![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
merhaba arkadaşlar, ben ilk defa balkonumda domates denemesi hayıyorum,iki gün öncesine kadar herşey çok güzeldi. fideler büyüdü çiçek açtılar ama iki gün önce aşağıdaki resimdeki gibi açan çiçekler saplarından sararım kurumaya başladı.problem nedir acaba? ayrıca bugün fidenin üzerinde ufacık beyaz sinekler gördüm bu bitkiye zarar veriyor olabilirmi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
son durum bu,halen çiçekler saplarından sararmaya devam ediyorlar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
not:resimleri birkaç mesaj yukarıda |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
sorun???
evet sayın akşam sefası fotolarınızı inceledim genelde çiçek saplarında meydana gelen kuruyarak atmanın en büyük nedeni kalsiyum eksikliğidir bunu tetikleyen en büyük nedenlerinden biri bitkilerinizin çok fazla güneş ışığında kalması ve bu aşırı güneş ışığına maruz kalan bitki terleme yaparak bünyesindeki kalsiyumu atar bu sizin verdiğiniz suylada alakalıdır çok fazla su verirseniz bitki kökleri şişer bitki su almayla meşgül olduğu için diğer faaliyetlerini yapamaz strese girer mevcut kalsiyumu toprağa bırakır çok az su verdiğinizde ise bitki bu sefer su istediği için suyu aramaya başlar bünyesindeki suyu kullanır terlemeyle kalsiyumu dışarı atar size önerim bitkinizin şeklininde düzgün olması için kalsiyum ve bor içerikli bir gübre alarak hem bitkinizin yapraklarına püskürtmeniz hemde bu sıvıyı bitkinizin kök bölgesine dökmeniz bitkinizdeki beyaz sinekler içinde decis adlı ilacı alarak yapraklara püskürtün bitkinizi mümkünse fazla güneş almayan serim bir yerde mufaza edin |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
sn aksamsefasi genelde öğlene kadar olan sıcaklıklar yakıcı olur seralarda kapalı alanlarda hali hazırda bitkinin güneşten etkilenmemisi için sera örtüsünün üstüne kireç atılarak gölgeleme yapılır açıkta yapılan üretimlerde ise bitkinin üstüne sıcaktan ve fazla güneş ışığından muhafaza için siyah tül çekilir sizde fazla güneş görmeyen bir yerde bitkinizi muhafaza ederseniz bitkiniz sıkıntı yaşamaz odanızda bile muhafaza etseniz domates bir miktar ışıkla bile büyüyebilir |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|