![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
sayın malban annenizin RR si 30 santimden uzun sanki ben 12 kasımda tohumlarını diktiğim RRler 10 santim ancak oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merak edip anneme telefon ettim ve RR' in boyunu ölçmesini istedim. İnanmayacaksınız ama 42 cm. çıktı. Bizimki RR' lerin sırık cinsi galiba ![]() Şaka bir yana, bu domatesle ilgili olarak incelediğim tüm kaynaklar, boyunun yalnızca bir ayak (30.48 cm) olacağını yazıyor. Bu büyümenin nedenini anlamış değilim. Irk özelliklerine aykırı bir durum gibi görünüyor. Ya da tohumlar satıcının dediği gibi safkan tohum değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn malbman, incelemiş olduğunuz kaynaklar belki de optimum şartlar dahilindeki özelliklerini belirtmişlerdir. Mevsimsel farklılık ve iç mekandaki üretimlerde sapmalar olabilir diye düşünüyorum. Esas sizden dört gözle beklediğim bir haber var. Nasip olur da RR ler kızarıp yediğinizde, lezzet ve özellikle dış kabuk inceliği husundaki aktaracağınız bilgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
RR'lerin iki tanesi çok güzel bir şekilde kızardı ama onları koparmayacağım. RR' lerin lezzetini ve kabuk yapısını en az sizin kadar ben de merak ediyorum ama bunları tohumluk olarak ayırmak istiyorum. Geri kalan üç tanesi olgunlaşınca belki de bir tanesini size veririm, siz tadarsınız. Ayın 24' ünde yapılacak bonsai toplantısına katılacaksanız, sanırım o güne kadar diğer iki RR de olgunlaşır. Oraya getiririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tat ve kabuk meraklıları(başta ben ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet benim 16 1.2009 da ektiğim RR'lerimde de sevgili nevsune'nin 485 numaralı mesajındaki sürprizlerden oluşmaya başladı. Evim kaloriferli ve yaklaşık 28-30 derece araasında bir ısıya sahip. Güneş görsün diye mecburen de cam önünde duruyor, ****** altında da kalorifer peteği. Günde 7-8 defa nemlenmeleri için fısfısla su püskürtüyorum. İnşallah meyvalarını da görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
red robinlerin bugünkü halleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
4-) Döllenme olmamış olabilir. 5-) Işık yeterli olmamış olabilir. 6-) Mikro element eksikliği olmuş olabilir... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Susuzluktan kurumuş olabilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bence de susuzluk değil. Ama başka neden kalmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tomurcukları ilk gördüğüm gün belli belirsizdiler, 2. gün olan bugün ciddi bir şekilde büyüdüklerini gördüm. Hızlı gelişen bir tür bu. Yine de gelişimleri güneşe bağlı diye düşünüyorum, çünkü birkaç gün güneşten bayağı iyi yararlandılar. Çiçeklenme sırasında da güneş olursa, meyvelerde sorun olmayabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Kalsiyum **** bor **** bakır eksikliği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Pazartesi günü inşallah red robinlerim aps ile geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Hasat yayıncılığın Topraksız Tarım kitabında bu element eksikliklerinin çiçeklerin dökülmesine ve büyüme ucunun ölmesine sebep olduğu yazıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kahyanur, benim RR' nin büyüme ucunda bir sorun yok. Sorun tomurcuklarda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Envorun da RR macerasına girmesi iyi oldu ![]() ![]() Olaya el koydu, tecrübesini konuşturacak. ![]() Ancak 20 tohumun 10 tanesini topraksız tarım , 10 tanesini toprak da büyütse ve topraktakilere besin eriyiği yerine B5A verse biz de aradaki farkı görsek ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|