![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çok garip bi şey oldu benim domateslerim üzerindeki yapraklar ve dalların kurumuş olmasına rağmen domatesler kızarmaya durdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Alıntı:
Valla çok anlıyormuş gibi her konuya birseyler yazıyorum ama buna da yazmam lazım ![]() Bence sizin cherryler zaten çok ufaktı, kiraz cherry idi. Ve bende en son hatırladıgım o miniklerden ektigimde dallarda ve yapraklarda kuruma oluyodu meyva döneminde. yani belkide bu dogal sürecidir. not: hakikaten cok ama cok ufaktırlar zaten, yani marketlerde satılanların yarısı gibidirler. sizinki onlardan olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2008
|
ben fide domates aldım önce çok güzel 4 tane çiçek açtı sonra da durduk yerde soldular yeni çiçek de açmadılar ne yapmam gerekiyor?kendinden gübreli toprak almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Kökler aşırı ısınan saksıdan etkilenmiş görünüyor sevgili evren1979, saksının aşırı ısınmasını engelleyecek önlemleri alın ve düzelene kadar bitkinizi gölge ve serin bir yerde bekletin. Sonra tedbirlerini de alınca ve bitki düzelince eski yerine alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
|
aşırı ısıdan mı? ![]() domates için güneş gerekmiyor mu?yani ideal ortam güneş mi gölge mi? bitkinin canlanmasını nasıl sağlayacağım? saksımın rengi kırmızı seramik. aşırı ısınmasını engelleyecek nasıl önlemler almalıyım sizce? bu arada ben kendimi tanıtmayı unuttum. ben amatör bir bitkiseverim. babamdan aldığım iki çiçek ve de büyük br marketten aldığım domates fidesiyle domates yetiştirmeye çalışıyorum. babamdan aldığım sardunya bir iki aylık çabamdan sonra nihayet çiçek açmaya başladı.adını bilmediğim kauçuk yaprağı gibi kalın yapraklı bitkim ise sürekli yaprak açıyor çiçek vermeye hiç niyeti yok gibi. domatesin akibeti de bu işte... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
|
Selahattın bey bır suru soru sordum bılıyorum ama yardımlarınızı beklıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Kalsiyum Noksanlığı olan domateslerde oluşan lekeleri gidermek için, şimdi gübreleme yapsak yeni çıkacak domatesleri kurtarabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Evren Hanım; Domates çiçeklerinde döllenme olayının ısı ile çok yakın bir ilgisi vardır. Domates çiçek tozları 10 ºC ve daha yukarı derecelerde istenilen şekilde çimlenerek döllenme yapılabilmekte ve sıcaklık 15 ºC’nin altına düştüğünde meyve bağlama yüzdesi azalmaktadır. Düşük sıcaklıkta polen tozu çok az oluşur, kısmi döllenen şekilsiz meyveler meydana gelir. 40 ºC’nin üzerinde ise çiçek tozları ölür ve meyve teşekkülü olmaz. Kapalı balkonda rüzgarın ve arıların yapamadığını siz yapmalısınız açmış durumdaki çiçeklerin döllenebilmesine yardımcı olmak için fideleri hafif sallamak **** suluboya fırçasının ucuyla çiçeklerin iç kısımlarını gıdıklar gibi fırçalamak işe yarayacaktır. Fırçanın ucuna sarı çiçek tozlarının bulaşıp bulaşmadığını kontrol edin bulaşma yoksa toz keseleri patlamamıştır bir müddet daha bekleyip tekrar deneyebilirsiniz. Domates için güneş olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Toprak saksılar plastiklere oranla içlerini daha serin tutarlar. bunlarda benimkiler ![]() Düzenleyen Birol Ketenci : 15-07-2008 saat 14:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
|
hmmz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Yeni Üye
|
bu akşam göndereyim hemen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
|
iste benim once acan sonra solan cicekleriyle yine de mis gibi kokan sevgili domates agacim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Domates meyvelerinin boyutlarini büyütmek icin yapabilecegimiz bir sey var mi acaba. Demek istedigim benim domatesimin cinsi büyük meyvalar veren bir cins, fakat benimkiler fazla büyümüyorlar nedense. Acaba benden mi kaynaklaniyor, yeterli beslenemiyor olabilirmi. Ne yapmam gerekli. Birde meyvalari cok gec kizarmaya basliyor, havanin etkisi olabilirmi. Bizim burda havalar serin gidiyor, yeterli isiyi alamiyor olabilirler mi. Domatesler yeterli büyüklüge geldikten yaklasik 2 hafta gibi bir sürede kizarma basliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Alıntı:
Sayın Luna bence havanın sıcaklıgıya alakalıdır veya az su vermek de olabilir. Tabi şunuda söylemek gerekir ki istanbulda bile tarlalardan ayın 15 i itibriyle daha yeni verim alınmaya başlandı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Yeni Üye
|
selahattin bey ve pdabirol resmini gönderdiğim domatesim hakkında görüşlerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Cevabiniz icin tesekkür ederim kuzen38. Birazda olsa icimi rahatlattiniz, bende üzülüyordum benimkiler cok gec olgunlasacak diye. Gerci ben havalara bagliyorum domatesler dogru düzgün günes göremez oldular bugünlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan domates fidemden arta kalan yeşil domateslerim güneşte kızardılar ve afiyetle yedim darısı başınıza! şimdi yeniden bir fide aldım ve bu kez kurutmadan onu yetiştirmek için inat ettim. gerekirse buzla serinletecem ve köklerin ısınmasını önleyecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2008
|
bende de aynı dert var, bendeki domateslerin çiçekleri kuruyor ve saplarından kopup dökülüyor. bir arkadaşım döllenmeyenler dedi ama onlarca çiçek bu şekilde döküldü ve daha meyve veren çiçek yok. bir önerisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Sıcakta sulamak bitkinin çiçek dökmesine yol açabilir. Mümkün olduğunca sabah ve akşam serinliğinde sulayın. Ayrıca saksılar plastik saksı ise direk güneş görmesin. Köklerdeki aşırı ısınmada çiçek dökümüne sebep olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Domates çiçeğinde yüksek sıcaklıkta döllenme olmaz, bu nedenle meyve bağlamaz ve çiçeğini döker, eğer ille de domatesinizden meyve almak istiyorsanız bulunduğu ortamın sıcaklığını 26-27 derecelere düşürün, olmuyorsa hormon kullanmak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Benimde çok sayıda saksıda domateslerim var.Domatesler oldukça irileşti ama bazıları kızarma aşamasına gelirken alttan çürümeye başlıyor.Acaba fazla sulamadanmı kaynaklanıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar; benimde balkondaki bahçemde saksı içinde domateslerim var Allaha şükür şu anda çok sağlıklılar. Başlarda meyva bağlama aşamasında bayağı sorunlar yaşadım ama sağolsun Sn SELAHATTİN YILMAZ beyefendi imdadıma yetiştide kurtardık Gerçekten büyük bir mutluluk ben çoçuklarım dalında görsün tecrübe etsinler diye girişmiştim bu işe ama çok zevkliymiş. Hele birde o domatesi sabah dalından koparıpta o mis gibi kokusuyla kahvaltı masasında en baş köşeye yerleştirmek, en büyük keyif ve ****** o nefis lezzet anlatılmaz, bizzat yaşanır Evet henüz bunu yaşamamış olan arkadaşlar darısı başınıza ve benim gibi yaşayan arkadaşlarıma da afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocalarım ve arkadaşlarım, bir kaç sorum olacak. Öncelikle fotoğraftaki domatesim in diğer dallardakşi yaprakları dipdiri dururken, bu dalın yaprakları kendini saldı ve bayıldı. Bunun nedeni nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Bir de bu fotoğrafta da görüldüğü gibi hepsi aynı gün ekilmiş olan tohumlardan elde ettiğim domateslerin bir tanesi (sağdaki) neredeyse dev gibiyken soldaki garibim pişik kalmış. Bu neden olur acaba? Hepsi aynı besini, aynı miktarda alıyor. Güneş deseniz ha keza, hepsi aynı oranda güneşte kalıyor. Ama biri küçücük, diğeri ise dev gibi. Toplam on tane fideden dördü böyle küçük kaldı, geri kalan altı tane ise dev gibi oldu. Anlamadım gitti nedendir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerimin nesi var?
Domateslerimin başına ne gelmiş sizce bilgisi olanlar benimle paylaşır ise sevinirim, çaresi varmıdır? Domateslerimi anadolu tohumculuk firmasından almış ve tohumdan kendim yetiştirmiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili özhan sanırım bu blossom end root denilen çiçek ucu çürüklüğü hastalığı. Forumda, adını yanlış hatırlamıyorsam "domates hastalık ve zararlıları" diye bir başlık olacaktı. Orada seninkilere benzer domates resimleri gördüğümü hatırlıyorum. Oraya bir göz atarsan daha detaylı bilgi edinebilirsin ama bu domatesler için yapacak bir şey kalmamış sanırım. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
domates |
|
|