![]() |
|
![]() |
#541 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2010
|
Bildiğim kadarı ile güvercin gübresi çok güçlü bir gübre. Direk olarak atmamak gerekiyor. Sulandırıp vermek lazım, eğer fazla gelirse yakar domatesi. Umarım buna dikkat etmişsinizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Arkadaşlar benim domatesler öyle bir coştular ki tutabilene aşk olsun. ![]() Sürekli yaprağa ve boya uzadılar.Çiçek henüz göründü.Fotolayınca ekleyeyim buraya. Buradaki yazılanlardan çıkardım ki galiba aşırı sulamadan kaynaklandı. Görmemişin birisi saksıya domates dikmiş ya bir heves bir heves hergün suladım. ![]() Neyse artık hayatımız tecrübe değil mi zaten böyle böyle öğrenmiş olacağım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
evimizde balkon altına bir kırlangıç ailesi yuva yapmış. yuvanın altı beton olduğu için hatırı sayılır miktarda gübre biriktiriyorlar. bu gübre saksıda yetişen çiçeklenme dönemindeki domatese verilir mi ve miktarı nasıl olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
arkadaşlar bugüne kadar en iyi verim aldıgınız domates tohumu hangisiniz adını yazarmısınız tohumunu almak istiyorum semt pazarlarında pakatlerde satıyorlar farkıl markaalrın 2 ytl acab ahangi cinsten almalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Yeni Üye
|
verimden kastınız fazla meyve vermesiyse genel olarak hibrit tohumlardan elde edilmiş fideleri kullanabilirsiniz. ancak hobi amaçlıysa hibrit almayın derim. bu sayede ürettiğiniz bitkiden elde edeceğiniz çekirdeklerle her yıl tekrar dikip organik sebzenin keyfine varabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2011
|
Merhaba domateslere ip tam olarak nasıl çekiliyor. ben domatesin yanına çıta çakıp ona bağlıyorım. Oda fazla güzel gözükmüyor. Birde bahçeye 1 ay önce koyun gübresi atmıştım. Şimdi güvercin güresini şerbet yapıp domateslerin dibine vermeyi düşünüyorum ama fazla gelip yakarmı ne zaman tekrar güre atmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Fazla verirsem bitkilerin yanma ihtimali var diye korkuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2011
|
bende yetiştirmeye çalışıyorum domates hatta nerdeyse boyu 1 metre oldu çiçekleri falan çıktı ama bazıları dokununca düştü bazılarıda duruyo neden yapar acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Yeni Üye
|
şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yok domateslerde. kırlangıç gübreleri zararlı olmadı yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2011
|
Merhaba, koçtaş'tan aldığım domates tohumlarını torf'a ektim 3. günde filizlendiler ve uçlarında kırmızı tohumlarla birlikte torfun dışına çıkmaya başladılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Benim domateslerin son durumları. Ampul domates. ![]() Morsukabağı domates. ![]() Ildı domates ![]() Dev domates ![]() RedRobin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaçsever
|
merhaba sayın tugcu, ampul domates dediğiniz cins acaba sarı olup 90 günde ürün verdiği söylenen mi? ben de ekmiştim de merak ediyorum, ayrıca çok güzel cinsler seçip büyütmüşsünüz, darısı niyet edenlerin başına inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
|
Sayın Tuğcu, domatesleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Bol ürün alırsınız umarım :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Cins konusunda bu sene çeşit yaptım.Balkonu çeşit çeşit domateslerle doldurdum bakalım ne olacak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaçsever
|
Sayın Yildirmaz, çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Yeni Üye
|
özellikle döllenmeyen çiçekler eklem yerinden itibaren kuruyup dökülüyor. sabahları su verirken sırıklarını hafifçe sallayarak titreştirirseniz çiçeklerin çoğunun döllenmesine faydası olur. vaktiniz varsa her bir çiçek dalına parmağınızın ucuyla titreşim vererek de yapabilirsiniz. Düzenleyen perishte : 16-06-2011 saat 18:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Bahsettiğim domatezler bunlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Buda Domatezlerin tamamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, sevincimi paylaşmak istedim. Bu gün yaptığım incelemede Afrika togo domatesi fidesinde çiçeklenme başlıkları oluşmaya başlamış. Bundan sonra sulamayı iyice azaltmalı mıyım ? önerileriniz nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Merhabalar nihayet domateslerim tek tükte olsa çiçeklenmeye başladı. Çeri domatesim meyveye durdu.Nasıl seviyorum bir bilseniz çocuklar gibi sevinçliyim. Ancak bu yıl benim ilk denememdi.Hatalarımı gördüm , ne yapmam ne yapmamam gerektiğini tam olmasada anlamış oldum. Çünkü deneme yanılma yoluyla tecrübeler edineceğiz. Yaptığım daha doğrusu farkına vardığım hatalar şunlar. 1-Fideleri çok sık ekmişim. 2.Aşırı sulamış olmam. 3-Koltuk alma olayını geç öğrenmem . İnşallah seneye daha bilinçli acemi bahçıvanlık yapmak nasip olur. Bir türlü foto yüklenemiyor.Domatesimin meyveciğini gösterecektim.Olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
bunlarda benim domateslerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
sayın justice domates tohumlarınızı ne zaman toprakla buluşturdunuz? kaç günde başlarını böyle gösterdiler? çok heyecanlandım görünce kusura bakmayın.ben biraz geç kaldığımı düşünüyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
ben de çiçeklenme dönemlerinde iki kez suyu azaltmaya kalkıştım. ilkinde bitkilerin ilk çiçekleriydi suyu eksilince boynunu büktü, yaprakları büzüştü. ikincisinde de alttakiler meyveye durmuştu üstteki çiçekler için suyu kıstım. çok değil hemen bir gün sonra akşam bir baktım domatesçikler buruşmuş. sonrada öğrendim ki; domates susuz kalınca meyvesinin kabuğu kalın olurmuş. ben kendi tecrübelerimden şu kanıya vardım: boyu saksı yüzeyinden itibaren 0,50-1 mt ye kadar ise günde 1 lt, 1 mt den sonra günde (günün sıcaklığına göre değişiyor) 1,5-2 lt su verilmesi iyi oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
sayın perishte, saksı olarak 10 litrelik su kabını kullanıyorum. Diğer mesajımdan sonra spey ile toprağın üzeri ıslanacak kadar suluyorum. Toprak süzek bir toprak ancak biraz ağır galiba. Üçte bir yanmış gübre olduğu halde yinede kuruduğunda çatlamalar oluyor. Türünü bilmediğim afrika togo domatesi salkım domates şeklinde tomurcuklanma yapıyor. Halen çiçek açmadılar ancak çiçek kapsülleri oluşmaya devam ediyor. Bir salkımında şimdilik 6-7 tane çiçek kapsülü var ancak çiçek yok. Çiçek açıp zamanla meyveye dönmesini bekliyorum. saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates |
|
|