![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
bi de unutmadan sulama islemini cok fazla yapmayı tavsiye etmiyolar domateste bunun ölçüsü ne olmalı? mesela domatesler yapraklarını eğince mi sulamalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Benim domatesler çiçeklendi fakat domatescikler görünmüyor. Çiçekler kurudu ortada domates yok...Neden acaba? Döllenme mi olamadı? Arı falan yok etrafta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Tamamen kuruyup düşen çiçek yok gibi görünüyor fotoğraflarınızda, çok küçük de olsa domatesleri vardır diye düşünüyorum. İki senedir gözlemlediğim kadarıyla sizin fotoğraflarınızdaki gibi olduktan sonra bir süre geçiyor ve ondan sonra domatesler görünmeye başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklarını eğmiş olması sizin sulamada geç kaldığınızı gösterir, abartmadan gerektikçe sulayın. Güneşlenme süresi bunu belirleyen en büyük etken, su ve güneş domates için vazgeçilmezdir, unutmayın. Mümkünse akşamları sulama yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
domates bitkisine çiçeklenmeye erken gitmesi için az su verilir. az su derken bitkiyi su stresine sokmayacak kadar olan sudan bahsediyorum. çiçekler meyveye dönüşünce normal sulamaya geçilir. Aslında en iyi ölçü toprağının tav durumuna bakmaktır. Çamur olmadığı gibi kupkuru da olmayan nemli toprak en iyisidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates |
|
|