![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Merhaba, Fidelerimin yapraklari lekeleniyor. Bunlari kaybettim sanirim. Yeni fidelerimi nasil koruyabilir ya da tedavi edebilirim. Organik bir ilac ismi onerebilir misiniz? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
sayın forum sakinleri bölgelerimizde görülen yağışlı havalar nedeniyle bitkilerimiz olumsuz derecede etkilenmektedirler sizlere mantari (fungal) hastalıklara karşı ilaçlama yapmanızı öneriyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
benim domates fidelerimin üst yapraklarında resimde görüldüğü gibi sararmalar var, forumda araştırmalarıma göre demir eksikliği gibi ama yinede emin olmak için sormak istedim tam olarak ne olduğunu. yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Selamlar , Kimyasal dışında mücadele yöntemi nedir ? Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Dediginiz gibi mineral eksikligi gibi gozukuyor. Sivi balik gubresi minerallerce zengindir; suda cozup yapraklara puskurterek yedirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
çok teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2013
|
Domates fidelerini ektik, Toprağı : torf, gübre ve orman toprağı olarak yaptık. Gelişimi güzel ama köklerinde kararma problemi oluştu... Hatta bazen köklerin toprak üstüne doğru çıktığını görüyorum... Neden olabilir ?? Benim aklıma kattığım gübrenin yanmamış olabileceği geliyor... Ne yapabilirim ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
mantar
[QUOTE=Allegro13;1161162]Domates fidelerini ektik, Toprağı : torf, gübre ve orman toprağı olarak yaptık. Gelişimi güzel ama köklerinde kararma problemi oluştu... Hatta bazen köklerin toprak üstüne doğru çıktığını görüyorum... Neden olabilir ?? Benim aklıma kattığım gübrenin yanmamış olabileceği geliyor... Ne yapabilirim ? evet gübrenin içinde mevcut olan fungal bir etmen kökte rahatsızlığa neden olmuş bunu köklere herhangibi bir fungal mantar ilacını dökerek çözebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Özellikle şu fotoğraf için bahsediyorum... Bir problem yok mu ? Ben mi evhamlı davranıyorum yoksa ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Resimden belli olmuyor. Gövdenin toprakla birleştiği yerde incelme mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
İlginize teşekkür ederim, Biraz toprak katıp, fazlalıkları budayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
3 gün oncesine kadar turp gibi olan baxter domates bir anda bu hale geldi: ![]() kökünü parmagimla biraz açınca şunu gördüm: ![]() hafif incelme ve ince bir catlak var. asiri sulama asla yapmadim. kök bogazi curuklugu mudur bu? bir cozumu var midir yoksa sokup atayim mi.. sinir oldum.. ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
kurşuni küf
bitki herhangibi bir yerinden darbe alırsa kopma kırılmada dahil o bölgede kurşuni küf meydana gelir en sondaki kahverengilik kurşuni küfü işaret ediyor fusarium kök bölgesinin üst tarafında sivilce halince köklenme çabası vardır bu bitkilerde köklenme çabası yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
saksıdaki domateslerden 2 tanesini başka saksıya aldım saksıda kalan domateslerinde arasını açmak için sağa doğru taşıdım. acaba köklerine mi zarar verdim de böyle oldu anlamadım. yardımcı olur musunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Yer değiştirdikten sonra bitkilerde yaprak solması hatta kuruması normal. Yeni gelen sürgünlere ve yapraklara bakın. Kök toprağa tutunduktan sonra bitki kendine gelecektir. Düzenleyen h_dogan : 31-05-2013 saat 20:10 Neden: harf eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
merhaba arkadaşlar, ben ilk defa balkonumda domates denemesi hayıyorum,iki gün öncesine kadar herşey çok güzeldi. fideler büyüdü çiçek açtılar ama iki gün önce aşağıdaki resimdeki gibi açan çiçekler saplarından sararım kurumaya başladı.problem nedir acaba? ayrıca bugün fidenin üzerinde ufacık beyaz sinekler gördüm bu bitkiye zarar veriyor olabilirmi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
son durum bu,halen çiçekler saplarından sararmaya devam ediyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
not:resimleri birkaç mesaj yukarıda |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
sorun???
evet sayın akşam sefası fotolarınızı inceledim genelde çiçek saplarında meydana gelen kuruyarak atmanın en büyük nedeni kalsiyum eksikliğidir bunu tetikleyen en büyük nedenlerinden biri bitkilerinizin çok fazla güneş ışığında kalması ve bu aşırı güneş ışığına maruz kalan bitki terleme yaparak bünyesindeki kalsiyumu atar bu sizin verdiğiniz suylada alakalıdır çok fazla su verirseniz bitki kökleri şişer bitki su almayla meşgül olduğu için diğer faaliyetlerini yapamaz strese girer mevcut kalsiyumu toprağa bırakır çok az su verdiğinizde ise bitki bu sefer su istediği için suyu aramaya başlar bünyesindeki suyu kullanır terlemeyle kalsiyumu dışarı atar size önerim bitkinizin şeklininde düzgün olması için kalsiyum ve bor içerikli bir gübre alarak hem bitkinizin yapraklarına püskürtmeniz hemde bu sıvıyı bitkinizin kök bölgesine dökmeniz bitkinizdeki beyaz sinekler içinde decis adlı ilacı alarak yapraklara püskürtün bitkinizi mümkünse fazla güneş almayan serim bir yerde mufaza edin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
sn aksamsefasi genelde öğlene kadar olan sıcaklıklar yakıcı olur seralarda kapalı alanlarda hali hazırda bitkinin güneşten etkilenmemisi için sera örtüsünün üstüne kireç atılarak gölgeleme yapılır açıkta yapılan üretimlerde ise bitkinin üstüne sıcaktan ve fazla güneş ışığından muhafaza için siyah tül çekilir sizde fazla güneş görmeyen bir yerde bitkinizi muhafaza ederseniz bitkiniz sıkıntı yaşamaz odanızda bile muhafaza etseniz domates bir miktar ışıkla bile büyüyebilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Çiçek Silkmesi?
Merhabalar. Bodur dometes saksılarımdan bi tanesi meyve vermesine rağmen yeni çiçek vermeyip oluşan çiçekleri atıyor! Diğer saksımdaki domateslerimde aynı dönemde ekildi ama onun gelişimi daha fazla bunun sebebi nedir bilgi verirseniz sevinirim. Bide yapraklarda beyaz leke oluşmaya başladı. Vereceğiniz cevaplar için Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Moderatör
|
Alıntı:
2. fotoğraftaki bitki biraz daha fazla gelişmiş o yüzden daha fazla meyve besleyebilir. Sorun oluşturacak bir durum yok. Beyaz lekeler için bir şey diyemeyeceğim seçemedim, yakın çekim görmek lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
stres
[QUOTE=coskun_Celik_;1163671]Merhabalar. Bodur dometes saksılarımdan bi tanesi meyve vermesine rağmen yeni çiçek vermeyip oluşan çiçekleri atıyor! Diğer saksımdaki domateslerimde aynı dönemde ekildi ama onun gelişimi daha fazla bunun sebebi nedir bilgi verirseniz sevinirim. Bide yapraklarda beyaz leke oluşmaya başladı. Vereceğiniz cevaplar için Şimdiden teşekkür ederim. çiçek verip çiçeğini atan bitkiniz tahminimce bitkideki bir zararlı yüzünden strese girmiş bitkinize bulabilirseniz eser miktarda kükürt bularak sulandırıp üstüne püskürtün hem mevcut yapraklarda bulunan zararlıyı öldürür hemde bitkinizi ferahlatarak stres faktörünü kırar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
domatesler kendine gelmiş. bilgi için teşekkürler kardeş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|