View Single Post
Eski 03-01-2009, 07:50   #314
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Sayın kahyanur, bu kadar ölçüp biçmeye sizin RR' ler uçak mühendisi olarak başlayacaklar hayatlarına

Tohumları ben de ektim. Ama yalnızca torfa ektim ve yalnızca su vereceğim. Zira fideler ilk gerçek yapraklarını çıkarıncaya kadar besine ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle gerçek yapraklar çıkıncaya kadar yalnızca su vereceğim ve sonrasında da Kudret Bey' den aldığım besin eriyiği ile sulayacağım. Zira envordan besin eriyiği almadım henüz.

Birlikteliği sağlamak açısından size de aynı şekilde sulamanızı tavsiye ederim. Ya da şöyle yapabilirsiniz: iki tohuma dediğiniz gibi en baştan itibaren besin eriyiği, diğer ikisini de su verelim. Böylece deneyimize bir ayrıntı daha katmış oluruz.

Hatta bir kuru bir de ıslak tohumu besin eriyiği, diğer kuru ve ıslak tohumu da suyla sulayarak bu şekilde bir detay daha gözlemleyebiliriz.

Bu arada saynı nariçi' nin sorusunu da cevaplamış olayım: Bardakların üzerine birer parça kağıt havlu ya da peçete koyarsanız, hem nemli kalmalarını sağlarsınız, hem de sularken torf dağılıp tohum ortaya çıkmaz.

Son olarak da: fidecikler gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra çok az (neredeyse toprak kuruyunca bir kaç çay kaşığı kadar) sulayacağım. Zira geçen yaz sırık domateslerim ve bu kış RR' lerim ile yaptığım bu uygulama sonucu, bitkilerin son derece sağlıklı bir kök yapısı oluşturduğu ve uzun süre desteksiz olarak ayakta durabilecekleri bir gövde geliştirdiklerini gözlemledim.

Çok sulayınca, bitki bir makara ipliği kalınlığında bir gövde üzerinde boy uzatıyor ve bir süre sonra da ölüme kadar gidiyor.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön