agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni451Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-04-2014, 22:45   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-02-2014
bunlarıda yeni çektim

serkaf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 21:53   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkaf Mesajı Göster
bunlarıda yeni çektim

Topraksiz ortamda butun ayarlamalari yapmissiniz fungal etmenler herturlu ortamdan bitkinize sizma yapabilir toprakli **** topraksiz hic fark etmeden fungal etmenler mantarlar gelebilir saksilarla suyla ellerinizde esyalarinizla tasinabilir bitkiye bitkinin yapraklarindaki kurumalar genelde fungal bir etmene yorumlanir bu sebeple bitkinizi belirli aralikta dezenfekte etmek buda dezenfektanlarla mumkun bitkinizi temizledikten sonra mantar ilaclarla bitkilerinizi tedavi edebilirsiniz

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 22:21   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Ev içinde değil de balkon, teras gibi bir yerde yapsanız daha iyi olurdu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 22:58   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Durun netleşti galiba.
Topraksız ortamda besin eriyikleri hazırlama,Ec ve Ph değerlerini düzenleme konusuna tekrar bakmakta fayda olabilir.

Domates fidelerinizdeki kurumalar ters ozmoz'a bağlı galiba.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 23:14   #5
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Durun netleşti galiba.
Topraksız ortamda besin eriyikleri hazırlama,Ec ve Ph değerlerini düzenleme konusuna tekrar bakmakta fayda olabilir.

Domates fidelerinizdeki kurumalar ters ozmoz'a bağlı galiba.
ama bu kuruma topraklı sakısdaki domateslerimde de var.

besin eriyiklerimi kudret tezel beyden temin etmiştim. besin eriyiği ec si de 2.4 iken 1.2 ye düşürdüm ama kuruma hala devam ediyor. sularına bir cc neem yağı kattım ve yaprakları neem yağı çözünmüş su ile nerdeyse banyo yaptırdım. ama sorun hala devam ediyor

Eski 13-04-2014, 23:30   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkaf Mesajı Göster
ama bu kuruma topraklı sakısdaki domateslerimde de var.

besin eriyiklerimi kudret tezel beyden temin etmiştim. besin eriyiği ec si de 2.4 iken 1.2 ye düşürdüm ama kuruma hala devam ediyor. sularına bir cc neem yağı kattım ve yaprakları neem yağı çözünmüş su ile nerdeyse banyo yaptırdım. ama sorun hala devam ediyor
Örtü altı domates üreticisiyim.Domates yapraklarınızdaki arazlar her hangi bir fungal etmene bağlı gibi değil.

Katı ortamda ec ve ph değerleri düşmez veya yükselmez diye bir kuralda söz konusu değil.

Uygun ec ve ph değerleri normal seviyelerde tutup beklemekten başka çare yok gibi.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 00:01   #7
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Örtü altı domates üreticisiyim.Domates yapraklarınızdaki arazlar her hangi bir fungal etmene bağlı gibi değil.

Katı ortamda ec ve ph değerleri düşmez veya yükselmez diye bir kuralda söz konusu değil.

Uygun ec ve ph değerleri normal seviyelerde tutup beklemekten başka çare yok gibi.
peki o zaman sabırla bekleyeceğim

cevabınız için teşekkür ederim

Eski 13-04-2014, 23:23   #8
Ağaçsever

fotoğraflardaki domatesleri hepsi farklı cins, yaprakların farklı görünmesi bu sebepten sopraklı tarımdaki red robin diğerleri black berry, white cherry ve black tula.

Eski 21-04-2014, 19:12   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bu resimlerde yapraklardaki lezyonlardan önce siyah noktaların ne olduğun tanımlamamız daha doğru olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 19:41   #10
Yeni Üye

pigment's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2013
Çiçek burnu çürüklüğümü bunlar

Büyük ihtimal kalsiyum eksikliği ama birde sizlere sorayım dedim birde ıskaklık var ıslak çürüklük var domateslerimin çeşidî Tybeef yardımcı olursanız çok sevînirim Sevgi ve ışıkla kalın....

Eklenen Resimler

pigment Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 21:21   #11
Ağaç Dostu

cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pigment Mesajı Göster
Büyük ihtimal kalsiyum eksikliği ama birde sizlere sorayım dedim birde ıskaklık var ıslak çürüklük var domateslerimin çeşidî Tybeef yardımcı olursanız çok sevînirim Sewgi ve ışıkla kalın....
Pigment size bir onerimde yapraklarinda fotolarini cekmeniz cunku genelde erken yaprak yanikliginin zararlari yaprakta oldugu gibi meyvedede gorulur meyve black moon siyah ay dededigimiz sekilde resimdeki gibi leke birakarak curume gorunumu alir kalsiyum eksikliginde ise genelde white moon dedigimiz beyaz lekeler olusur benim gorusum erken yaprak yanikligi zarari

Eski 10-05-2014, 16:09   #12
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Gecen yil benimkiler de boyle oldu. Sonrasinda tummeyvrlerde burun curuklugu oldu. Ben de sut yumurta hersey denemistim. Umarim siz yersiniz meyvesini.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 19:27   #13
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Bahce sayfamda yapraklardaki kivrilmayla ilgili soyle bir mesaj paylastim: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1282393. Yukardaki kivrilma, cesit ozelligine de bagli olabilir. Baska bir sorun cikmazsa, bu haliyle meyve gelisiminde sorun olacagini sanmiyorum.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 17:42   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-05-2014
Bende kirmizi bocekler cikti. Henuz bi zarar gormedim ama kurtulmak icin ne yapmaliyim

zakkum_74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 20:34   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2014
Merhabalar yeni kayıt oldum , Kolay gelsin

bist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 20:35   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2014

Merhabalar domateslerim 3 hafta oldu dikeli çiçek acmaya basladı ve gövdesi ince gibi geldi gövdesini nasıl kalınlaştırabilirim ve domatesimin çiçek acması normalmi suan ?

bist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 07:31   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2014
Domateslerimde hastalık var mı ?

Merhaba,

Geçen yılda aynısını yaşamıştım daha sonra yapraklar da solma ve kuruma başlayıp tamamen etkilenmişti.Bazı arkadaşlarda da aynı problem var.
Yardımlarınızı bekliyorum.

zidowen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2014, 23:13   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Merhaba gecen sene ilk defa bahcemizde domates ve biber yetistirmeyi denedik.acemice de olsa guzel domates ve biberler elde ettik.bu yil da domatesleri kendim fideledim.fakat domates fidelerinde yolunda gitmeyen birseyler var sanirim.goruntusu yer yer sararmis ve yanmis gibi.sizce neden kaynaklanabilir.yardimci olursaniz sevinirim.

Eklenen Resimler

dmrsda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2014, 05:57   #19
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dmrsda Mesajı Göster
Merhaba gecen sene ilk defa bahcemizde domates ve biber yetistirmeyi denedik.acemice de olsa guzel domates ve biberler elde ettik.bu yil da domatesleri kendim fideledim.fakat domates fidelerinde yolunda gitmeyen birseyler var sanirim.goruntusu yer yer sararmis ve yanmis gibi.sizce neden kaynaklanabilir.yardimci olursaniz sevinirim.
Fosfor ve iz element gübrelemesi yapabilirsiniz. Gübreleme olarak 2 hafta 10-40-10 daha sonra 20-20-20 npk gübresi sizin için yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 21:35   #20
Ağaç Dostu

cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dmrsda Mesajı Göster
Dmrsda bitkininizde mantari bir rahatsizlik var dis ortamda yetisticilik yapiyorsaniz en basit sekilde captan ilacini hem yapraklarina puskurtun hemde kok bolgesine dokun

Eski 22-05-2014, 21:54   #21
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Captan ilacini bitkinin koklerine boca mi etsinler? Bari "bir tatli kasigi Captan'i 1 lt suya karistirip verin" filan gibi tarifleseydiniz. Bu ilac, Turkce etiketle piyasaya suruldu mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi danışman_32 Mesajı Göster
Dmrsda bitkininizde mantari bir rahatsizlik var dis ortamda yetisticilik yapiyorsaniz en basit sekilde captan ilacini hem yapraklarina puskurtun hemde kok bolgesine dokun
Herkesin ilac etiketlerini ilacin icerigini ve kullanim seklini anlamak icin dikkatle okumasini tavsiye ederim. Ilaci kullanip kullanmamak sizin tercihiniz ama organik olmayan yontemlerde dozu bir miktar kacirirsaniz, bitkiyi kolaylikla yakabilirsiniz. Hastaligi cozmek isterken mahsulu kaybetmeyin.

Eski 18-05-2014, 05:51   #22
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zidowen Mesajı Göster
Merhaba,

Geçen yılda aynısını yaşamıştım daha sonra yapraklar da solma ve kuruma başlayıp tamamen etkilenmişti.Bazı arkadaşlarda da aynı problem var.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Sulamayı ne sıklıklarla ve günün hangi zamanı yapıyorsunuz?

Eski 19-05-2014, 08:54   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2014
İsmail bey ,akşam 6 dan sonra Damlama ile 3-4 günde bir 1,5 litre kadar sulama yapıyorum. 3 cins domates ekmiştim , fidelerin özellikle bir cinsi bir durumda ve büyüme durmuş gibi görünüyor.

zidowen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 06:07   #24
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zidowen Mesajı Göster
İsmail bey ,akşam 6 dan sonra Damlama ile 3-4 günde bir 1,5 litre kadar sulama yapıyorum. 3 cins domates ekmiştim , fidelerin özellikle bir cinsi bir durumda ve büyüme durmuş gibi görünüyor.
O kadar sulamanıza hiç gerek yok. Haftada 1 litre yetip fazla bile gelecektir. Bu suyuda günlere yayıp sulama yapabilirsiniz, daha etkili olacaktır. Eğer bu şekilde fazla sulama yaparsanız açan çiçeklerde sararıp düşecektir. Köklerde derine inmeyeceği için alttaki besin elementlerinden yararlanamayacaktır.

Eski 18-05-2014, 09:41   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sayın İsmail Kuzucu.
Kompoze 20 olan gübreyi, domatese hangi sıklıkla ve bir köke ne kadar vermeli.
miktarı biber ya da hıyarda farkeder mi?

kursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2014, 21:05   #26
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kursun Mesajı Göster
Sayın İsmail Kuzucu.
Kompoze 20 olan gübreyi, domatese hangi sıklıkla ve bir köke ne kadar vermeli.
miktarı biber ya da hıyarda farkeder mi?
10 litrelik suya 10 gram gübre koyarak, bitki su isteği zaman yeterli miktarda sulama yapabilirsiniz. Bu sulama suyundaki gübre 2 hafta yeterli gelecektir.

Veya 10 litre suya 3-4 gram koyup haftada 2 veya 3 sulama yapabilirsiniz. Hem toprak nemli kalmış olur hemde gübreleme daha etkili olur.

Hasat başlayana kadar bu gübreleme yeterli gelecektir. Hasat başlayınca fosforu daha düşük bir gübre kullanabilirsiniz. Ayrı ayrı gübreleme yapmanıza gerek yoktur.

Eski 22-05-2014, 21:43   #27
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Benim herkese genel bir tavsiyem: Ozellikle sistemik ilaclari kullanirken dikkatli olun. Icinde ne oldugunu iyi arastirmadiginiz ilaclari sirf falanca onerdi diye kullanmayin.

Tohumla gelen hastaliklarin cozumu icin daha once Sn MeyveliTepe'nin kaynak olarak gosterdigi, %10 sirke cozeltisi ustune yapilmis bir tez olacakti. Butun hastaliklarla en etkili cozum yollarindan birisi bitki rotasyonudur. Eger domates ektiginiz yere her sene arka arkaya domates ekiyorsaniz, belli hastaliklarin tekrar etmesi kacinilmaz.

Eski 22-05-2014, 22:19   #28
Ağaç Dostu

Serkaf saksi basina 1 lt suya 5-6 gr captan icerikli marka vermek gerekirse agro captan best captan gibi 500 ml olan kismini koklere gerisinide yapraklara puskurtun

Eski 22-05-2014, 22:54   #29
Ağaç Dostu

Fide kok curuklugune karsi domates seralarinda fide doneminde uygulanabilecek ilaclama 100 lt suya 200 gr pomersol forte ile dekara 400 gr sumiriz-t karistiralarak dekara 2 lt olacak sekilde koklendiricinin icerisine karistirilip damlama ile kok bolgesine uygulanabilir

Eski 22-05-2014, 22:58   #30
Ağaç Dostu

Alterneria solani erken yaprak yanikligi icin seralarda folicur ilaci verilebilir

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025