![]() |
|
![]() |
#721 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Domateslerdeki bu yaralar neden kaynaklaniyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2013
|
domateslerimiz hastalanıyor
Domateslerimiz hastalanmaya başladı şuanda 4-5 kökte sorun var ama önceleri sadece 1 taensinde vardı arttı. Yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Evet aynı çeşit sayın meyvelitepe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
merhaba, domateslerimde yaprak biti oluştuğu için Neemazal sipariş etmiştim.geldi ancak nasıl uygulayacağıma dair bir sorum var.uygun şekilde hazırladıktan sonra rastgele yapraklara püskürtecek miyim?yoksa bu zararlılar genelde yaprak altında olduğundan tek tek oralara sıkmak mı gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
gece - gündüz farkı
sn mavisedir göndermiş olduğunuz fotolardaki durum gece ve gündüz sıcaklıklarının farklı olması durumuyla meydana gelen meyvedeki şekil bozukluğuyla alakalı bir durumdur kalsiyum bor içeren kalbor şeklindeki bir gübre temin ederek hem yapraklara hemde köklere uygulayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Ağaç Dostu
|
toprak kökenli
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Ağaç Dostu
|
uygulama
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
|
Merhaba. Şu anda fotoğraf eklemem mümkün olamıyor, sanırım yarın ekleyebilirim. Şunu soracaktım;çok küçük, tırtıl gibi canlılar tadını çok seviyor olacak ki; aynı saksı içerisindeki domates ve biberlerin yapraklarında küçük delikler oluşturmaktalar. Her ne kadar arada yapraklardan toplasam da bu arkadaşları, renkleri hemen hemen yapraklarla bir olduğundan görmekte epey zorlanıyorum. Yapraklara arap sabunu, zeytinyağı, su karışımı püskürtsem bir işe yarar mı ya da başka ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Merhabalar, Sanırım benim domateslerimde tuta absoluta mevcut ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
doz
2 litre suya 10-20 gr(cc) gelecek şekilde neem azal karıştırıp bu karışımı bitkilerinizin yapraklarına ve gövdesine püskürtünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Ağaç Dostu
|
tavsiye
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2013
|
Ben kendime göre Çiçek burnu çürüklüğü var diyorum . Sizcede doğruysa nasıl bir çözüm izlenmeli ? Neler vermeli Fotoğrafıda bu: ![]() Arka tarafları yeşilimsi kırmızımsı bazıları Düzeltme : Kalsiyum uygun mudur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
sn danışman_32; tavsiyeniz üzerine kalsiyum eksikligi için resimlerini gördüğünüz ürünü aldım.. fakat 'kullanım sekli'nde yapraktan ve topraktan dekar uzerinden verilmis. sebze icin 1.yapraktan uygulamada 10 lt suya ne kadar koymaliyim? 2.topraktan sulamada 10 lt suya ne kadar koymaliyim? 3.fosforla beraber vermemem gerektigini soylemistiniz .. araya kaç gün koymak gerekir? yardımcı olursanız çok sevinirim... ![]() ![]() ![]() Düzenleyen antihistaminik : 05-07-2013 saat 19:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Domateslerimin yapraklari ice dogru kivrilmaya basladi. Susuzluk sozkonusu degil. Kontrol ederken yaprak altlarinda acik yesil renkli bitlere de rastladim. Kimi sabit duruyor kimi de oldukca hizli yuruyordu. Simdilik alt yapraklar ust yapraklar ayird etmeksizin yaprak basina en fazla 2-3 adet gordum. Yaprak kivrilmalarina bunlar mi sebep oluyordur. Neemazalim var. Sitede yaprak basina 10-20 adet bit varsa ilacli mucadele yapiir diye okudum. Onerilerinize ihtiyacim var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Çok hızlı ürerler. Vakit geçirmeden temizlemeye bakın. Bitki sayısı çok değil ise elle de temizlik yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
bitki sayisi 8 ancak yaprak sayisi cok ve herbirine ulasma sansim yok. neemazal uygun mudur bunlara sn. meyvelitepe? ![]() ![]() kivrilan yapraklar: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
agaclar.net
|
Evet, uygundur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() Iyi gunler, Babamin domateslerinde delikler olusturarak, icine isleyen beyaz sinek dedigi hastalik baslamis(gecen yil da olmustu, neredeyse tum domatesleri mundar olmustu). Ziraat mudurlugu, kalsiyum eksikligi yuzunden olacagini soylemis. Acaba bu dogru bir teshis midir? Not: Elimde ne yazik ki fotograf yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
Biraz once uyguladim neemazali. Yesil seylerin biraz daha irilerini gordum. biri uctu! Acaba bunlar bit degil de sinek miydi. Sinekse de neemazal dogru ilac miydi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
agaclar.net
|
Resim net olmadığı için bit gibi göründü. Daha net bir resim alabilirseniz bakalım. Bitlerin erkek olanı kanatlıdır ve uçabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef resim alamiyorum. Eklediklerim 30'a yakin resim icinde en iyileriydi. Belki de ayni renkte 2 ayri cins yaratik var bende. ya da biri digerinin ergeni. Renklerii domatesin govdesiyle ayni renk. Iri olanlar rahatsiz edilince yuruyor ya da ucuyor. Daha minikler yapragin altinda damarin biri uzerinde sabit. Ama dediginiz gibi erkekleri ucuyorsa kesin bittirler. Cunku yaprak altinda gorduklerim resmen yapragin damarina yapismis durumdalar. Umarim bu badireyi de salimen atlatiriz. Ilginize tesekkurler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Ağaç Dostu
|
uygulama dozları
Alıntı:
fosfor uygulamasını ise gübreler bitki bünyesine 3-4 günde alınır siz kalsiyum bor içeren gübrenin uygulamasını yaptıktan sonra 5 gün sayıp 5. gün fosfor uygulaması yapın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Ağaç Dostu
|
yaprak biti
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkur ederim sn.danisman32. Belirtmeyi unutmusum. Organik tarim uygulamaya calisiyorum. Organik bir ilac da kullandim. Umarim faydasi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Ağaç Dostu
|
zararlı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
|
çözüm
sn buqra sn antihistaminik de önermiş olduğum ürünü (aşağıda resimde ) temin ederek hem yapraktan püskürterek hemde topraktan dökerek uygulayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Sn Danışman Domateslerimi sularken topraklarından sinek havalandığını gördüm. Bunun bi zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|