![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme döneminde toprağa karıştırılan yumurta kabuğunun faydası var diye duymuştum, o gün bu gündür yumurta kabuklarını atmam. Ama bu yaptığımın bilimsel bir açıklaması var mı?, bu uygulamanın bitkiye hakikaten bir faydası olabilir mi? Ben kalsiyum takviyesi olarak düşündüm ama tabi uzman değilim. Bilgisiyle aydınlatana şükranlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Hiç sanmam, çünkü bitkilere verilen besin maddelerinin toprakta çözünebilir, bitkiler tarafından alınabilir formda olması veya bu forma dönüşebilir olması gerekir. konuyu bu açıdan düşünmek gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"Blossom end rot" (Türkçe karşılığını bilmiyorum) domates meyve gelişiminin ilk başlarında ortaya çıkan, meyvenin alt kısmından kahverengi doku oluşumuyla başlayan fizyolojik bir hastalıktır. Bu hastalık kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. Düzensiz sulama, topraktaki yüksek tuz oranı gibi bazı olaylarda bu hastalığı artırır. Yumurta kabuğu organik bahçecilikte bu hastalık için kullanılan bir yöntemdir. Fakat yumurta kabuğu geç çözündüğü için (süresinden emin olmamakla beraber domates ekilecek yere sonbaharda ufalanmış yumurta kabuklarının atılması gerekir) hastalık göründüğü zaman yumurta kabuğu kullanmak sorunu hemen çözmez. Eğer bu hastalık görünürse, hastalıklı domatesler toplanıp, (boşuna bitkiyi yormasın diye) dibine bir miktar kireç konulur. Benim bildiklerim bunlar, umarım yanlış bir şey söylememişimdir. Sonbaharda yerini hazırlamadığım için ve toprağımda kireç eksikliği olduğunu bildiğimden her bir domatesin dibine 1 yemek kaşığı kadar kireç atacaktım. Unutmuştum. Sizin yazınızı görünce hatırladım; bugün, yarın yaparım. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates |
|
|