![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük bir saksıda yedi küçük kardeş olarak 3. yapraklarını büyütmekle meşguller ![]() Henüz ayırma yapmadım, köklerin biraz daha gelişmesini bekliyorum. Biz bu RR lerden Şubat sonu domates yeriz ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence biraz fazlaca bekleyin Benim 5-6 yapraklıyken ayırdıklarımda gördüğüm köklenme oldukça azdı. Ben ilk kez bir cherry domatesi tohumdan yetiştirdiğim için bu kadar az köklenmeye şaşırdım. Siz bu yıl neredeyse cherrylerin bütün çeşitlerini (aslında tatları ve kabuk kalınlıkları konusundaki fikirlerinizi öğrenmek istiyordum) denediğiniz için benden çok daha iyi biliyorsunuzdur. Ne kadar güçlenirlerse, şaşırtmadan sonraki sıkıntılar o kadar azalıyor. Şubat sonu derken herhalde 55 gün hesabını yapıyorsunuz ama ne kadar az gereksinmesi olsa da yine güneş istiyor bence. Yukarıda da yazdığım gibi güneşli günlerdeki gelişmeleri, kapalı havaya göre oldukça farklı. Bu yüzden ben meyve dönemini biraz daha Mart ortası veya sonu gibi düşünüyorum. Yine de bekleyip görelim bakalım, kim haklı çıkacak ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kahyanur, aman siz de epeyce bir bekleyin lütfen. 5-6 yaprak olsun en azından. Zaten şu andaki kabı bile oldukça büyük, uzun süre haydi haydi yeter ona. Sanırım fidelerini kaybedenler biraz telaş yaptıkları için bu sonuca gittiler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Sn Nevsune; RR tohumlarını sadece torfa ektiğim için ve torf içinde beslemekte zor olduğundan şaşırtmak zorunda kalmıştım. Önceleri doğal gübre şerbeti yapıp azar azar suluyordum. Ama bardak içinde minicik fideyi hangi ölçüye göre şerbetle besleyeceğimi kestiremediğimden şaşırtmak zorunda kaldım. 22 Kasımda ekilen tohumu torf + perlit + doğal gübre içeren ortama ektik. Bakalım sonuç ne olacak. Siz de RR cikleriniz iki yapraklıyken şaşırtmışsınız. Fideciklerinize bir şey olmamış sanırım. Düzenleyen kahyanur : 04-01-2009 saat 17:52 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, biraz erken şaşırtma yapmak zorunda kalmıştım çünkü bir süre sonra birkaç günlüğüne evden uzaklaşacaktım. Ben evdeyken toparlansınlar istemiştim. Şansım yaver gitti, bir şey olmadı. Yalnız o aralar hava ılık ve güneşliydi, güneşten iyi yararlanmışlardı. Şimdi gayet iyi durumdalar. Yarın, ortada duranı da büyük saksıya geçireceğim. Artık küçük saksıda bekleyen (en altta görünen) bir tane kalıyor, onun biraz daha güçlenmesi gerek. Düzenleyen nevsune : 08-06-2010 saat 08:30 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nevsune; Çok küçük şaşırtmış olmanıza rağmen RR leriniz gayet sağlıklı. İmrendim doğrusu. Nazar değmesin. Demek ki erken şaşırtma fide ölümü için sebep değil. Başka bir şey var ama ne? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok, bir şey olmaz, yeter ki ölümlerine ben neden olmayayım ![]() Bu fidelere gerçekten fazla yüz vermedim Başlarında durup habire kurcalamadım, fazla suyla boğmadım (ki her zaman bu yanlışları çok yaparım), sera etkisi yaptım. Galiba biraz da şansım yaver gitti.Sn. kahyanur, biraz deneme yanılma işi. Bakalım daha ne yanlışlar yapacağız. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Durum hiç de iç acıcı değil...8 Kasım'da ektiklerimden,özel topraklı büyük saksıya şaşırttıklarımdan biri sizlere ömür,diğer ikisi de çene atıyor..26 Kasım'da ekilen ise şimdilik Compo Sana'lı saksıda kaplumbağa hızıyla gelişmeye devam ediyor..Bunun yanında Tumbling Tom fideleri can çekişiyorlar..Yanlarında da tüm yaprakları dökük ölü ile diri arası bir Kumkuat saksısı...Ortalık Karacaahmet'e döndü...Dualarınızı esirgemeyin... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Depresif bir yazı
Alıntı:
Bir yanda elimde kalan topu topu iki az gelişmiş RR cik,diğer yanda gidik Kumkuat,dün akşam atılmış 4 adet Tumbling Tom ve 2 adet RR ölüsü... Bunların yanında Gazze'de katledilmiş çaresiz bebeler,işyerinde işine son verilmiş,kapı önüne konulmuş meslektaşlarım ve yardımcı personeller,diğer yandan yıllardır tuutuğum takımı perişan eden idiot bir başkan,boyalı medyanın yalakalıkları...Hava ve haberler içimi sıkıyor bir de RR ler tuzu biberi oldu.. İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı % 37 olmuş...İstanbul İzmir gidip gelirken içim sızlar Balıkesir civarındaki ( zannedersem İkizcetepe) barajın kurumasını gördükçe..En son barajın kalan bir avuç suyunun çevresinde otlayan inekler vardı ,acep şimdi ne durumda ? Bu kadar habasetin arasında tek sevinilecek şey yağmur değil mi..? Sevgili Kürşat ve Nariçi sizlere hak vermekten başka çarem yok...Herhalde mart ortası gibi eyleme geçeceğim..Ama herşey RR ler gibi basit olsa..Kimbilir o zamana kadar kaç bebe katledilecek,kaç umutsuz insan işsiz kalacak ??? Bugünlük böyle...Affınıza sığınıyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kürşad, Mart ayında sezonluk domatlarımızı ekeceğiz tabii ki. Ama buradaki amaç kışın da domates yetiştirip yiyebilmekti. RR de kışa uygun bir tür olduğu için tercih edilmişti. Ben kararlıyım. Annemin RR' den sonra, ölmekte olan bendeki RR' nin dibinden çıkan filizleri büyütüp, onlardan da domates alacağım. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sn.Kahyanur, 31.12.08 de bir adet tohumu direkt olarak büyük saksıya ektim.Bu sefer şaşırtma yapmayacağım.Bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn C.Mustafa; İyi yapmışsınız. 22 Aralıktan itibaren günler uzamaya başladı. Şu iki ayı atlatırsa kendini kurtarır. Zaten iki aydan önce hangi domates çeşiti olursa olsun tam fide olmuyor anladığım kadarıyla. O zamana kadar da hem ısı hem de ışık artar günler uzayacağı için. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Gürtunca; Gündemin sıkıntısının üstüne, İstanbul'un yağmurlu puslu havası ve fidelerinizi kaybetmek moralinizi bozmuş. Böyle durumlarda kokulu sabundan yapılmış meyvalarımın başına gider, kokularını içime çeker, meyva bahçesinde olduğumu; arıların, kelebeklerin uçtuğunu, güneşin parladığını hayal ederim. Moralim biraz da olsa düzelir. 2 Ocakta ektiğim RR lerden ıslatıp ektiklerim bu akşam dünyaya burunlarını uzatmışlar. Moralimi düzelten başka bir sebep daha. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim şimdiye kadar ektiğim domates tohumlarının hepsi çok çabuk çimlendi. Ne yazık ki gerisi gelmedi. Sadece F1 falcon ilaçlı ve sayın Enginnaz'dan aldığım chery tohumları fide olmayı başarabildi. Onların da gelişmesi durdu, bu ayı atlatırlarmı bilmem. Kapalı balkondalar. Balkon kapısını da devamlı açık tutuyorum ısı gitsin diye ama yinede yeterli olmuyor. Günler kısa ışıkta yeterli değil. Eğer nisan ayını görürlerse 7 ayda çiçek açan ilk domates olacaklar ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Suda bekletmeden ekip, besin çözeltisi ile beslediğim RR de filizlenip burnunu uzatmış. Suda bekletip ektiğim ve dün akşam filizlenen RR ler yapraklarını açmışlar. Islatmadan ekip sadece su verdiğim RR henüz filizlenmedi. Düzenleyen kahyanur : 07-01-2009 saat 20:48 Neden: resim değiştirme |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada sevgili RR ler " Kovulduk ey halkım unutma bizi "...RR ler için artık daha fazla zamanım var.... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balkon, domates, karton saksı, red robin, tohum fide |
|
|