![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Domates renklendirici ilacının ismini bilen varmı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Ya tutarsa...
Selamlar, Aranıza yeni katıldım, hızlıca yazılanlara göz attım. Bende balkonda domates, fasülye vb bitki yetiştirme arzusundayım. Bu amaçla geçen ayın 24 ünde pazardan aldığım cırtlak-cherry domateslerden çıkardığım çekirdekleri ve ayşe kadın fasülyeleri "Ya tutarsa " diyerek toprağa diktim. Evde pencere önünde bir hafta beklediler. İki günde bir suladım, demli çay ikram ettim . 30 mart günü filizlenmeye başladılar. Önce fasulyeler çıkacak derken domatesler hızlı davranıp boy gösterdiler. En son bu sabah baktığımda fasulyelerin tamamı boy atarak domatesleri geçti. 50 kadar domates tohumu dikmiştim, bunlardan dün akşam itibarı ile 40 tanesi boy gösterdi. Şimdi bunlara güzel bir saksı bulmam gerekecek. 10 kg'lık büyük yoğurt kabları acaba işimi görür mü? En az 10 tane domates kökü yetiştirmeyi düşünüyorum... Yoksa daha büyük bir şey mi bulmam lazım?Selamlarımla, Seyit ÇAKIR Düzenleyen seyitcakir : 02-04-2008 saat 13:53 Neden: harf düşüklükleri yapmışım :( |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Selahattin Bey 1 ay önce çimlenen domateslerim yaklaşık 10 cm ve iki üç gerçek yaprağı var bana biraz yavaş büyüyor gibi geldi bir sıkıntımı var acaba asıl yerlerine ekmek için erkenmi? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Seyitçakır, 10 tane domates fidesini tek bir saksıda yetiştirmeyi düşünüyorsunuz yanlış anlamadıysam. Bu şekilde sağlıklı fideler yetiştiremezsiniz. Domatesleri en çok iki tanesi birarada ekmeniz daha doğru olacaktır. Daha detaylı bilgileri domatesiniz pembe olmasa da aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. ![]() http://pembedomatesagi.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Sayın Koyu yeşil, Şimdilik fide oldukları için resilerde gördüğünüz gibi bir tek kapta, güneye bakan bir penceremin iç kısmında duruyorlar. İstanbulda güneş olursa bol bol alıyorlar, her 2-3 günde birde sularını veriyorum. Şu an fideciklerim 3-4 cm boya ulaştılar, 3. yaprakları çıkmakta. Bende hergün sabah akşam onları merakla gözlüyorum.. Bu kadar çok tutacaklarını hiç ummadığım için bir göze 4-5 tohum koymuştum. Ama onlar bana süpriz yapıp, 20 bölmeden 19 unda 3'er-5'er tanesi tutarak fidecik oldular, yaklaşık 60 tanesi tuttu. Bunların bir kısmını malesef öldürerek :=( her bölmede 2 şer tane bıracağım. Sonrada 19 tane bölmedeki fideleri 19 tane 0,5 lt lik geçici kablara aktaracağım. Daha sonrada orada iyice boylandıklarında da tekrar esas 10 lt lik saksılara aktarıp saksı başına tek fide bırakmayı planlıyorum. Bir kısmını da arkaşım istedi ona vereceğim.. Umarım bu cıtlak-chery domateslere 10 litrelik saksılar meyve vermeleri için yeterli olur. Domateslerle birlikte diktiğim 10 tane ayşekadın fasulye fidelerimi ise 1 lt lik geçici saksılara geçen hafta sonu aktardım. Onlar balkonda büyümeye devam ediyorlar.. Yazın balkonumda 20 tane 10ar lt'lik saksılarda, toplam 200 litre toprak olacak ) Selamlarımla, Seyit ÇAKIR |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
DOmates Tohumları Ne kadar sürede meyve verir?
Arkadaşlar yeni başlayacağımı yazmıştım dün. YArın Bauhaus a gidip tohum, saksı,gübre gibi gerekli malzemeleri alacağım. Cherry domatesi tohum olarak ekersem ne kadar sürede domates yetişir. Ve cherry domates kışın da balkonda domates vermeye devam eder mi? Eğer domates verme süresi 50-60 günse yazın pek domates alamayacağız demektir. Peki kışın domates alabilir miyiz bu tohumları şimdi ekersem? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler...: ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Yani şimdi tohumları eksem Haziran da mahsül alabilirim. Eylül-Ekim e kadar devam eder herhalde Teşekkür ederim PEnelope ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Domates tohumu
Alıntı:
Domates tohumlarını hazır paketlerden alıp yetiştirmektense üyelerden temin etmeğe çalışırsan daha isabetli olur hazır paketleri sana önermiyorum çoğu aradığın domates olmayabilir.Bence cherry ve bulabilirsen pembe domates ile başla bulamazsan bende az miktarda cherry ve pembe tohumları var sana iletebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Zaten ben de cherry domates tohumu almayı düşünüyorum. Eğer yarın bulamzsam fide arayacağım bu sefer. Nazik teklifiniz için teşekkür ederim. Yarınki duruma bağlı olarak karar vericem. Hiç bulamazsam sizden alırım. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Bİr domates fidesi 1 saksıya dikiliyor yanlış anlamadıysam. Peki bu saksının boyutları ne olacak. Yarın hangi boyutlarda bir saksı almalıyım acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2020
|
Selamun aleyküm hayırlı ramazanlar ben yeni üye oldum sizlere birşey sormak istiyorum biber domates salatalık bunları tohumdan fideye dönüştürmek için toprak mı pamuk içinde çimlendirme yapmak doğru sonuç verir teşekkürler hayırlı akşamlar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
Selahattin Bey 1 ay önce çimlenen domateslerim yaklaşık 10 cm ve iki üç gerçek yaprağı var bana biraz yavaş büyüyor gibi geldi bir sıkıntımı var acaba asıl yerlerine ekmek için erkenmi? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
merhaba kafama takılan bir soru var: aldıgım domates tohumlarının üzerinde "thiram" ile ilaçlıdır gıda olarak kullanılmaz yazıyor. dikkat ilaçlı tohum , yiyecek olarak kullanılmaz yazıyor... bu ne anlama geliyor. ektim bu tohumları, şimdi bir kürdan boyu fidecikler oldular yenmeyen domates midir bu? istanbul tohumculuk markası domates sc 2121 http://img134.imageshack.us/img134/7942/resim005yx7.jpg |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar dilekağacı. Sorunuzu görünce hemen kendi ektiğim tohumlarımın paketlerine baktım. Benim tohumlar Anadolu firmasının tohumları ondada aynı uyarı var . Sanırım bu bütün tohumlarda olan bir zirayi tedbir olarak yapılmış bir uygulama kanısındayım. Formdada önceki yazılarda bundan bahsedilmişti diye hatırlıyorum. Selamlar |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Alıntı:
http://img134.imageshack.us/img134/7942/resim005yx7.jpg bunlar de benim filizlerim |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk başlarda sadece balkonumda bakabileceğim 3-4 saksıda yetiştirme girişimimde bulundum fakat tohum paketindeki bütün tohumlan çimlenince sanırım en güzel 3-4 fideyi ayırıp yazlık evimim bahçesini götürme durumumda kalıcam. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlar tohum yoluyla bulaşan tohum/fide/bitki hastalıklarına karşı ilaçlanır. Bazı sebze tohumları da yenebildiği için veya meraklı yetiştiriciler tohum yeme denemeleri yapabildikleri için bu uyarı paketlerinin üzrine yazılıyor. Endişe edecek bir şey yok bu tohumları sadece ekmeniz yeterli. Çimlendiğinde sizin için asla sorun teşkil etmeyecektir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar domates fidelerinin bir iki yaprağında küçük kahverengi lekeler oluştu. Kahverengi lekeler yavaş yavaş kuruyor. Fideler için ne yapmalıyım. Fotoğraf koyamadım. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili iklimsiz, sorunuzu geç gördüm kusura bakmayın. Hastalıkların tohuma sirayet ettiği durumlar vardır konukjçu **** ara devre olarak, orada yaşayıp bitki büyüdsüğünde bitkiye zarar vermeye devam ediyorlar ordan tohuma bulaşıp bitkiye geçme serüveni ile hastalığın kökü hiç kesilmez. İlaçlama o zinciri kırmak için. Sevgili fgumus, domates fidelerinizie yaprak lekesi hastalığına benziyor ama belirttiğiniz semptommlarla buradaki linki bir karşılaştırın olmadı daha geniş çerçevede buraya bir bakın olur mu. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkürler Selahattin bey. Bir sorum daha olacak. Cehry dometeslerim bol şekilde çiçek açtı. Çiçekler açtıktan sonra yavaş yavaş kurumaya başlıyor ve sonra dökülüyor. Koptuğu kısımda küçük bir domates var ama iki hafta önce dükülen çiçekteki domates hiç büyümedi. Havalar biraz serin gidiyor etkisi olurmu sulama nasıl olmalı teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek tutumunda genelde gübre olarak fosfor etkilidir. Bunun dışında aşırı soğuk (>10ºC)ve aşırı sıcak (<35ºC) çiçek tutmunu engeller. Yine dölllenmesi gerçekleşen meyveler bir süre minik kalır sonra gelişir. Bunda gece ve gündüz sıcaklıklarının etkisi olduğu kadar toprağındaki besinde etkili. Havalar ısınınca coşacaktır. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Selahattin bey çiçek tutumunda en önemli etken fosfor demişsiniz. NPK verecek olursak fidelere özellikle çiçeklenme döneminde 20-20-20 gibi eşit ağırlıklı olanlarından mı vermek lazım. Yoksa fosfor ağırlıklı mı? Eşit ağırlıklı bir NPK nın bitkiye zararı olur mu? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| domates |
|
|