![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-06-2013
|
Alıntı:
Hevesinizi kırmak istemem ama fidelerinizin durumu pek iç açıcı görünmüyor maalesef. Diktikten sonra can suyu verdiniz mi? Bir de çam ormanından toplanan toprak domates için uygun mudur bilemiyorum. Bu fotoğrafları fideleri diktikten hemen sonra mı çektiniz ya da kaç gün sonra çektiniz? Bu soruların yanıtlarına göre tecrübeli arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Çalışmalarınızda başarılar, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Domates
Merhaba tum agaclar.net uyeleri, Uzun suredir aklima takilan bir soru var. Yerli, yabanci forum, kitap, pdf,... yani tum kaynaklarda, domatesin ayni yere dikilmemesi tavsiye ediliyor. Sebeplerini okuyarak ogrendim. Ama benim kayinpeder domateslerini her yil ayni yere dikiyor. On yillarca hep ayni yerde. Illa ki organik gubre ve diger takviyeler yapiyordur. Ama domatesleri sorunsuz sekilde buyuyor. Hatta 1,5kiloya kadar cikan bile oluyor. Verim deseniz, kac aileye yeticek kadar domates yetisiyor. Verim konusunda yillara gore degiskenlikte gozukmuyor. Kimyasal gubre kullanmadigini biliyorum. Acaba sansliymis, sorunsuz buyuyor domatesleri mi demek lazim, yoksa bilimsel bir aciklamasi var mi acaba? Yoksa diktigi domates cinsinden midir acaba? Benim de bahcemde yer darligi oldugu icin, acaba organik sivi ve kati gubre uygulamalari ile acaba ayni yere her yil domates diksem, sorunsuz yetisirler mi? Bu yil 3.yilim olacak, insallah sorunsuz buyurler. Tum cevaplarini icin tesekkurler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Yaklaşık 2 hafta önce bir heves diktiğim fidelerimi sizlerle paylaşmıştım. Şimdi o fidelere ilaveten aldığım yeni fideleri ve açmış oldukları çiçekleride sizinle paylaşmak istiyorum. Malum bu iş sınır tanımıyor. Fide üstüne fide alıyor insan. Artık onları koyacak kap kalmamıştı ki imdadıma bir market yetişti uygun fiyata güzel saksılar aldım. Üstüne tekrardan çam ağaçlarının altından güzel topraklar aldım ve elekten geçirdim. Üstüne birde köyden yanmış gübre ekledim bu toprağa. Buyrun resimleri ekleyeyim ki eleştirilerinizle bu ilk deneyimimde güzel sonuçlarla karşılaşayım... He bu arada domateslerime biber, salata, marul ve çilekte ekledim Resimle pek net değil boyutunu küçültürken netlikleri de bayağı gitmiş. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
üsteki yazımın devamı umarım resimlerle boğmam sizleri. |
|