![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
S. denizakvaryumu, eğer bitkilerinizde hastalık zararlı olursa bunlar yaprakların daha çok altında olduklarından yapraklarınızı üst yüzeyinin resmini çekmekle birlikte özelikle altını çekmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn.izzeterisen çok teşekkürler. Açıklamanız beni rahatlattı, bu sene topraksız tarım yöntemini deniyorum ve oldukça iyi bir verim olacak gibi (çiçeklerin sayısı iyi ![]() şimdilik tek sorun ygs delikleri, umarım verime çok etkisi olmaz...Aman bugünlerde nöbetçi domates doktoruna ihtiyacımız var, iyi ki varsınız. Sağolun var olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2007
|
domatsete hastalık
iyi günler.resimde görülen hastalık nedir acaba?ve çözüm?domateste aynı belirtilerde olan birkaç hastalık var.gövde siyahlaşıyor yapraklar da siyah lekenlenme ve kuruma meyvede siyah çürüme gibi belirtiler bunlar.kökler sağlam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
|
Alıntı:
sormamdan kasıt şudur . Resminiz net değil,çift virüslü çizgi hastalığı olabilir diye düşündüm. Meyve görünüşü mildiyöyü andırıyor ama bir şey söylemek mümkün değil şimdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2010
|
selam
benim örtü altı domates seram var seramda gövdenin kökle birleştiği yerde çürüme var ben Domates öz nekrozundan şüpheleniyorum çünkü daha yeni yaprak budaması yaptım fakat kurşuni küftende şüpheleniyorum kurşuni küf için %50 captan uyguladım var resimini yolluyorum 2 hastalık arasında kararsız kaldım bitkilerin resimlerini yolluyorum forum dostları yorumlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
![]() ağaçlar.net forum sakinleri bir konu yollamıştım yorumlarınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2010
|
Alıntı:
1.uygulama Damlamadan Dönüme 1 lt Huwa-san (Başka bir dezenfektan olmamalı) Dönüme 1 lt Mastercop veya Tri-Miltox 2.uygulama (1 Hafta sonra) Damlamadan Dönüme yarım litre Maxim Dönüme 1 lt Huwa-san Dönüme 800 gr Pomarsol Forte Bu uygulamaları yaptıktan sonra bitkileriniz sağlığına kavuşacaktır. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
sorunu buldum bitki yaprak alımı esnasında yara alması yüzünden 6-7 tane bitkide bu sorunu gördüm %50 captanı sorunlu olan bitki yüzeylerine püskürttüm mantar ortadan kayboldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
resim yetersiz ******* kökleri ve gövdenin boyuna kesitinide görelim şüphelendigimi söyleyeyim bakteriyel yanıklık olabilir ama akıntı var mı acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
|
Bu sıcaklıkta bakteri çıkacağını hiç sanmam. Zonguldak'ın iklimi nasıldır şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
Sıcaklık 19-22 C ve orantılı nem % 80 ve üzerinde olduğunda salgın yapar. Zonguldaktada görülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
|
Alıntı:
Eğer mildiyö ise zaten bitki çoktan ölmüştür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2008
|
teknis 67 domatesi getirirsen bana o na göre cözüm bulabiliriz bende zonguldaktayım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Herkese selam ben siteye yeni üye oldum Evimin bolkonunda domates yetiştirmeye çalışıyorum.İlk başlarda iyi bir şekilde gelişiyorlardı son günlerde dometesin yapraklarında renk değişimi ve buruşma oluyor.Bunları sebebi ne olabilir,ne yapmam gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
fotoğraf teşhis için kötü... toprağını değiştir demir eksikliği gibi geldi...sadece şüphe ama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bana da demir eksikliği ve diğer besin elementi eksiklikleri var gibi geldi.Kök gelişiminin kuvvetlenmesi ve besin alımının kolay olabilmesi için,yeni geliştirilen B5A sıvı organik gübre verilmesi isabetli olur.Ayrıca zaman zaman saksıya toprak ilave etmek iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2008
|
Öncelikle geçmiş olsun...Resimden anladığım kadarıyla probleminizin alt yapraklarda olduğunu varsayarak; azot noksanlığı ihtimalini ben de yüksek buluyorum. Demir noksanlığı ise eğer toprakta çok az miktarlarda değilse öncelikle genç yapraklarda belirti verir. Bir de sanki resim yanıltmıyorsa yapraklarda özellikle damarlarda morumsu ya da menekşeye doğru bir renk dönüşümü var gibi geldi. Eğer bu renge bir dönüş varsa, bu da bitkide antosiyan denen bir maddenin biriktiğini gösterir. Bu madde ise genellikle mozaik virüslerinde ve fosfor noksanlığında yaşlı yapraklarda ortaya çıkar. Virüse karşı yapılabilecek pek bir şey yok ama kompoze bir gübre (NPK) ile besin maddesine bağlı problemlerinizi çözeceğiniz kanaatindeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Bu domateslerin nesi var. Yardımcı olursanız sevinirim. Renkleri açılıyor. Soluyor . Ve yok olup gidiyorlar. Zararlı olsa 1 saksıdakinin diğeri sağlam duruyor. Gübreleme ve Su derseniz. Aynı saksının diğerlerinde bir şey yok. Tek diyebileceğim. En alt resimde görüleceği üzere Saplarının bir tarafında siyahlaşma var. En alt resimde görülüyor siyahlaşma. En üst resimde de görüceğiniz gibi bir saksıda birinin rengi açık birinin rengi koyu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
clavibacter michiganense. var bakteriyeln kanser fidelerinizi 25 derecede 3 gün bekletin. cevabını göreceksiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
|
Sanırım toprağınız çok süzek, suyu ve besini tutmuyor, belki çok az besliyorsunuz,bitki susuz kalıyor. bir de bulunduğu yer çok mu sıcak. Demir noksanlığına benzer belirtiler olmakla birlikte azot noksanlığına daha çok benziyor. Bulunduğu ortam hakkında biraz bilgi verir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
|
alttaki resmin solundaki resimdeki domatesin sorunu lekeli solgunluk ( bronz leke virüsü =tomato spotted wilt virus)) gibi görünüyor. Belki sorunlu olanların tamamı öyle. http://www.hos.ufl.edu/vegetarian/03...field_Fig1.jpg http://www.agaclar.net/forum/showthr...ararl%FDlar%FD http://rapidshare.de/files/39355603/...klari.ppt.html isterseniz bir inceleyin Genellikle zayıf düşmüş, özellikle köklerinde sorun olan domateslerde daha çok ortaya çıkıyor. Hastalığın ileri dönemlerini buraya eklerseniz çok memnun olurum. tedavisi yoktur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
İyi günler benim bahçemdeki domates köklerinin saçaklarında eflatun renkte çiçekleri olan otlar çıkıyor.Bu domateslerin alt yapraklarıda sararıyor. Bahçemde her yerde bu otlardan çıkmış :Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Yaprak sasirmasi ama?
Evet arkadaslar, klasik amator sorusu, yapraklarim neden sarariyor acaba? Internetten genis bir arastirma yaptim ama neredeyse tum nedenler yaprak sararmasiyla sonuclaniyor. Azot eksikligi, asiri sulama, az sulama, yagmur-gunes iliskisi.... Birkac bilgi vereyim belki yardimci olabilirsiniz. Domatesleri ektigim yerlere mart ayi gibi gubrelemistim(At gubresi). Domatesleri yerlerine 10 gun once diktim. 3 gune kadar hava sicakligi 5-15 arasinda degisti, cok yagisliydi. 3 gundur hava gunesli ve sicaklik 18-20 derece. Simdiden 3 domates fidesini kaybettim, herhalde bu gidisle baya telef olacak. Organik uretim yaptigim icin ilac kullanmiyorum. Ilginiz simdiden tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar |
|
|