agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni39Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 6 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen Murat Uysal
  • 5 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2013, 23:24   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal Mesajı Göster
Sn. Meyveli Tepe ne kadar da çok benziyor santini domatese. alışmıştıkda. 50 kök dikiyorum her sene. bi çok kişiye de dağıttım tohumlarını.

Ancak şu var ki lezzet, sertlik, Santininin kütür kütür yemesi varya şahane. Acaba bunları tutuyormu.

Hem santini çok da veriyor. Çiçekden yaprakları gözükmüyor maşallah. Plum kadar oldu hatta geçen sene santinilerim. Merak ettim acaba bu tür nasıldır. Biraz anlatırmısınız..
Tamamen farklı bir çeşittir. Santini benim ıslah etmeye çalıştığım bir çeşit ve süreç 7 senede tamamlanacak (ki 7 senesi dolunca başka bir isim vereceğim). Santiniyi rengi kızardığı anda toplamanız gerekir. Lezzet, aroma ve kütür kütür meyve sertliğinin maksimum olduğu zamandır. Bunun kökeni sicilya ve zaten hairloom bir çeşit. Bu çeşidin salkımda daha uzun zaman beklemesi gerekir. Hiç yumuşamaz, bekledikçe şekerlenir ve aroması artar. Bir salkımda 30-40 kadar domates verir. Toplanıken salkımıyla beraber alınır. Kasım ayında havalar iyice soğuncaya kadar da devam eder. Bitki çok büyür. Her kök sayısız salkım verir ve hemen her çiçek meyve tutar. Meyveleri santiniye göre daha küçüktür.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 00:13   #2
Ağaç Dostu

Murat Uysal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Tamamen farklı bir çeşittir. Santini benim ıslah etmeye çalıştığım bir çeşit ve süreç 7 senede tamamlanacak (ki 7 senesi dolunca başka bir isim vereceğim). Santiniyi rengi kızardığı anda toplamanız gerekir. Lezzet, aroma ve kütür kütür meyve sertliğinin maksimum olduğu zamandır. Bunun kökeni sicilya ve zaten hairloom bir çeşit. Bu çeşidin salkımda saha uzun zaman beklemesi geyrekir. Hiç yumuşamaz, bekledikçe şekerlenir ve aroması artar. Bir salkımda 30-40 kadar domates verir. Toplanıken salkımıyla beraber alınır. Kasım ayında havalar iyice soğuncaya kadar da devam eder. Bitki çok büyür. Her kök sayısız salkım verir ve hemen her çiçek meyve tutar. Meyveleri santiniye göre daha küçüktür.
Kolay gelsin diyelim o zaman sayın Meyvelitepe. Tohum paylaştığınız an talibim. Saygılar.

badembaba ve attar beğendi.
Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025