![]() |
|
![]() |
#211 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Alıntı:
Bence yazın ekilen red robinler 55-60 günde meyve vermeye başlarlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Benim Robin sizlere ömür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da diğer salkımlar. Umarım hepsi gelişir. Eğer umduğum gibi olursa, annemin Robin' i, sevgili denizakvaryumu' nun Red Robin' i tanıttığı http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=Red+Robin linkinde yayınladığı resimdekine benzer bir hal alacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Yazık olmuş, üzüldüm. Neyse annenizinki çok iyi gelişmiş, kutlamaları haketmiş ![]() Peki, sizinkilere ne oldu acaba? Gözlemlerinizi yazarsanız aynı hataları tekrarlamayız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Sevgili malbman tohumları siz çimlendirdiniz diye hatırlıyorum...O yüzden neden katılmıyorsunuz ki...Annenize gide gele onun kadar katkınız olmuştur bakımına...Şaka bir yana annenizin ellerine sağlık..Kem gözlerden sakınsın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Şimdiden en hızlı kategorisinde 1. kimin olacağı belli oldu ![]() Gelecek sene yarışmanın başlangıç tarihi açıklanıp herkes aynı tarihte tohumu toprakla buluşturacak ona göre ![]() Red robin bilindiği üzere salkım şeklinde domates vermekte, bir salkımda en az 4 domatesten başlayıp, 12-14 domatese kadar çıkmakta. Benim en çok merak ettiğim husus işte bu... acaba bir salkımda en çok domatesi kim yetiştirecek? Tabi bir de bir fidede en fazla domatesi kimin yetiştireceği yani bir salkımda domates sayısı az olabilir ama fide üzerinde çok sayıda domates olabilir bu husus da önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama annesindeki domateslerin çok sağlıklı görünüşü üstelik domateslerin olması red robin için söylenenleri haklı çıkardı... Yani artık isteyen domatesin o muhteşem kokusundan kışın da mahrum kalmayacak ve pencere önünde çok rahatlıkla domates yetiştirebilecek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gürtunca annem iyi dilekleriniz için teşekkürlerini iletiyor. Ben zaten kendi domatesimle de katılmayı pek düşünmüyordum. Çünkü ben Eylül ayında başlamıştım ve siz daha tohum bulma derdindeyen benim bitkim neredeyse çiçek açmak üzereydi. Bu nedenle size haksızlık olurdu. Ama sevgili denizakvaryumu' nun da dediği gibi, gelecek yıl (ya da yazın yeni bir yarışma yapabilirsek) hepimiz aynı şartlarda başlarız. Böylesi daha keyifli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Bu arada bir konuyu da belirtmek isterim. Annem her ne kadar toprakta yetiştirse de, sulama suyu olarak benim hazırladığım topraksız tarım besinini kullanıyor. Aslında bir saksı da yalnızca toprak ve suyla denemek istiyordum ama sanırım bir başka zamana kaldı. Şimdilik evde yalnızca kendimi barındırmayı başarmam gerekiyor ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu güzellikteki domatesi bence yarışmadan mahrum etmeyin derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Gerçekten maşallahı var Sn.Malbman.Bizimkiler de böyle olur mu acep?Yarışmaya katılmanızdan mutlluk duyarım. Şaşırtma yaptığım fidem gerçekten şaşırdı sanırım çünkü gelişimi zayıfladı. Henüz küçük plastik bardaklarda tuttuğum diğer ikisi üçüz olmalarına rağmen onu geçti ![]() Bir de sorum olacak.Yarışma linki bende çalışmıyor sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Bayramda 9 gün 3 alternatif şekilde bıraktığım fidelerden, üstü delikli pet şişelerle örtülü olanlar 5. yapraklarını çıkartmış ve boydan diğerlerine açık fark yapmış. Üstü açık olanlar da 5. yapraklarını çıkartmışlar ama bunların boyları daha kısa. Kapalı balkonda üstü örtülü olansa, sıcaklığın evdekinden daha düşük olması nedeniyle hiç gelişememiş. Şimdi iki gruptaki fidelerin hangileri daha iyi gelişecek ona bakacağım. ![]() 1. grup ![]() 2. grup |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İkinci etap ekimleri ise 26 Kasımda genişce bir sadece torflu yoğurt kabına Tumbling Tom Red ve Tumbling Tom Yellow la birlikte yaptım,iki üçgün önce de aynı tip gübre ile torf takviyesi...Şu anda tüm filizlerin durumu neredeyse bir öncekilere yetişecek..Kıssadan hisse erken şaşırtma yapmamak ve 15 günden sonra torftaysa gübre desteğini esirgememek... Bence de...Sonuçta maksat eğlence olsun..Ancak gerçekten randomize edip herkesin aynı batın tohumla aynı zamanda aynı şartlarda ekim yaptığı bir yarışmanın bilimsel değeri bile olacağı kanısındayım... Düzenleyen Gurtunca : 16-12-2008 saat 16:36 Neden: Fotoğraf eklentisi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız ben de sera etkisinden hoşnut kaldım. Çünkü tohumlar geç çıktı ama bulundukları oda bol güneş aldığı için ilk zamanlarında kaloriferi yakmamıştım. Sera etkisi en güçsüz oldukları bir dönemde fideleri soğuktan korudu, sonra da kaloriferlerin yanmasıyla birlikte gelişimleri de hızlandı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
benimkileri bayramın birinci günü ektim, şu an serçe parmagım kadar oldular. Ama pek bi güçsüz duruyolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 8 gün...4-5 gün gibi ancak kafaları çıkıyor.Üzerine 4 gün daha..Hızlı gibi geldi..Uzun ve güçsüzse acaba yetersiz ışık mı söz konusu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Ramazan bayramının birinci günü mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Benim Red Robinler de maşallah daha 23 gnde kocaman oldular, ama ilk çıkan çelenk yapraklar sararıp döküldüler. Bir problem mi var acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada; evet yarışma linkine ben de erişemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Çelenk derken kotiledon yaprakları mı kastediyorsunuz sayın derya derya? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
evet arkadaslar Ramazanın birinci günü ektim. banyoda tuttum saksıları belki nemli ortam yardımcı olmuştur. bu arada daha komigi pepino tohumu ektim, 20 derecenin üstünde 15-20 günde çıkar diyordu. 6 günde hepsi çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Evet, kotiledon yapraklarını kastediyorum, ismi aklıma gelmemişti... Düzenleyen derya Derya : 18-12-2008 saat 18:42 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Kotiledonların sararıp dökülmesinde hiç bir sorun yok. Onlar görevlerini tamamlayıp aradan çekildiler. Zira bitki ilk gelişme döneminde (bildiğim kadarıyla) neredeyse tüm besinini bu kotiledon yapraklardan alıyor. Bu nedenle bu yapraklar (işleri bitince) bir süre sonra dökülüyor. Yanlış aktardığım bir şeyler varsa, üstadlarımız uyarırsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
red robin
Benim red robinlerim iki santim boyunda onbir kasımda dikmiştim 40 gün oldu. kalürferin önündeki camda öğleye kadarda güneş görüyor. Düzenleyen Gülbeşeker : 21-12-2008 saat 21:19 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|