![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Büyük olasılık yaşayacaklar. Yaptığım hataları paylaşayım. Viyollerin her gözüne iki üç tohum ektim. Şaşırtırken, torf kökleri sardığı için, birbirlerinden kolay ayrılmadılar. Kökler toprağın sınırlarına dayanıp, birbirlerine karışıyor. Dolayısıyla, ayırırken kök kaybı oluyor. Benimkiler, bu hatama karşın büyüyorlar. ![]() Benim gibi sizde farkedeceksiniz. Viyol hiç pratik değil. (Bir daha kullanmam) Herhangi bir sorun olduğunda her şey riske giriyor. Taşımaya kalkarsanız yamuluyor. Toprak değişiminde zorluyor. Forumda plastik bardak önerdiler. Denedim. Çok iyi. Plastik bardağı dıştan kesiyorsunuz, herşey elinizde. ![]() Fideleriniz toprağa dikilecek boya gelinceye kadar viyoldeki toprak yetersiz kalabilir, kökler yeterince gelişmeyebilir. (Domates yetiştiriciliği bölümü var, forumda) Domates, derin kök oluşturabiliyor. Büyüdükçe dışarı içeri almanız gerekecek. Viyol yine sorun oluyor. Çünkü bitki sağa sola yatıyor. Öyle kalıyor. Viyolun altına mdf gibi ahşap taşıyıcı işe yarayabilir. Araştırmaya denemeye devam. Zeki Bey'i okuyarak başladım. Geçen yıl çok başarılı değildim ama işe yaradı. Bu yıl, ilk fidelerimi toprakla buluşturmama az kaldı. İkinci gurup için hazırlanıyorum. Bu forumdan çok şey öğreniyorum ve işe yarıyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
domates |
|
|