Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Bu arada bir konuyu da belirtmek isterim. Annem her ne kadar toprakta yetiştirse de, sulama suyu olarak benim hazırladığım topraksız tarım besinini kullanıyor. Aslında bir saksı da yalnızca toprak ve suyla denemek istiyordum ama sanırım bir başka zamana kaldı. Şimdilik evde yalnızca kendimi barındırmayı başarmam gerekiyor  
|
Doping kullanılıyor

))..Azmanlığın ve keyifin nedeni acaba bu mu ? diye düşünmeden edemiyorum..Benim ilk etap olarak 8 Kasım da ektiklerim ( ki yaklaşık 10 günlükken toprağa şaşırtılmıştı ) şimdilik hint fakiri gibi duruyor..Birkaç gündür bizim içişleri bakanının yer darlığı şikayetleri üzerine ofisime getirdim..Tam pencere kenarında gün boyu güneş görüyorlar,keyiflenmeye başladılar..Bir de önerilen ölçüde genel amaçlı sıvı gübre ekledim..Güneş ve gübreyi alınca neşeleri cidden artıyor...
İkinci etap ekimleri ise 26 Kasımda genişce bir sadece torflu yoğurt kabına Tumbling Tom Red ve Tumbling Tom Yellow la birlikte yaptım,iki üçgün önce de aynı tip gübre ile torf takviyesi...Şu anda tüm filizlerin durumu neredeyse bir öncekilere yetişecek..Kıssadan hisse erken şaşırtma yapmamak ve 15 günden sonra torftaysa gübre desteğini esirgememek...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
En hızlı konusunda hem fikiriz ama bir salkımda en fazla domates ve bir fidede en fazla domates yarışmasına katılmanız gerek diye düşünüyorum.
Bu güzellikteki domatesi bence yarışmadan mahrum etmeyin derim.
|
Bence de...Sonuçta maksat eğlence olsun..Ancak gerçekten randomize edip herkesin aynı batın tohumla aynı zamanda aynı şartlarda ekim yaptığı bir yarışmanın bilimsel değeri bile olacağı kanısındayım...