23-07-2013, 19:50
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
düşünceleriniz ve yorumum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sayın Danışman(Fatih bey), sn Meyvelitepe ve tüm üstadlar;
tavsiyeler üzerine tuta'ya karşı organik tarıma da uygun olduğu için 500 gr. Delfin WG aldım..
(bu arada yazan kullanım miktarı ile 10 yıl kullansam bitmez, ama son kullanma tarihi 12/2013. yani bu yaz kullandım kullandım. benim gibi balkon-teras, kücük bahçe sebzeciligi yapan, az miktara ihtiyacı olanlara kargo kendilerine ait olmak üzere azar miktar bedava gönderebilirim.)
ama ...benim derdim şurada;
bu B.T. bakterisi ne menem birşeydir ki paketin üstünde bu çelişkili açiklamalar var ? (bu benim yorumum ve aslında sorumun özeti)..
resim olarak konuşursak
1= bu ne perhiz
2-3-4= bu ne lahana turşusu...
Eklenti 427240
Eklenti 427241
bu uyarılar standart prosedüre uymak zorunluluğundan mı yazılıyor, yoksa gerçekten biz ve evcil hayvanlarımızı bu bakteriden korumamız, bu sebeple maske,eldiven.. vs kullanmamız, kimyasal ilaç muamelesi yapmamız gerekiyor?
beni ve Delfin WG kullanmayı düşünenleri aydınlatırsanız çok sevinirim..
|
sn antihistaminik b.t bakterisi üzerine biraz konuşalım evet biz özellikle ziraai danışmanlar olarak biraz konuşmamız gerekirse inanki yetiştircilerimiz anlattıklarımızdan sonra tarımdan soğuyabilirler fakat bu kötü ve zararlı uygulamaları genelde art niyetli ekonomik çıkarı ön planda tutan gıda teroristleri bu uygulamaları yapıyorlar kısaca bu uygulamalardan 1-2 tanesinden bahsedeyim örnek bir bitkinin tamamen renklenmesi için öyle tehlikeli ilaçlar veriliyor ki ve bunun yanında yasaklanan ilaçları bile tavsiye eden kullandıran var yani resmen kimyasal silah kullandırıltıyor üreiticilerimize maalesef bu yetişen ürünleri 7-70 vatandaşımız yiyor biz alıştık GDO lu ürünleri yemeye bakın size aklınızın dumura uğrayacağı bir konudan bile bahsetmek istiyorum yakından takip edilen ismini vermek istemiyorum bir firma çok meşhur bir fide tohum firması genetik laboratuvarlarında bir bitkinin genetiğiyle oynadı ve bu bitkinin genine bir başka canlıdan alınan soğuğa karşı direnç genini aktardı yani bu bitki genetiğiyle oynandı doğal misyonu bozuldu yani bu tür bir bitkiyi yiyen bir kişinin **** kişilerin akibetini düşünmek bile istemiyorum fakat yerli firmalarımızada son zamanlarda büyük bir takdirle ve hayranlıkla izlemekteyim çünkü her alanda çiftçimizin yanındalar bu siteden ayrıca onlara türk tarımının ilerlemesi konusundaki çabalarını ve mesailerinden dolayı bir teşekkürü borç biliyorum b.t bakteri ırkı dolayısıyla zaten dikkat ederseniz ilacın kullanma klavuzunda hasat süresi ile son ilaçlama süresi zamanında genelde 0 gün **** bir gün diye yazar yani bu tür ilaçları attığınız takdirde 1 saat sonra meyveyi yıkayıp yiyebilirsiniz **** 1 gün sonra bolca yıkayıp yiyebilirsin ben piyasada atıldıktan sonra 15 gün beklenip hasat edilmesi gereken ilaçları bilöiyorum sizce türkiyede buna uyuluyormu kim denetliyor ne yazıkki yetkileri birimleri suçlamamakta lazım türkiye o kadar büyük bir yetiştirme oratmı varki bu tür uygulamarı denetlemeye çok büyük bir ekip ve çok büyük bir donanım büyük bir ekip gerekiyor fakat son zamanlarda türkiye bilinçlendi ve analiz laboratuvarları kurulmaya başlandı siz ne ilaç atarsanız atın hemen bu laboratuvarlarda analiz sonucu çıkıyor uzun lafın kısası elinizdeki ürünü güvenle uygulayabilirsiniz
|
|
|