pepino tohumu ektim, 20 derecenin üstünde 15-20 günde çıkar diyordu. 6 günde hepsi çıktı

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 18:40   #237
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-10-2008
Alıntı:
Çelenk derken kotiledon yaprakları mı kastediyorsunuz sayın derya derya?
Evet, kotiledon yapraklarını kastediyorum, ismi aklıma gelmemişti...

Düzenleyen derya Derya : 18-12-2008 saat 18:42 Neden: harf hatası
derya Derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 00:33   #238
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derya Derya Mesajı Göster
Evet, kotiledon yapraklarını kastediyorum, ismi aklıma gelmemişti...
Kotiledonların sararıp dökülmesinde hiç bir sorun yok. Onlar görevlerini tamamlayıp aradan çekildiler. Zira bitki ilk gelişme döneminde (bildiğim kadarıyla) neredeyse tüm besinini bu kotiledon yapraklardan alıyor. Bu nedenle bu yapraklar (işleri bitince) bir süre sonra dökülüyor. Yanlış aktardığım bir şeyler varsa, üstadlarımız uyarırsa sevinirim.

Eski 21-12-2008, 20:54   #239
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
red robin

Benim red robinlerim iki santim boyunda onbir kasımda dikmiştim 40 gün oldu. kalürferin önündeki camda öğleye kadarda güneş görüyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Gülbeşeker : 21-12-2008 saat 21:19 Neden: resim ekleme
Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2008, 21:25   #240
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Bunların toprağı kurumuş gibi, dışına da ışık engelleyici kamuflaj yapacaksınız, benim anladığım.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025